ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207 

Email: posyndya@gmail.com                                      Ιστότοποςposyndya.blogspot.com

 

                                                                                             Αθήνα   2/2/2023 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ελπιδοφόρο έρχεται το μήνυμα από τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίων Αθήνας με την καθολική νίκη των ταξικών δυνάμεων.

Η ΕΚΣΔΗ  έλαβε και τις 9 έδρες στο ΔΣ και 9 αντιπροσώπους για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας από 8 που είχε στο προηγούμενο Συνέδριο.

Από τις εκλογές ο Σύλλογος βγήκε ενδυναμωμένος, με τα μέλη του αποφασισμένα να μπουν μπροστά για πιο οργανωμένους και αποτελεσματικούς αγώνες και για να προστατέψουν τον Σύνδεσμο από «προβοκατόρικες» ενέργειες όλων των αποχρώσεων που στόχο έχουν την συκοφάντηση του Συνδέσμου και τους  ταξικούς αγώνες.

Η νίκη αυτή ήρθε σαν αποτέλεσμα  συλλογικής δουλειάς του ΔΣ, της Ομάδας δράσης και μελών που δρουν στο πλάι του Δ.Σ, σα μια γροθιά.

Με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε συνάδελφοι.

Το νέο Δ.Σ που προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Συνδέσμου, εύχεται σε όλους μας υγεία και δύναμη για συνέχιση της δράσης μας για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Το διάστημα που πέρασε παρά τις δυσκολίες από τις πρωτόγνωρες συνθήκες, COVID, οικονομικό στραγγαλισμό από την μη απόδοση των 0,20Ευρώ στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, την ακόμα πιο άγρια επέλαση της κυβέρνησης, όλων των αστικών δυνάμεων ενάντια στα συμφέροντά μας, αλλά και όλων των αντιδραστικών συνδικαλιστικών δυνάμεων, δώσαμε μάχη για τις αρχαιρεσίες χωρίς να κάνουμε πίσω από την οργάνωση και συμμετοχή στη δράση σε όλους τους συνταξιουχικούς, εργατικούς και μαζικούς αγώνες.

Η ΓΣ μας στις 19/12/2023 ήταν η μαζικότερη όλων των προηγούμενων,  ως αποτέλεσμα της συλλογικής δράσης μας και των κινητοποιήσεων μας αυτοτελώς, αλλά και σε συντονισμό με την ΣΕΑ, και το εργατικό κίνημα.

Οι εργασίες στη ΓΣ δεν περιορίστηκαν στην τυπική ψήφιση του απολογισμού της δράσης του απερχόμενου ΔΣ, αλλά αναπτύχθηκε συζήτηση και πάρθηκαν αποφάσεις συλλογικά  για το πρόγραμμα δράσης της επόμενης τριετίας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης εκτός από το καυτό θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης (υγεία, πρόνοια, συντάξεις), της επανάκτησης των απωλειών, για άλλη μια φορά τέθηκε το θέμα της ανασύνταξης του κινήματος των συνταξιούχων δημοσίου, με τη γραμμή της ρήξης και ανατροπής που πρέπει να συνεχιστεί, κόντρα στις συντηρητικές αντιλήψεις και επικίνδυνες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας των ΔΣ της ομοσπονδίας, και αρκετών Συνδέσμων.

Τέτοια μεθόδευση έγινε και στις εκλογοαπολογιστικές διαδικασίες της Γ.Σ μας.

Αντίθετα απ’ ό,τι οι προαναφερόμενοι επεδίωκαν, οι ενέργειές τους συσπείρωσαν τα μέλη και ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους προτιμήσεις έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην ΕΚΣΔΗ, επειδή έχουν διαπιστώσει ότι μόνο με την πρόταση διεξόδου αλλά και τον τρόπο διεκδίκησης της παράταξης, μπορεί να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Το νέο ΔΣ δηλώνει ότι δεν θα τους απογοητεύσει, στον ίδιο δρόμο θα βαδίσει.

Δεν θα κάνει πίσω:

-         Από την οργάνωση των συνταξιουχικών αγώνων

-         Από τον αγώνα αποκατάστασης  όλων των απωλειών.

-         Την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

-         Την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων

Συνάδελφοι, Δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την μαζική προσέλευση των συνταξιούχων από τον κλάδο της υγείας ως αποτέλεσμα της δράσης που αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα με αφορμή την πανδημία και την αδυναμία του συστήματος να προστατεύσει την υγεία του λαού.

Οι υγειονομικοί «μπαρουτοκαπνισμένοι» από τους αγώνες για την υπεράσπιση της υγείας του λαού, ως μέλη του Συνδέσμου μας, θα δώσουν ώθηση στους αγώνες του συνταξιουχικού κινήματος. Τους καλοδεχόμαστε για νέο ξεκίνημα και νέους αγώνες.

Το ΔΣ που εκλέχθηκε και οι αντιπρόσωποι για την ΠΟΠΣ θα προσπαθήσουν για την αλλαγή συσχετισμών στο κίνημα των Συνταξιούχων Δημοσίου, με το δυνάμωμα της επαναστατικής γραμμής,  την ισχυροποίηση της ΣΕΑ, την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε συντονισμό με το εργατικό, το λαϊκό και μαζικό  κίνημα.

Η καλύτερη απάντηση θα δοθεί στην Κυβέρνηση και όσους την στηρίζουν με την μαζική συμμετοχή στις 14 Φλεβάρη στην Παναττική, Πανσυνταξιουχική Συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10:30 το πρωί.

Συνάδελφοι όλοι στον Αγώνα, όλοι στην δράση άλλος δρόμος για μας και τα παιδιά μας δεν υπάρχει.

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος     Ο Γ.Γραμματέας

        Σ. Ακζώτη          Γ.Ζεβόλης

 

ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΣ

 

Σούλα Ακζώτη                      Πρόεδρος

Ελένη Καλλιμώρου              Αντιπρόεδρος

Γιώργος Ζεβόλης                 Γ. Γραμματέας

Λουκία Κουτσιλέου              Ταμίας

Λένα Ζησιμοπούλου            Μέλος

Κώστας Μπαντής                 Μέλος

Κορίνα Κοφινά                      Μέλος

Βάσω Μουντάκη                   Μέλος

Γιάννης Νάκης                      Μέλος

 

 

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+