ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

 

                ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207

Email: posyndyaHYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com"@HYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com"gmailHYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com".HYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com"com                                      Ιστότοποςposyndya.blogspot.com

 

Αθήνα 20/12/2021

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Κύρια χαρακτηριστικά του :

·         Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης

·         Η τοποθέτηση ιδιωτών μάνατζερ στον ΕΦΚΑ από την αγορά.

·         Η ευρύτερη εμπλοκή της Επιχειρηματικής Δράσης μέσα στο Ασφαλιστικό Σύστημα.

Και όλα αυτά με πρόσχημα την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, που στην πραγματικότητα επιβάλλονται για ολοκλήρωση της κατάργησης του Κοινωνικού Χαρακτηριστικού της Ασφάλισης, μετά τον νόμο Χατζηδάκη για την Ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης.

Και αυτή η καταστροφική για την Κοινωνική Ασφάλιση εξέλιξη, εντάσσεται στην στρατηγική της Ε.Ε που υλοποιεί η Κυβέρνηση της ΝΔ τώρα και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις πριν (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ).

Σαν φάρμακο παρουσιάζει η Κυβέρνηση αυτή την μεταρρύθμιση του ΕΦΚΑ για τα χρόνια προβλήματα του για τα οποία ευθύνεται η ίδια και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η Ιδιωτικοποίηση έχει ήδη ξεκινήσει με την ανάθεση των εκκρεμών συντάξεων σε Ιδιώτες Δικηγόρους και Λογιστές ενώ μέρος του κόστους επιβαρύνει και τους υποψήφιους συνταξιούχους που προδικάζει βέβαια και την περικοπή της επικουρικής για τους παλιούς συνταξιούχους.

Και οι αρνητικές εξελίξεις τέλος δεν έχουν, όπως :

Η μετατροπή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σε «Ανεξάρτητη Αρχή» άλλο ένα εργαλείο αντεργατικής πολιτικής που ικανοποιεί τις αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Ταυτόχρονα τιμωρούνται και πάλι οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ από τον Υπουργό Εργασίας.

Με Δελτίο Τύπου ο κ. Χατζηδάκης αναστέλλει τις άδειες των εργαζόμενων για την εορταστική περίοδο δήθεν προς όφελος των ασφαλισμένων . Λόγος δεν γίνεται για την μεθόδευση απαξίωσης του φορέα.

Το νέο  Σ/Ν θα τεθεί σε διαβούλευση και θα ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Γενάρη

Οι αλλαγές στον ΕΦΚΑ είναι δόμικες. Οργανωτικά και διοικητικά αφορούν :

·         Την πρόσληψη Γενικών Διευθυντών από τον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα με αυξημένες αμοιβές για 6 χρόνια συνολικά.

·         Δημιουργείται νέα μονάδα εσωτερικών υποθέσεων και επιταχύνονται οι Πειθαρχικές Διώξεις.

·         Διαβαθμίζεται η εξατομίκευση των μισθών με την ενίσχυση της παραγωγικότητας με μπόνους στους «παραγωγικούς» και κυρώσεις στους « μη παραγωγικούς».

·         Δημιουργείται εταιρεία ειδικού σκοπού για την «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας του οργανισμού.

Πρόσχημα για όλα αυτά η γραφειοκρατία που δημιούργησαν οι ίδιοι με την ταυτόχρονη υποστελέχωση του οργανισμού και την έλλειψη των  αναγκαίων υποδομών.

Οι 500 προσλήψεις που ανακοίνωσαν είναι σταγόνα στον ωκεανό, ενώ δεν έχουν ακόμα προσληφθεί οι 186 επιτυχόντες πριν από 2 χρόνια.

Η προπαγάνδα για τις νέες ανατροπές προς όφελος δήθεν  των ασφαλισμένων εργαζόμενων και συνταξιούχων δίνει και παίρνει.

Τα 250 Ευρώ που θα πάρουν κάποιοι συνταξιούχοι ως χριστουγεννιάτικο «μπουναμά», εφάπαξ καταβολή, τα έχουν υπερπληρώσει με την Εισφορά Αλληλεγγύης οι συνταξιούχοι ενώ σε μόνιμη βάση κλέβουν από τους συνταξιούχους 8 δις τον χρόνο.

Συνάδελφοι,

Οι Εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία απεργούν Πέμπτη και Παρασκευή 23 και 24 Δεκέμβρη για την υπεράσπιση του Κοινωνικού Χαρακτήρα της Ασφάλισης ενάντια στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, ενάντια στον αυταρχισμό.

Οι Συνταξιούχοι Δημοσίου και σ΄αυτή την μάχη είμαστε μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Όλοι την Πέμπτη 10.30 π.μ. στο Υπουργείο Εργασίας με όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος    Η Γ.Γραμματέας

Σ. Ακζώτη         Λ. Κουτσιλέου

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+