ΕΚΣΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

EΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΕΚΣΔΗ)

(Σ. ΑΚΖΩΤΗ – Γ. ΝΑΚΗΣ – Α. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ)

 

Αθήνα 17/10/2022

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Για την συνάντηση αντιπροσωπείας συνταξιουχικών Οργανώσεων με τον πρωθυπουργό.

Συνάδελφοι

Από το γραφείο τύπου της ΠΟΠΣ δηλ από το προεδρείο, πληροφορηθήκαμε ότι:

Η συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον πρωθυπουργό πραγματοποιήθηκε σε πάρα πολύ καλό κλίμα ,  όμως οι συνταξιούχοι παρά το πολύ καλό κλίμα, έφυγαν με άδεια χέρια.

Εισέπραξαν ένα πολύ μεγάλο ΟΧΙ

Με το γνωστό επιχείρημα, την διαφύλαξη της δημοσιονομικής σταθερότητας , ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός, ότι τίποτα πέραν όσων ακούσαμε στην ΔΕΘ, δεν έχουμε να περιμένουμε .

Αυτά δηλώνουν και οι αρμόδιοι υπουργοί , οι υπηρεσιακοί παράγοντες και προπαγανδίζουν τα παπαγαλάκια από τα ΜΜΕ και όχι μόνο, βαφτίζοντας τα ψίχουλα αυξήσεις.

Δηλώνουμε δεν είμαστε επαίτες.

Στην πραγματικότητα κανένας συνταξιούχος δεν παίρνει αύξηση ούτε 1 ευρώ.

Η λεγόμενη αύξηση 6% - 7% μόνο στην κύρια σύνταξη και όχι στην επικουρική είναι κάτω από τον πληθωρισμό 12%, άρα δεν είναι αύξηση.

Όσοι έχουν προσωπική διαφορά, (αφορά πάνω από ένα (1) εκατομ. συνταξιούχους) δεν θα δουν στην τσέπη τους , ούτε ένα ευρώ.

Κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός είπε :αποκλείεται  δεν αντέχει η οικονομία .

Αντέχει  βέβαια η οικονομία για να «μπουκώνει» η Κυβέρνηση¨  με ζεστό χρήμα, φοροελαφρύνσεις και φτηνή εργατική δύναμη την μεγαλοεργοδοσία και επιχειρηματικούς ομίλους, την  ώρα που απαιτεί ¨ο λαός και οι συνταξιούχοι να σφίξουν και άλλο το «ζωνάρι», να κρυώσουν το χειμώνα , να μείνουν ξεσπίτωτοι μετά τους πλειστηριασμούς, παλεύοντας με την ακρίβεια, την φτώχεια και την εξαθλίωση.  

Θεωρούμε ότι μας εμπαίζει ασύστολα και ο κ. Χατζηδάκης  όταν βαφτίζει 13η σύνταξη, τον συμψηφισμό της μηνιαίας αύξησης 6%-7% με το εφάπαξ βοήθημα των 250 ευρώ , προσθέτοντας δύο τελείως ανόμοια πράγματα .Όταν έγιναν οι μειώσεις , έγιναν χωριστά σε κάθε σύνταξη.

Με τέτοιου είδους εφευρίματα δεν πείθονται ακόμα και αυτοί με διαπιστωμένη άνοια.

Παρόμοια αρνητική απάντηση και για τα αναδρομικά του 11μήνου 2015-2016 που παράνομα παρακρατούνται σε δώρα, επικουρικές και επίδομα αδείας.

Με το επιχείρημα,  ο κ. Πρωθυπουργός, ότι η Κυβέρνηση του δεν μπορεί να σηκώσει ένα τόσο μεγάλο βάρος ξεκαθάρισε ότι τα αναδρομικά θα δοθούν  σε όποιον έχει κάνει προσφυγή, μέσω δικηγορικών γραφείων, όχι με το αζημίωτο, έχει εκδικαστεί και δικαιωθεί, η προσφυγή του. Η κάθε περίπτωση ξεχωριστά όπως εξήγησε ο Υπουργός Εργασίας σε συνέντευξη του στον κ. Αυτιά .

Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης που επιβλήθηκε με τον νόμο 3986/2011 αφορά μια από τις πολλαπλές εισφορές αλληλεγγύης σε ποσοστό από 1%-4% επί του ετήσιου καθαρού ατομικού εισοδήματος πραγματικού ή τεκμαρτού σε πάνω από 12.000Ευρώ.

Πρόκειται για ένα πολύ μικρό ποσό, ενώ παραμένει το τεράστιο χαράτσι υπέρ του ΑΚΑΓΕ του «ασφαλιστικού κουμπαρά» που αποτείθεται ότι θα μπορούσε το ποσό που έχει συγκεντρωθεί να αποδεσμευτεί και να αξιοποιηθεί, σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο του ΑΚΑΓΕ, για την ενίσχυση των πιο ευάλωτων ομάδων των συνταξιούχων και την επικουρική μας σύνταξη που έχει στην κυριολεξία σφαγιαστεί.

Σε ότι αφορά στην υπόσχεση του Πρωθυπουργού για την απόδοση των 0,20Ευρώ στις συνταξιοδοτικές οργανώσεις, περιμένουμε η υπόσχεση να γίνει πράξη.

Συνάδελφοι,

Η «σταθερή» άρνηση της Κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας. Η τραγική κατάσταση που βιώνουμε από την κλιμάκωση της επίθεσης που δεχόμαστε απαιτεί την ενδυνάμωση της δράσης μας με μαχητικές, αγωνιστικές  κινητοποιήσεις. Είναι η μοναδική διέξοδος για την επίλυση προβλημάτων μας

Σε αυτή τη βάση διεκδικούμε:

-       Αυξήσεις σε ΟΛΕΣ τις συντάξεις τώρα (κύριες, επικουρικές, μερίσματα, δώρα, επιδόματα, εφάπαξ) και στην προσωπική διαφορά.

-       Να δοθούν σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μηνου χωρίς προσφυγές και δικαστήρια

-       Να αποδοθεί το 0,5% του ΑΕΠ

-       Να ανακεφαλοποιηθούν τώρα τα Ασφαλιστικά Ταμεία

-       Να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου του Υπ. Εργασίας για το Μ.Τ.Π.Υ, και η είσοδος για διαχείριση και ιδιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ταμείου

-       Κατάργηση ΟΛΩΝ των αντιασφαλιστικών, αντισυνδικαλιστικών και αντιλαΐκών νόμων.

-       Αποκατάσταση όλων των απωλειών

-       ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην βάρβαρη αφαίμαξη του λαού για τους εξοπλισμούς

-       ΝΑ σταματήσει η κυβέρνηση να μας εμπαίζει και στο όνομα της δημοσιονομικής σταθερότητας, αυτή η σταθερή κυβέρνηση να μας καθηλώνει σταθερά στην ανασφάλεια της βαρβαρότητας.

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

 

ΕΚΣΔΗ

  

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+