ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ

 

                ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207

Email: posyndyaHYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com"@HYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com"gmailHYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com".HYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com"com                                      Ιστότοποςposyndya.blogspot.com

                                                                                                           

Αθήνα 13/1/2022

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ

 

Η εξέλιξη της πανδημίας είναι πλέον ανεξέλεγκτη. Μετράμε καθημερινά χιλιάδες νέα κρούσματα και δεκάδες νεκρούς και ενώ η πανδημία καλπάζει η κυβέρνηση αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τον λαό, κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση.

Προβάλει την «ατομική ευθύνη» για να ρίξει το βάρος και το κόστος της αντιμετώπισης στις πλάτες μας που σημαίνει να προστατέψουμε μόνοι μας την υγεία και την ζωή μας αν και όπως μπορούμε.

Τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ με εντολή του Υπ. Υγείας είναι απαράδεκτα.

Μειώνουν την καραντίνα σε 5 μέρες μετατρέποντας τους χώρους δουλειάς και Μ.Μ.Μ σε εστίες υπερ-μετάδοσης ενός άκρως μεταδοτικού ιού για να μειώσουν το κόστος και να μην θiγούν τα κέρδη των εργοδοτών και των επιχειρήσεων που είναι ο πραγματικός τους στόχος. Αυτό φαίνεται και στον προΰπολογισμό του 2022, με τα 11 δις ευρώ που προσφέρει στους επιχειρηματικούς ομίλους μέσα από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι αναστολές συμβάσεων, οι απολύσεις, οι απειλές, η απόκρυψη στοιχείων και το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και των συνταξιούχων είναι στην καθημερινότητα ενώ τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς είναι ελλιπέστατα.

Οι ουρές στις κρατικές δομές για ένα τέστ είναι ατελείωτες και σπρώχνουν τον λαό στα ιδιωτικά κέντρα που θησαυρίζουν.

Τα δημόσια νοσοκομεία «στενάζουν» από τα τεράστια κενά σε κλίνες, γιατρούς, ΜΕΘ και άλλο υγειονομικό προσωπικό, ενώ η μετατροπή τους σε νοσοκομεία μίας νόσου, αφήνει απ’ έξω τις άλλες σοβαρές ασθένειες.

Και εδώ, μέσα από τον προΰπολογισμό για το 2022 προβάλει η εικόνα της υπο-χρηματοδότησης  των νοσοκομείων κατά 139.000.000 ευρώ  και της ΠΦΥ δηλ. της πρόληψης κατά 52% σε μια περίοδο που νοσοκομεία χρειάζονται άμεσα ενίσχυση και στελέχωση για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Το ίδιο συμβαίνει και με την επαναλειτουργία των σχολείων χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας παρά την διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι όλα «βαίνουν καλώς».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Γονέων μόλις την πρώτη μέρα είχαμε περισσότερα από 16.000 καταγεγραμμένα κρούσματα σε μαθητές και 6.500 σε εκπαιδευτικούς.

Ταυτόχρονα νέο χαράτσι των 100ευρώ δέχονται οι ανεμβολίαστοι συνταξιούχοι κάθε μήνα.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, οι παρεμβάσεις των σωματείων και γενικά του κινήματος ήταν και είναι συνεχείς, με πολύμορφες δράσεις σε όλη την χώρα και με ουσιαστικά για την προστασία του λαού αιτήματα, τα οποία η κυβέρνηση αγνοεί.

Η περίοδος που διανύουμε είναι αγωνιστικών παρεμβάσεων και με κλιμάκωση για παραπέρα. Ολοι οι κλάδοι, Υγειονομικοί, Εκπαιδευτικοί, Συνταξιούχοι, Καλλιτέχνες κλπ συνεχίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι η θωράκιση της προστασίας του λαού δεν μπορεί να συνυπάρχει με την θωράκιση της προστασίας των επιχειρήσεων.

Για τους Συνταξιούχους, μετά τον νόμο Χατζηδάκη για την εξαφάνιση (ιδιωτικοποίηση) των Επικουρικών Συντάξεων και τις αντιδραστικές αλλαγές που ετοιμάζει στον ΕΦΚΑ, προχωράει με εγκύκλιο Υπουργείου Εργασίας σε μεγάλες περικοπές στις συντάξεις χηρείας (σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλου), πράγμα για το οποίο ο Σύλλογός μας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις με τις άλλες συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις. Συμμετέχει επίσης και στις κινητοποιήσεις του Εργατικού κινήματος

Συνάδελφοι,

Η προστασία της ζωής και της υγείας μας είναι υψίστης σημασίας και είναι συνδεδεμένη και με τις διεκδικήσεις μας.

Ζητούμε

-       Ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας με κρατική χρηματοδότηση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

-       Επαναλειτουργία των νοσοκομείων και δομών υγείας

-       Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τέστ στον λαό

-       Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία

-       Ουσιαστική επιδημιολογική επιτήρηση

-       Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με τακτικά «ασφαλή δρομολόγια» με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

-       Πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας

-       Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού

 

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τις αγωνιστικές διεκδικήσεις μας για κοινωνική ασφάλιση για όλους σε υγεία, πρόνοια, συντάξεις μέχρι να καταργηθούν οι αντιλαΐκοί, αντεργατικοί, αντισυνταξιουχικοί νόμοι. Για να έχουμε μια ζωή με δικαιώματα.

Το Δ.Σ

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+