ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

                     ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207

Email: posyndyaHYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com"@HYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com"gmailHYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com".HYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com"com                                      Ιστότοπος : posyndya.blogspot.com

 

 

                                                                                                   10/01/2021  

 

Συνάδελφοι,

 

Το ΔΣ του Συνδέσμου εύχεται σε όλους Καλή Χρονιά. Να έχουμε υγεία, δύναμη και να είμαστε σε ετοιμότητα για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Η περίοδος που περνάμε είναι κρίσιμη, πολύ δύσκολη για την λαΐκή οικογένεια, ακόμα δυσκολότερη για τους συνταξιούχους που πληρώνουν τον ταξικό-τοξικό ιό και την αντιλαΐκή ανθυγιεινή πολιτική, κυριολεκτικά με τη ζωή τους.

Η κυβέρνηση την ώρα που βάζει σε καραντίνα όλα μας τα δικαιώματα, βάζει σε lockdown την ίδια την ζωή μας, κλιμακώνει ταυτόχρονα την αντιλαΐκή-αντεργατική-αντισυνταξιουχική πολιτική με μέτρα που ενισχύουν όλο και περισσότερο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων.

Με αφορμή τον κορονοΐό, δεν αφήνει τίποτα όρθιο.

Έχει το θράσος να ισχυρίζεται ότι οι συνταξιούχοι δεν έχουν ανάγκες διότι τάχα δεν έχουν πληγεί οικονομικά από τον ιό ενώ έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα από την έναρξη της κρίσης έως σήμερα, με περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, σε μερίσματα, εφάπαξ, με την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, με όλο και πιο μειωμένες κοινωνικές παροχές (πρόνοια. Υγεία κλπ) και την καταλήστευση κυριολεκτικά των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, κόπους μιας ζωής εργαζόμενων και συνταξιούχων.

 

Το πολυδιαφημιζόμενο νέο εμβόλιο κατά του COVID που δικαιούμαστε ως ευάλωτη κοινωνική ομάδα, που από μόνο του δεν μπορεί να αναπληρώσει τις μειωμένες παροχές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τις ελλείψεις  στις δομές υγείας δίνεται και με το σταγονόμετρο. 

 

Όλα θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους, ενώ πλουτίζουν οι φαρμακοβιομηχανίες.

 

Συνάδελφοι,

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δεν διστάζει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στα Δημόσια νοσοκομεία, τις ελλείψεις ΜΕΘ για covid-19,  να τις επιρίπτει  στους γιατρούς, λέγοντας ότι «οι γιατροί αποφασίζουν ποιος θα νοσηλευτεί στις ΜΕΘ».

 

Μπροστά στην κατάσταση αυτή, είναι απαραίτητο να προσέχουμε την υγεία μας από την πανδημία, να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα προστασίας, να κλείνουμε τα αυτιά μας σε αντιεπιστημονικές-συνομωσιολογικές φωνές.

 

Καθήκον μας είναι και με τις μάσκες να έχουμε φωνή.

Πλανώνται όσοι νομίζουν ότι θα μας φιμώσουν και θα μας τρομάξουν.

 

Δηλώνουμε ότι:

Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το δυνάμωμα των αγώνων δίπλα στα παιδιά και τα εγγόνια μας για την  προστασία της υγείας, για μια ζωή που μας αξίζει, χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά, ενάντια στους εκμεταλλευτές, το κράτος τους και την εξουσία τους.

 

Ο ιός δεν θα ζεί αιώνια.

Να είμαστε σε επαφή με το Σύλλογο  και έτοιμοι για νέους αγώνες όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

 

Συνάδελφοι, Καλή Χρονιά με υγεία και πίστη στους αγώνες μας.

.

 

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος       Η.Γ.Γραμματέας

Σ. Ακζώτη           Λ. Κουτσιλέου

 

 

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+