ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΣ

 

              ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 

                         ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

     28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207 

     Email: posyndya@gmail.com                                       Ιστότοπος : posyndya.blogspot.com

 

Αθήνα 22-1-2021

Προς

Την Διοίκηση της Ομοσπονδίας

ΘΕΜΑ :  Πραγματοποίηση Δ.Σ.

Σχετικά :          (α) Σύνδεσμος Αθήνας με Αρ.Πρωτ. 4376/10-9-2020

(β) Δ.Σ. ΠΟΠΣ με Αρ. Πρωτ. 198/2-10-2020

Συνάδελφοι του Προεδρείου,

Αναφερόμενοι στο (β) σχετικό έγγραφό σας για την πραγματοποίηση ΔΣ, που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω του Lockdown, επανερχόμαστε στην πρότασή μας που εμπεριέχεται στο (α) σχετικό για την πραγματοποίηση του. 

Η απόφαση της Κυβέρνησης τον περασμένο Νοέμβρη για Lockdown, με πρόσχημα το υπαρκτό πρόβλημα του κορονοΐού, έβαλε σε καραντίνα και την λειτουργία των συνδικαλιστικών οργάνων, ενισχύοντας ταυτόχρονα και το οπλοστάσιο της με την ψήφιση ακόμα πιο αντιδραστικών νόμων και την επιβολή όλο και πιο σκληρών μέτρων που χτυπούν όλα μας τα δικαιώματα.

Σε εξέλιξη είναι η ψήφιση νέων νόμων με εντολή της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων που θα φέρει πλήρη ανατροπή στα εργασιακά, νέα αντιασφαλιστική επίθεση, αρχίζοντας με την ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Δηλώνουν ξεδιάντροπα την αντίληψη ότι η κοινωνική ασφάλιση δεν μπορεί να είναι δημόσιο αγαθό αλλά εμπόρευμα για κερδοφορία. Το ζούμε στην έκτασή του με τα θέματα υγείας.

Ο manager που διορίζεται στον eΕΦΚΑ, για επιτάχυνση δήθεν έκδοσης συντάξεων, χρυσώνει το χάπι για ότι θα ακολουθήσει. Ανοίγει διάπλατα την πόρτα στους ιδιώτες  για να διαχειρίζονται τα του οίκου μας για αλλότρια συμφέροντα.

Το κέρδος κυριαρχεί πάνω απ’ όλα, από τα γειρατιά, από την υγεία, την αναπηρία και τον θάνατο ακόμα.

Το Κυβερνητικό Σχέδιο «Διαχείρισης των Συναθροίσεων» για το χτύπημα περαιτέρω της συνδικαλιστικής δράσης, θα επιφέρει ένταση των απαγορεύσεων, της καταστολής και μεγαλύτερο έλεγχο στην ενημέρωση. Είναι το απαραίτητο εργαλείο για την υλοποίηση όλων των βάρβαρων αντιλαΐκών νόμων.

Στις συνθήκες αυτές, επειδή θεωρούμε απαραίτητη την ενημέρωση των συνταξιούχων, επανερχόμαστε σε προηγούμενη πρότασή μας (σχετικό α) για την έκδοση Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Εν μέσω όξυνσης των προβλημάτων αλλά και LOCKDOWN, συνεδρίασε η ΣΕΑ για να αποφασίσει και να προγραμματίσει την αντεπίθεσή μας.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας μετά και από την συνεδρίαση της  ΣΕΑ, είναι απαραίτητο να συνεδριάσει, να προετοιμάσει και να εμψυχώσει τα ΔΣ των Συνδέσμων και τους συνταξιούχους. Είναι απαραίτητο να οργανώσει τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας σε συντονισμό  με όλες τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις αλλά και το Εργατικό Κίνημα.

Σε ότι αφορά την τηλεδιάσκεψη, που προτείνεται, δεν θα είχαμε αντίρρηση για την πραγματοποίηση της, ως προσωρινή λύση. Πολύ φοβόμαστε όμως ότι τέτοιες προτάσεις, υποκρύπτουν σκοπιμότητες που εξυπηρετούν τα σχέδια της Κυβέρνησης για κατάργηση της απαραίτητης ζωντανής λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργάνων και την καθιέρωση της διαδικτυακής, όπως θα συμβεί και με την τηλεργασία.

Συμφωνούμε με τους καλοπροαίρετους, που προτείνουν την τηλεδιάσκεψη για την πραγματοποίηση ΔΣ στις σημερινές συνθήκες. Δεν μπορούμε όμως να αγνοήσουμε τον κίνδυνο των επιδιώξεων με δεδομένο τον συσχετισμό δυνάμεων, πέρα από τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό που απαιτείται και δεν διατίθεται από όλα τα μέλη του ΔΣ.

Εν κατακλείδι, πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την ζωντανή λειτουργία των ΔΣ, τις δημοκρατικές διαδικασίες κόντρα στις επιδιώξεις της Κυβέρνησης και όσων την στηρίζουν για κατάργηση της συνδικαλιστικής δράσης, την απαξίωση της σημασίας της ζωντανής λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργάνων και της συμμετοχής των μελών στη ζωή των συλλόγων.

Το Προεδρείο, σύμφωνα με το καταστατικό καλείται να καταρτίσει την Ημερήσια Διάταξη των θεμάτων και αφού εξασφαλίσει την συναίνεση με  την απαιτούμενη απαρτία να μεριμνήσει για την πραγματοποίηση ΔΣ.

Η επιθετικότητα και η αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να τελειώνει γρήγορα με το ταξικό κίνημα και τις κινητοποιήσεις δεν χωρά καθυστερήσεις. Πρέπει να πάρει το μήνυμα πως δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από την διεκδίκηση των αιτημάτων μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

 

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος  Η Γ.Γραμματέας

Σ. Ακζώτη    Λ. Κουτσιλέου

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+