ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 11/1/2022

 

                ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207

Email: posyndyaHYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com"@HYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com"gmailHYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com".HYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com"com                                      Ιστότοποςposyndya.blogspot.com

                                                                                                            

Αθήνα 12/1/2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στις 11/1/2022 στο Υπουργείο Εργασίας από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις παρά τις δύσκολες καιρικές και υγειονομικές συνθήκες, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να περικόψει τις συντάξεις.

Το ΔΣ του Συνδέσμου με τα μέλη του εκπροσώπησαν για άλλη μια φορά τους συνταξιούχους δημοσίου. Ένωσαν τη φωνή τους με την φωνή των συνταξιούχων όλων των κλάδων και απαίτησαν :

-       Να αποσυρθεί η απαράδεκτη εγκύκλιος της Κυβέρνησης της ΝΔ που φέρνει νέο χτύπημα στους συνταξιούχους με την περικοπή των λεγόμενων «Εθνικών Συντάξεων». Το χτύπημα αυτό αφορά σε παλιούς και νέους συνταξιούχους παρά τα λεγόμενα για το αντίθετο από την Κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ.

-       Να καταργηθούν οι σχετικές διατάξεις του νόμου 4387/2016 του Κατρούγκαλου της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τις οποίες επικαλείται η τωρινή κυβέρνηση για να συνεχίσει το αντιασφαλιστικό έργο ΟΛΩΝ των μέχρι τώρα κυβερνήσεων.

-       Να αποδοθούν άμεσα στους συνταξιούχους όλα τα απολεσθέντα που με αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν. Εδώ και τώρα να αποδοθούν τα «κλεμμένα δώρα», τα αναδρομικά τους, το 0,5% του προΰπολογισμού για το 2020 και 2021.

-       Να καταργηθεί άμεσα η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Συνάδελφοι, όπως ήταν αναμενόμενο, άλλη μια φορά δεν έγινε εφικτή η συνάντηση με τους αρμοδίους.

 

Οι συνταξιούχοι δήλωσαν πως δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. Θα κλιμακώσουν τους αγώνες τους για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους και οι σύγχρονες ανάγκες τους.

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος    Η Γ. Γραμματέας

Σ. Ακζώτη        Λ. Κουτσιλέου

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+