ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΤΠΥ

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207

Email: posyndya@gmail.com                                      Ιστότοποςposyndya.blogspot.com

 

Αθήνα 1/11/22

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 1/11/22 πραγματοποιήθηκε  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας για το νομοσχέδιο «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις».

Δια του Κεφ. Ζ και ιδιαίτερα των άρθρων 30-35 του νομοσχεδίου αυτού, επιχειρείται η διάλυση του ΜΤΠΥ, η υφαρπαγή και εκποίηση της περιουσίας του με ανάθεση της διαχείρισης σε ΑΕ στις οποίες δίνεται «το ελεύθερο» από ένα διορισμένο ΔΣ να αποφασίζει για τις επενδύσεις της περιουσίας των ιδιοκτητών, εργαζομένων και συνταξιούχων.

Με το νομοσχέδιο η πλειοψηφία του ΔΣ διορίζεται από τον Υπουργό της εκάστοτε κυβέρνησης με υπερεξουσίες στον επίσης διορισμένο διοικητή που απολογείται μόνο στον Υπουργό που τον διόρισε.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι (ΑΔΕΔΥ και οι Ομοσπονδίες της, Ομοσπονδία ΟΣΥΠΕ και Σύλλογος Υπαλλήλων του ΜΤΠΥ) και συνταξιούχοι των Συνδέσμων της ΠΟΠΣ.

Ελαμψαν δια της απουσίας τους το Προεδρείο της ΠΟΠΣ και ΔΣ ορισμένων  Συνδέσμων Αττικής.

Ομόφωνα οι συμμετέχοντες απαίτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου που χτυπάει παραπέρα τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και ξεπουλάει την περιουσία του Μετοχικού.

Αντιπρόσωποι εργαζομένων (Πρόεδρος της ΟΣΥΠΕ και μέλος του Γ. Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ όπως και το Προεδρείο του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΜΤΠΥ) και η Πρόεδρος των συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας, συναντήθηκε με τον υφυπουργό κ. Π. Τσακλόγλου όπως και με τον εισηγητή του νομοσχεδίου κ. Αχτύπη, καταθέτοντας το ομόφωνο ψήφισμα των φορέων για απόσυρση του νομοσχεδίου ιδιαίτερα των επίμαχων άρθρων που αφορά στο Μετοχικό (Κεφ. Ζ άρθρα 30-35).

Κάθετα αρνητική ήταν η απάντηση του υφυπουργού. ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΣΥΡΩ με το επιχείρημα ότι το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο και ο τρόπος  διαχείρισης της περιουσίας, με μη κερδοφόρες επενδύσεις οδηγούν στην απαξίωση των μετόχων. Ο τρόπος διαχείρισης δεν είναι επαγγελματικός.

Η αντιπροσωπεία δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει ακόμα και αν το νομοσχέδιο γίνει νόμος του κράτους. Θα βρει τρόπους για να μην εφαρμοστεί.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Αθήνας απέναντι στην κάθετη άρνηση του Υφυπουργού να αποσύρει αυτό το νομοσχέδιο που φανερώνει και την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να ολοκληρώσει την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, δήλωσε ότι οι συνταξιούχοι δεν θα κάνουν πίσω. Με τους αγώνες τους θα φροντίσουν αυτός ο νόμος να μείνει στα χαρτιά.

Συνάδελφοι, συνταξιούχοι, είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουμε από κοινού εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.

Δεν θα επιτρέψουμε την απώλεια της περιουσίας του Ταμείου μας και των μερισμάτων μας, ότι έχει απομείνει από το «πλιάτσικο» που έχει γίνει διαχρονικά.

Οι όποιες μη «κερδοφόρες επενδύσεις» δεν είναι δικό μας έργο. Το PSI δεν έγινε με απόφαση των μετόχων και μερισματούχων.

Σήμερα, επιχειρείται η λεγόμενη μεταρρύθμιση όχι για να αυξηθούν τα μερίσματά μας αλλά για να διευκολυνθεί η εκμετάλλευση  της περιουσίας μας από τα «αρπακτικά» και η διάλυση του ΜΤΠΥ.

Στις 9 Νοέμβρη, μέρα γενικής απεργίας, απέναντι στην αντιλαΐκή πολιτική είμαστε όλοι παρόντες στην απεργιακή συγκέντρωση.

Η φτώχια, η ακρίβεια, η αντιασφαλιστική επέλαση μας αφορά όλους

 

Το ΔΣ

 

 

 

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+