ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ 10.30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

 

ΚΑΛΕΣΜΑ προς ΟΛΟΥΣ τους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

                               

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ

10.30 π.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

                   ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΡΩΣΗ

                                         ΝΑ ΜΗ ΛΗΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

 

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Η επίθεση που έχομε βιώσει με τις οικογένειές μας από τη παιδική ηλικία στα κοινωνικά, λαϊκά και εργατικά δικαιώματα, συνεχίζεται και στα συντάξιμα χρόνια από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, με ρυθμούς σκυταλοδρομίας με σκοπό τη κερδοφορία του κεφαλαίου.

Το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι με τη πάλη τους για να μπορούμε να ζήσουμε όταν σταματήσομε να εργαζόμαστε, θυσιάστηκε στο βωμό του κέρδους. Το τζογάρισμα στο χρηματιστήριο των ασφαλιστικών ταμείων και ο «νόμος λαιμητόμος»  όπως ονόμασαν οι εργαζόμενοι το νόμο Κατρούγκαλου, ενσωμάτωσε όλα τα αντιλαικά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων  στο ασφαλιστικό και καταδίκασε το λαό σε συντάξεις πείνας.

Με το διαχωρισμό της παλαιάς ενιαίας σύνταξης σε εθνική και αβέβαια ανταποδοτική, η αναφερόμενη κρατική εγγύηση περιορίζεται στο σκέλος της εθνικής σύνταξης και με αυτό το τρόπο υλοποιείται  η δέσμευση απέναντι στους δανειστές για κρατική υποχρηματοδότηση του ασφαλιστικού.

Τα νέα χαμηλότερα ποσοστά  αναπλήρωσης με τη συρρίκνωση και του συντάξιμου μισθού, οδηγούν σε δραματικές μειώσεις στους νέους συνταξιούχους.

Η κατάργηση των κατώτερων  ορίων και του ΕΚΑΣ, επιδεινώνουν το προηγούμενο ασφαλιστικό σύστημα.

Στα παραπάνω προστίθεται η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, οι τιμωριτικές ανατροπές στις αναπηρικές συντάξεις και τις συντάξεις χηρείας, οι περικοπές στο εφάπαξ, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η επιβολή εισφορών στο Κλάδο Υγείας στις επικουρικές συντάξεις και αύξηση της εισφοράς στις κύριες συντάξεις.

Για να χρυσώσουν το χάπι, χορηγούν επιδόματα επαιτείας που προέρχονται από τη λεηλασία του εισοδήματός μας μεσω των  φόρων  και τη τιμή του επιδόματος τη διαπραγματεύονται σε αντιπολιτευτικές  κοκορομαχίες.

Βασικός στόχος της Ε.Ε., αλλά και κάθε γωνιάς κερδοφορίας του πλανήτη, είναι η αρπαγή των αποθεματικών των συνταξιοδοτικών ταμείων με σκοπό να χρηματοδοτούνται δωρεάν οι επενδύσεις.

Τον ίδιο σκοπό καπιταλιστικής βαρβαρότητας και κερδοφορίας αποκάλυψε και η πανδημία όπου στη χώρα μας αλλά και ανά την υφήλιο, σαν επενδυτικό πεδίο χρησιμοποιήθηκε η Υγεία, με αποτέλεσμα να προστατεύεται και να κερδοφορεί η Ιδιωτική Υγεία ενώ το υποστελεχομένο και υποχρηματοδοτούμενο Δημόσιο Σύστημα Υγείας σήκωσε όλο το βάρος με τις γνωστές επιπτώσεις στους ασθενείς και το υγειονομικό προσωπικό.

Συναδέλφισσες-Συναδελφοι

Πέρα από τα προεκλογικά σλόγκαν για τις αυξήσεις των συντάξεων,οι απωλειες των συντάξεων  είναι δραματικές λόγω των πετσοκομμένων και παγωμένων συντάξεων από 13 χρόνια από τις αντίστοιχες κυβερνήσεις καθώς και λόγω του νέου προϋπολογισμού όπου για τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλειας είναι μειωμένος κατά 243 εκατομμύρια.

Επιπροσθετα η σύνταξη απομυζάται από την  αύξηση των χαρατσιών και των φόρων, την  αύξηση του πληθωρισμού, τις  δαπάνες για την Υγεία και το φάρμακο.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Οι συνταξιούχοι δεν ευελπιστούμε να βρούμε σωτήρες ανάμεσα στους ενόχους. Ενώ το ασφαλιστικό αποτελεί συνέχεια όλων των κυβερνήσεων, δεν υπάρχει ούτε λέξη από αυτούς για την αναπλήρωση απωλειών, για τη 13η και 14η σύνταξη, για τους συντελεστές αναπλήρωσης.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν με τον αγώνα τους την αποκατάσταση των πληρωμένων και δουλεμένων απωλειών.

Τα επιδόματα-φιλοδωρήματα της φιλανθρωπίας τους δεν ξεπλένουν ματωμένα χέρια και πολιτικές.

Συνάδελφοι, με την μαζική δυναμική παρουσία μας δίνουμε απάντηση στις ψεύτικες υποσχέσεις και απαιτούμε εδώ και τώρα την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων μας για μια ζωή που δικαιούμαστε για μας και τα παιδιά μας.

 

                                               το Διοικητικό Συμβούλιο

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+