Διαμαρτυρία προς τον Υφ.Εργασίας



  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
       ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207 
Email: posyndyaHYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com"@HYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com"gmailHYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com".HYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com"com                                      Ιστότοπος : posyndya.blogspot.com

                                                                             Αθήνα  20/11/2019
Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας με έγγραφο του στον Υφυπουργό Εργασίας κ. Ν.Μηταράκη μετέφερε την διαμαρτυρία και την ανησυχία συνταξιούχων μελών του, στους οποίους δεν αποδόθηκε το 70% της σύνταξης χηρείας που θεσμοθετήθηκε με τον νόμο 4611/2019 σε αντικατάσταση σχετικών άρθρων του Ν.4387/2016 εκφράζοντας την αγανάκτησή τους, αφού συνάδελφοί τους της ίδιας κατηγορίας έχουν πάρει την αύξηση  που δικαιούνται με την σύνταξη του Οκτωβρίου και αναμένουν τα αναδρομικά. Οι παραπάνω συνταξιούχοι με την αποκατάσταση της αδικίας, επιθυμούν να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες και υποχρεώσεις που πολλαπλασιάζονται.
Βέβαια το ταξικό Σωματείο μας, που ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1925 και έχει 3.500 μέλη με έδρα την 28η Οκτωβρίου (Πατησίων 4) Αθήνα, παλεύει όλα τα χρόνια για τα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων μέσα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων στο ΔΣ της οποίας συμμετέχει για πρώτη φορά με τρία μέλη του αλλά και μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ και των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, που αποτελούν κατάκτηση του Εργατικού και Συνταξιουχικού κινήματος.
Το Σωματείο μας μαζί με την καθημερινή λειτουργία των γραφείων του, πραγματοποιεί τακτικές και έκτακτες συνελεύσεις, τακτικές συσκέψεις στα γραφεία της και με συντονιστικές επιτροπές στους Δήμους Αττικής, τακτικές εξορμήσεις σε μαζικούς χώρους (Γενικό Λογιστήριο, ΕΤΕΑΕΠ, ΚΑΠΗ) για την ενημέρωση, οργάνωση και κινητοποίηση, όλων των συνταξιούχων συμμετείχε δυναμικά στις 160 και πλέον κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων τόσο στο Λεκανοπέδιο Αττικής όσο και σε άλλες πόλεις της χώρας μας. Ήδη μπροστά στην νέα επέλαση για την κατάργηση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος που ετοιμάζει η Κυβέρνηση της Ν.Δ παίρνοντας την σκυτάλη από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η συντονιστική επιτροπή καλεί σε κοινό αγώνα όλους τους φορείς του εργατικού-λαικού κινήματος με την οργάνωση συλλαλητηρίων σε όλες τις πόλεις της χώρας μας για τις 30.11.2019.
Το συλλαλητήριο της Αττικής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30.11.2019 στην Αθήνα  και ώρα 10.30 στα Προπύλαια.
Γιατί το μέτωπο της κοινωνικής ασφάλισης δεν αφορά μόνο του συνταξιούχους αλλά όλο το λαό μας που απαιτεί ικανοποιητικές συντάξεις, δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία και πρόνοια, κοινωνικές παροχές, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, μεροκάματα, σταθερή δουλειά κλπ που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Όλες οι ανατροπές που επιβλήθηκαν πριν το νόμο-λαιμητόμο του Κατρούγκαλου αλλά και ο ίδιος ο νόμος παραμένουν σε ισχύ με τεράστιες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, την αύξηση ορίων ηλικίας στα 67 έτη και τα έτη εργασίας από τα 35 στα 40 και 42 χρόνια εργασίας,
Οι πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ που από μια μερίδα των ΜΜΕ εξωραίζονται δεν αναιρούν ούτε αγγίζουν καν τον αντιδραστικό χαρακτήρα όλων των επεμβάσεων των τριών μνημονίων, τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.
Το νέο ασφαλιστικό  διαφημίζει η Ν.Δ είναι παλιό, γνώριμο και δοκιμασμένο. Η νέα κλιμάκωση της επίθεσης σηματοδοτεί την κατάργηση της επικούρισης ως μέρος της δημόσιας ασφάλισης με την απόλυτη παράδοση των εισφορών και των επικουρικών συντάξεων στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και το χρηματιστηριακό τζόγο.
Με τα αμιγώς κεφαλαιοποιητικά συστήματα, τον ατομικό κουμπαρά και με το τζογάρισμα των εισφορών οι ασφαλισμένοι θα ξέρουν τι εισφορές πληρώνουν αλλά στο τέλος του εργάσιμου βίου θα κινδυνεύουν να πάρουν ψίχουλα. Στόχος η ολοένα και μεγαλύτερη απαλλαγή του κεφαλαίου και του κράτους από το κόστος της κοινωνικής ασφάλισης.
Η Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση είναι κατάκτηση σκληρών αγώνων και θυσιών και η αποκατάσταση όλων των περικοπών που απαιτούν οι συνταξιούχοι είναι πολιτικό ζήτημα και δεν λύνεται  με την προσφυγή σε δικηγόρους και στα δικαστήρια, αλλά με την μαζική οργάνωση τους στα Σωματεία και την καθολική συμμετοχή τους στο δρόμο του αγώνα.
Στα πλαίσια αυτά το Σωματείο καλεί τα μέλη του στη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στις 30 Νοέμβρη 2019  στα Προπύλαια στις 10.30 και στην Αρχαιρεσιακή Γενική Συνέλευση και στις Εκλογές στις 5 Δεκέμβρη 2019 στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος Νίκης 3 Σύνταγμα στις 10.30 π.μ.

Για Το ΔΣ

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+