Όλοι την Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7.00μμ στην Ομόνοια



4 Σεπτέμβρη 2018

ΚΑΛΕΣΜΑ 

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ 



Όλοι την Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7.00μμ στην Ομόνοια. Δίνουμε μαζικά το παρόν μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζεται για την ανάκαμψη της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

Η «ανάπτυξη» για την οποία μιλούν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, έχει στόχο τις επενδύσεις και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων με προϋπόθεση, ζωή με τα ελάχιστα για τη λαϊκή οικογένεια, εργαζόμενους και συνταξιούχους. Σημαίνει ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060. Συνεχείς απώλειες σε μισθούς και συντάξεις. Οι πάνω από 700 μνημονιακοί νόμοι είναι εδώ, εφαρμόζονται καθημερινά χωρίς καμιά πρόθεση κατάργησής τους από την κυβέρνηση.

Το παραμύθι ότι δεν θα προχωρήσει, δήθεν, η νέα μείωση των συντάξεων, ακυρώνει η εφαρμογή του «νόμου Κατρούγκαλου» για όσους συνταξιοδοτήθηκαν μετά την ψήφιση του (5/12/2016).

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσπαθεί να μας πείσει ότι τελείωσε η εποπτεία, να μας πείσει για «επιστροφή στην κανονικότητα», για το «τέλος των μνημονίων», πως «τα δύσκολα πέρασαν», πως «φάνηκε επιτέλους φως στο τούνελ». Συνεχίζει το έργο του εμπαιγμού και της εξαπάτησης, για το οποίο επιλέχθηκε άλλωστε από το μεγάλα συμφέροντα.

Μαζί με τη ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα προσπαθούν να στήσουν νέα «δόκανα», νέες παγίδες εγκλωβισμού και εξαπάτησης του λαού, με δήθεν «δεξιά και αντι-δεξιά μέτωπα» με το μεταμνημονιακό δίπολο.

Λένε ψέματα. Η νέα ρύθμιση του χρέους, η μετονομασία της εποπτείας σε «Σχέδιο Συνεργασίας και Υποστήριξης», τα τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα, η συμφωνία με τους δανειστές, τους εφοπλιστές και τους βιομήχανους δεν αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες. Οι δεσμεύσεις θα εφαρμοστούν και όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι θα διατηρηθούν. Η κοινωνική ασφάλιση σε συντάξεις, πρόνοια, υγεία είναι κόστος και στρεβλή αντίληψη του παρελθόντος, όπως λένε, και πρέπει να καταργηθεί οποιοσδήποτε κοινωνικός χαρακτήρας. Η κοινωνική ασφάλιση θα αποτελεί προσωπική υπόθεση και ατομική ευθύνη. Αν δεν εφαρμοστεί άμεσα ή εφαρμοστεί τμηματικά η περικοπή της προσωπικής διαφοράς δεν αναιρεί την προσήλωσή τους στην εφαρμογή των αντιλαϊκών νόμων για λογαριασμό του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Ο λαός θα ματώνει στο διηνεκές. Ο τρόπος της σφαγής θα διαφέρει, πάντα όμως με γνώμονα τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Συνάδελφε συνταξιούχε

  • Μην περιμένεις άλλο, μην πιστεύεις την κυβέρνηση, όταν ισχυρίζεται ότι «παλεύει» σιγά-σιγά για αποκατάσταση των απολεσθέντων! Θέλει να κερδίσει χρόνο, θέλει να πάψεις να διεκδικείς, να συμβιβαστείς με ψίχουλα και με «τα αντίμετρα της κοινωνικής αριστερής ευαισθησίας»! 

  • Καμία ανοχή στα μέτρα της κυβέρνησης, να τελειώνουμε με τις αυταπάτες, τον εφησυχασμό, την αδιαφορία, την απογοήτευση. Να ξεφύγουμε απ’ τις εύκολες λύσεις που καλλιεργούν οι δυνάμεις του συστήματος, τις προσφυγές στα δικαστήρια και άλλα. 
Με σύνθημα

«Μπροστά οι δικές μας ανάγκες»


  • Δυναμώνουμε τους αγώνες μας. Συντονισμένα δίνουμε τη μάχη εργαζόμενοι και συνταξιούχοι ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, ενάντια στο κράτος τους, την εργοδοσία, το κεφάλαιο. 

  • Με ταξικό πείσμα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας, το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας. 

  • Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε τα αιτήματά μας με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες και τον πλούτο που εμείς οι συνταξιούχοι έχουμε παράξει και με την βία, όλες οι κυβερνήσεις που υπηρετούν το κεφάλαιο, μας άρπαξαν για τις δικές τους ανάγκες, την δική τους κερδοφορία. 

Σε αυτή την βάση απαιτούμε:

  • Αποκατάσταση των απωλειών, κατάργηση όλων των αντιλαϊκών-αντεργατικών-αντιασφαλιστικών νόμων, απόδοση στο ακέραιο των κύριων και επικουρικών συντάξεων. Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων. 

  • Κανένα επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις. 

  • Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις. 

  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους και απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον κλάδο της υγείας. 

  • Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, και κανένας μισθός κάτω από 751 ευρώ. 

  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ. 

  • Όχι στους πλειστηριασμούς, κανένα παιδί λαϊκής οικογένειας εκτός παιδικών σταθμών

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+