ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

 

   ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207 

Email: posyndya@gmail.com                                      Ιστότοποςposyndya.blogspot.com

 

ΑΘΗΝΑ 21/3/2022

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

Σήμερα, μετά 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, για την απελευθέρωση από την Οθωμανική κατοχή και τη δημιουργία του Ελληνικού κράτους, βιώνουμε στη περιοχή μας έναν Ιμπεριαλιστικό πόλεμο με κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης.

Η χώρα μας είναι κατάσπαρτη από ΑμερικοΝατοΐκές βάσεις-ορμητήρια κατά χωρών και λαών, επομένως στόχος αντιποίνων.

Μια άλλου είδους κατοχή συντελείται από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, που παρ’ότι εμφανίζεται ως αγωνιστική στρατιωτική δύναμη προστασίας και στήριξης των χωρών μελών του, στην πραγματικότητα αποτελεί ένα ισχυρό όπλο αστυνομικής-στρατιωτικής δύναμης και κρούσης για τα συμφέροντα των ΕυρωΑτλαντικών.

Γι’ αυτό οι βάσεις όχι μόνο δεν φεύγουν όπως απαιτεί το λαϊκό κίνημα, αλλά επεκτείνονται και εκσυγχρονίζονται με πρόσφατες συμφωνίες, που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση και νομοθέτησε η σημερινή.

Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι ενταγμένες στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς  με μεγάλο κίνδυνο πολεμικής εμπλοκής της χώρας μας.

Ο πόλεμος που μαίνεται στην Ουκρανία κλιμακώνεται σε πολλά επίπεδα και με προεκτάσεις και κινδύνους γενικότερης ανάφλεξης.

Οι βάσεις στη Σούδα, την Αλεξανδρούπολη, το Στεφανοβίκειο και αλλού, χρησιμοποιούνται στον πόλεμο.

Η κυβέρνηση εμφανίζει την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας ως «δημοκρατική επιλογή» κατά των «αυταρχικών» καθεστώτων, δήθεν για την προστασία του «ελεύθερου κόσμου», δηλαδή του κόσμου  της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, των πολέμων και της προσφυγιάς

Ο λαός της Ουκρανίας βιώνει με τον πιο δραματικό τρόπο τις συνέπειες ενός πολέμου που στοχεύει στη γεωστρατηγική της θέση, τον πλούτο της, τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας, εμπορίου κλπ. και από τους δύο Ιμπεριαλιστές ανεξάρτητα αν ο ένας υφίσταται περικύκλωση.

Ό πόλεμος στην Ουκρανία και όσες συρράξεις έχουν γίνει από της ανατροπές στα πρώην σοσιαλιστικά κράτη έως σήμερα ,  με πρόσχημα την απελευθέρωση των λαών,  προκαλούν θάνατο, καταστροφές και προσφυγιά όπως στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Γιουγκοσλαβία, την Συρία, τη Λιβύη και αλλού. Καταστρέφονται και διαλύονται οι ίδιες οι χώρες, αλλά το μάρμαρο το  πληρώνουν οι λαοί.

Τώρα τα αρπακτικά βγήκαν πάλι στην γύρα να αρπάξουν, να λεηλατήσουν, να αιματοκυλίσουν.

Η ΕΕ δεν είναι άμοιρη ευθυνών, ούτε αμέτοχη. Είναι συνένοχη για το δράμα του λαού της Ουκρανίας. Αφού συμμετείχε σε μια σειρά πολέμους και στον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, τώρα τάσσεται υποκριτικά κατά του «αναθεωρητισμού των συνόρων» στην Ουκρανία, ενώ εκσυγχρονίζεται εξοπλιστικά δήθεν  για άμυνα αλλά στην ουσία, για επίθεση.

Οι λαοί δεν πρέπει να ταχθούν με τον ένα ή τον άλλο Ιμπεριαλιστή. Να εναντιωθούν στον πόλεμο, να αναπτύξουν αλληλεγγύη μεταξύ τους, και μέσα από φιλειρηνικά κινήματα καθώς και από το μαζικό- λαϊκό κίνημα να σταθούν απέναντι, γιατί είναι αυτοί που θα υποστούν τις τραγικές συνέπειές του.

Η επικίνδυνη κλιμάκωση της πολεμικής αντιπαράθεσης στο έδαφος της Ουκρανίας προκαλεί και δραματικές επιπτώσεις στο εισόδημα της λαϊκής οικογένειας. Οι ήδη υψηλές τιμές στην ενέργεια εκτοξεύονται με αποτέλεσμα να θέτουν σε άμεσο κίνδυνο ακόμα και το ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης του λαού.

Ο λαός μας μετά την μακροχρόνια κρίση, την πανδημία, την ακρίβεια, θα πληρώσει και τις επιπτώσεις της πολεμικής σύγκρουσης.

Η ΕΕ προειδοποιεί ότι θα υπάρξουν προσαρμογές στη δημοσιονομική πολιτική των χωρών εξ’ αιτίας του πολέμου.

Η έκδοση του Ευρωομόλογου 750δις θα αφορά τη θωράκιση των αμυντικών εξοπλισμών των χωρών και την ενίσχυση του ενεργειακού κόστους των μεγάλων επιχειρήσεων, που όμως θα πληρώσουν οι λαοί.

Συνάδελφοι,

Μας καλούν οι κυβερνώντες και οι προπαγανδιστές τους να πολεμήσουμε , όπως διατείνονται , για την ελευθερία ,για να στηρίξουμε τον Ουκρανικό λαό , κατά του αναθεωρητισμού των συνόρων , απέναντι στην Τουρκική απειλή. Είναι ψέματα , μας καλούν να θυσιαστούμε , όχι για τα λαϊκά συμφέροντα αλλά για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών .

Είναι ανάγκη να σταθούμε απέναντι στον πόλεμο, στις επιδιώξεις των αστικών δυνάμεων και να απαιτήσουμε:

·         Να σταματήσει αμέσως η εμπλοκή της χώρας μας στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία η οπουδήποτε αλλού.

·         Να κλείσουν τώρα οι στρατιωτικές βάσεις- ορμητήρια πολέμου που κάνουν την χώρα μας στόχο

·              Να σταματήσει η αποστολή έμψυχου και άψυχου πολεμικού υλικού έξω από την χώρα.

Η επανάσταση του 21 για την απελευθέρωση από τον Τουρκικό ζυγό να αποτελέσει φάρο για την απελευθέρωση από τον ζυγό της εκμετάλλευσης που φέρνει πολέμους – φτώχεια – θάνατο – προσφυγιά , για την πραγματική ελευθερία των λαών.

 

                                                                                        

Το  Δ.Σ

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+