ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΥΛΙΔΗ

 

                ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207 

Email: posyndya@gmail.com                                      Ιστότοποςposyndya.blogspot.com

 

ΑΘΗΝΑ 30/12/2022

 

Συνάδελφε, φίλε, σύντροφε Γιάννη

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

Με μεγάλη θλίψη σου λέμε το τελευταίο αντίο. Η απώλειά σου μεγάλη, η απουσία σου μας πονά. Πονά όλους όσους σε ζήσαμε, σε εκτιμήσαμε και σε αγαπήσαμε για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα σου, την ταξική σου αδιαλλαξία, την προσήλωσή σου στον μονόδρομο του αγώνα.

Δεν θέλουμε να δεχτούμε ότι μιλάμε για τον Γιάννη στο παρελθόν.

Ηταν αίωνιος έφηβος, φλέρταρε προκλητικά με την ζωή. Θα γίνω έλεγε 100 χρονών. Αντιμετώπιζε τις δυσκολίες με χιούμορ και αισιοδοξία, με αυτοσαρκασμό.

Ηταν πληθωρικός-εκρηκτικός. Πριν ανοίξει την πόρτα στα γραφεία του Συνδέσμου δήλωνε την παρουσία του. Εμπαινε φουριόζος και άλλαζε αυτόματα το κλίμα. Εμπαινε μαζί του ο ήλιος, η χαρά και η ελπίδα.

Ηταν αθυρόστομος χωρίς ποτέ να γίνεται χυδαίος. Το λογοπαίγνιο με την γραμματέα του Συνδέσμου ήταν στην ημερήσια διάταξη.

Ο Γιάννης συνταξιοδοτήθηκε το 2005 και επί σειρά ετών διατέλεσε μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου και αντιπρόσωπος στα δύσκολα Συνέδρια της Ομοσπονδίας. Τάραζε τα νερά. Ολοι οι Σύνεδροι περιμέναμε τον Γ. Παυλίδη να μιλήσει. Ελεγε τις πιο σκληρές αλήθειες χωρίς να γίνεται ενοχλητικός.

Η δραστηριοποίηση του στο Συνταξιουχικό Κίνημα ήρθε σαν συνέχεια της δράσης του στο Εργατικό Κίνημα.

Πάλεψε με αφοσίωση, πείσμα και συνέπεια για την ανασύνταξη του Συνταξιουχικού Κινήματος με την γραμμή της ρήξης και ανατροπής κόντρα στον κυβερνητικό συνδικαλισμό. Πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του με τις ιδέες και τα ιδανικά του ως κομμουνιστής για τα συμφέροντα της Εργατική Τάξης , για τα συμφέροντα των Συνταξιούχων. Ηταν παρών σε όλες τις δραστηριότητες του Συνδέσμου. Βοήθησε με την παρουσία του, τις γνώσεις του και την ιδεολογία του στον ταξικό προσανατολισμό του Συνδέσμου.

Ο Γιάννης συντροφικά συμπαραστάθηκε σε όλους μας σε κάθε δυσκολία μας. Ολοι τον αγαπούσαμε και μας αγαπούσε. Εχθρός του ήταν μόνο ο καπιταλισμός.

Τον εξόργιζε η απουσία ταξικής συνείδησης. Χαρακτηριστικό το οποίο θεωρούσε ότι έπρεπε να διαθέτει η Εργατική Τάξη, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα λαΐκά στρώματα.

Δεν τον αδικούμε.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με τον Ριζοσπάστη στο χέρι με την ανακοίνωση του Συνδέσμου να βρίσκεται στους χώρους που συγκεντρώνονται οι Συνταξιούχοι για ενημέρωση, οργάνωση και μαζικοποίηση, για συμμετοχή τους στη δράση.

Θα τον θυμόμαστε να τραγουδά και να χορεύει γεμάτο ζωή και αισιοδοξία, να κρατάει πάντα τα πανό. Μπροστάρη στις διεκδικήσεις για την ικανοποίηση των αναγκών μας. Εδινε την μάχη από κάθε μετερίζι του αγώνα.

Το ΔΣ συμπαραστέκεται στο βαρύ πένθος της οικογένειας. Να είναι καλά να τον θυμάται, όπως και όλοι μας.

Να παίρνει δύναμη και κουράγιο από τα χρόνια που έζησε πλάι σε ένα χαρισματικό άνθρωπο.

Γιάννη το ΔΣ, οι συναγωνιστές σου θα συνεχίσουμε τον αγώνα, για να αλλάξουμε τον κόσμο, για την ζωή και κοινωνία που επιθυμούμε για μας και τα παιδιά μας,

Σε χαιρετούμε με βαθιά συγκίνηση και θλίψη.

Στις καρδιές, στη σκέψη μας θα είσαι πάντα ζωντανός.

Συνάδελφε, φίλε, σύντροφε Γιάννη

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+