Στο υπουργείο Οικονομικών η δυναμική κινητοποίηση των συνταξιούχων



Την αντίθεσή τους στις αντισυνταξιουχικές - αντιασφαλιστικές πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή που καταστούν εκατομμύρια συνταξιούχους σε επαίτες εκφράζουν με τη δυναμική τους κινητοποίηση οι συνταξιούχοι, ύστερα από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.
Αυτή την ώρα βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο υπουργείο Οικονομικών. 
Με συνθήματα όπως «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» και «ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακούστε το καλά, ο νόμος του Κατρούγκαλου θα μείνει στα χαρτιά» οι συνταξιούχοι απαιτούν να μη γίνει κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου), να μην περικοπούν τα οικογενειακά επιδόματα και το ΕΚΑΣ. Διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
Οι συνταξιούχοι νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως.   
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο οποίος μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι δεν αποδέχονται το νόμο Κατρούγκαλου και τις θανατηφόρες διατάξεις του, προσθέτοντας ότι για τους συνταξιούχους υπάρχει μόνο ο δρόμος του αγώνα.
Κάλεσε τους συνταξιούχους να πιστέψουν στη δύναμή τους και μαζί με το εργατικό κίνημα να απαντήσουν στην αντεργατική επίθεση. Κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην επόμενη κινητοποίηση την Παρασκευή 25 Μάη στο υπουργείο Υγείας και στην απεργία στις 30 Μάη.
Επίσης χαιρετισμό απηύθυναν ο Χρήστος Μπουρδούκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτικών Υπαλλήλων του Δημοσίου, ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της ΠΟΣ - ΟΑΕΕ και η Ευδοκία Παπαγεωργίου, από το Σύλλογο «Αξία» που διεκδικούν τις συντάξεις χηρείας.

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+