ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925
28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207 
Email: posyndya@gmail.com                                      Ιστότοποςposyndya.blogspot.com

ΑΘΗΝΑ 13.1.2020

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Συνάδελφοι,

Οι αστικές κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά η  αντισυνταξιουχική πολιτική παραμένει. Τελειωμό δεν έχουν τα αντιλαικά μέτρα.
Κάθε μέρα μεγαλώνει ο αριθμός των συνταξιούχων που καλείται αναδρομικά να πληρώσει φόρους για συντάξεις που αποδόθηκαν με καθυστέρηση και υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου 20%.

Είναι γεγονός ότι

Α) Πολλά μέλη μας δεν γνώριζαν ότι έπρεπε να γίνει συμπληρωματική δήλωση ενώ θα έπρεπε περί αυτού, να έχουν την σχετική έγγραφη ενημέρωση από τον αρμόδιο φορέα τους.
Ο εκσυγχρονισμός των δημόσιων υπηρεσιών, για άλλη μια φορά γίνεται βρόγχος στο λαιμό των συνταξιούχων αφού χρειάζεται συνεχώς να απευθύνονται σε λογιστές και λογιστικά γραφεία με ανάλογη αμοιβή για κάτι που από το ίδιο το ηλεκτρονικό σύστημα θα μπορούσε να λυθεί. 

Β) Οι εφορίες, δεν προέβησαν σε εκκαθάριση πολλών συμπληρωματικών χειρόγραφων φορολογικών δηλώσεων λόγω έλλειψης προσωπικού όπως ισχυρίζονται, με αποτέλεσμα είτε την επιβολή αυτοτελών προστίμων είτε και προσαυξήσεων επί της αρχικής δήλωσης.

Είναι γεγονός ότι όσο πληθαίνουν οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες όλο και λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι κρίνονται απαραίτητοι, όλο και λιγότεροι θα εργάζονται.
Οι συνταξιούχοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι όσο στο επίκεντρο της οικονομίας και του εκσυγχρονισμού θα βρίσκεται η ανάπτυξη και οι αγορές κερδισμένη θα είναι πάντα η πλουτοκρατία.

Οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι μόνο με τον ενωτικό αγώνα τους με τη γραμμή της ρήξης και ανατροπής μπορούν όχι μόνο να επανακτήσουν τις απώλειες αλλά να ικανοποιήσουν και όλες τις σύγχρονες ανάγκες τους με στόχο την ανατροπή της αντιλαικής πολιτικής.

Η Κυβέρνηση που τόσα υποσχέθηκε στους συνταξιούχους προκειμένου να υποκλέψει και την ψήφο τους, να αναλάβει τις ευθύνες της και για το θέμα των αναδρομικών φόρων.

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος     Η Γ.Γραμματέας

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+