ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΥΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ - ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΗ 2022 ΣΤΙΣ 6.30 ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 24/3 ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 24/3 ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Καταγγέλλουμε τον σχεδιαζόμενο ελλιμενισμό στον Πειραιά του γαλλικού αεροπλανοφόρου “Σαρλ ντε Γκωλ”! Καλούμε το λαό του Πειραιά και συνολικά της Αττικής σε ετοιμότητα και σε επαγρύπνηση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟΥ “ΣΑΡΛ ΝΤΕ ΓΚΩΛ”

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΗ 2022, ΣΤΙΣ 6.30 μ.μ. ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ

 

Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις καλεί στην αντιπολεμική συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία, με αφορμή την έλευση και τον επικείμενο ελλιμενισμό του γαλλικού αεροπλανοφόρου “Σαρλ Ντε Γκωλ”!

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη Ρωσική εισβολή και την ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία, που κλιμακώνεται για πάνω από είκοσι μέρες και είναι το αποτέλεσμα των συνεχώς οξυνόμενων ανταγωνισμών ανάμεσα στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ με τη Ρωσία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκοντας να παίξει το ρόλο του καλού μαθητή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία, θέτει το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους. Απογειώνει την ελληνική εμπλοκή! Στέλνει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, συζητά την αποστολή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, παίζοντας με τη φωτιά του πολέμου!

Μέσω των ευρωατλαντικών βάσεων και υποδομών, που αναβαθμίζονται περαιτέρω με την νέα Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις που η κυβέρνηση θα φέρει για επικύρωση στη Βουλή στο επόμενο διάστημα, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε απέραντη βάση πολεμικής εφόρμησης, με το λαό μας να στοχοποιείται. Με τη συμμετοχή των βάσεων και υποδομών που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια οι ασκήσεις περικύκλωσης της Ρωσίας, συγκεντρώθηκε τεράστια δύναμη πυρός στην Ανατολική Ευρώπη, λειτουργώντας ως ‘προσάναμμα’  για την πολεμική ανάφλεξη στην Ουκρανία. Οι βάσεις στην Αλεξανδρούπολη, στη Σούδα και σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για να συμβάλλουν στους δολοφονικούς ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καλούνται να συμβάλλουν στους δολοφονικούς ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς κατά άλλων λαών. Η χώρα μας μετατρέπεται σε πολεμικό ορμητήριο κι ο λαός μας στοχοποιείται!

Φέρει βαριές ευθύνες γιατί εκτός από τις ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές, παραχωρεί επιπλέον διευκολύνσεις για τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, δίνοντας το ελεύθερο να αξιοποιούνται εκτός από τις στρατιωτικές, ακόμη και πολιτικές υποδομές για τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η μεταστάθμευση αμερικανικών ιπτάμενων τάνκερ στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, αλλά και ο ελλιμενισμός του γαλλικού αεροπλανοφόρου “Σαρλ ντε Γκωλ”, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου μαζί με το αμερικάνικο “Χάρρυ Τρούμαν” και δεκάδες υποστηρικτικά πλοία.

Καταγγέλλουμε τον σχεδιαζόμενο ελλιμενισμό στον Πειραιά του γαλλικού αεροπλανοφόρου “Σαρλ ντε Γκωλ”! Καλούμε το λαό του Πειραιά και συνολικά της Αττικής σε ετοιμότητα και σε επαγρύπνηση. Η πάλη για το μεροκάματο, ενάντια στη φτώχεια και στην ακρίβεια είναι δεμένη με την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν!

Δυναμώνουμε την πάλη για:

  • Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!
  • Να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές!
  • Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις!
  • Καμιά διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις στην Ουκρανία!
  • Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων – Όχι στην αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία!
  • Αλληλεγγύη στον ουκρανικό, στον ρωσικό και στους άλλους λαούς της περιοχής!

Ο Πειραιάς είναι λιμάνι των λαών και όχι του πολέμου και των ιμπεριαλιστών!

Εργατικά   σωματεία – ΕΕΔΥΕ – Σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων  – Φοιτητικοί σύλλογοι – ΟΓΕ

Φορείς του Λαϊκού Κινήματος

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+