ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207 

Email: posyndya@gmail.com                                      Ιστότοποςposyndya.blogspot.com

 

Αθήνα 23/3/2023

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

 

Συνάδελφοι,

Σήμερα, πάνω από 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, για την απελευθέρωση από την Οθωμανική κατοχή κι τη δημιουργία του Ελληνικού κράτους, ο Ιμπεριαλιστικός πόλεμος που μαίνεται στην περιοχή μας πάνω από 1 χρόνο, με ορατό τον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης, κάθε άλλο παρά την αίσθηση της ελευθερίας μας δημιουργεί.

Ελευθερία με κατάσπαρτη τη χώρα μας από Αμερικανονατοΐκες βάσεις, που όχι μόνο δεν φεύγουν όπως απαιτεί το λαΐκό κίνημα, αλλά επεκτείνονται και εκσυγχρονίζονται ως ορμητήρια κατά χωρών και λαών κάνοντάς μας στόχο αντιποίνων, δεν νοείται.

Η χώρα μας είναι βαθιά εμπλεκόμενη στο βρώμικο πόλεμο συμφερόντων και αρπαγής των ιμπεριαλιστών που στοχεύει στη στρατηγική θέση της Ουκρανίας, τον πλούτο της και τους δρόμους μεταφοράς και ενέργειας, με φοβερές επιπτώσεις στη ζωή και την τύχη του λαού της.

Οι βάσεις στη Σούδα, το Στεφανοβάκειο, την Αλεξανδρούπολη και αλλού χρησιμοποιούνται ευρέως στον πόλεμο.

Οι λαοί, που υφίστανται τις τραγικές συνέπειες του πολέμου πρέπει να αντιδράσουν, να μην ταχθούν υπέρ του ενός ή του άλλου αρπακτικού, να αναπτύξουν αλληλεγγύη μεταξύ τους και να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για να σταματήσει αμέσως ο καταστροφικός πόλεμος.

Ο λαός μας, όλοι εμείς, να αγωνιστούμε και να απαιτήσουμε :

-       Καμιά εμπλοκή της χώρας μας

-       Να κλείσουν οι βάσεις, ορμητήρια πολέμου

-       Να σταματήσει η αποστολή έμψυχου και άψυχου πολεμικού υλικού έξω από τη χώρα.

Συνάδελφοι,

Ως γνωστόν η ελευθερία σχετίζεται και με την οικονομία, την εργασία, την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό και άλλα κοινωνικά αγαθά που δυστυχώς δεν τα απολαμβάνει ο λαός στο μεγαλύτερο μέρος του.

Ελευθερία σημαίνει :

Το δικαίωμα να συνδικαλίζεσαι

Να διεκδικείς μέσα από ανοικτά σωματεία και από οργανωμένους διεκδικητικούς αγώνες,

Το δικαίωμα στην απεργία

Το δικαίωμα στην ενημέρωση χωρίς αποκλεισμούς και λογοκρισία

Με νόμους από τον λαό για τον λαό

Ο λαός μας μετά την μακροχρόνια οικονομική κρίση, την Πανδημία, την ακρίβεια, πληρώνει τώρα και τις επιπτώσεις της πολεμικής σύγκρουσης, ενώ βρίσκεται πάλι στο κατώφλι μιας νέας χειρότερης κρίσης.

Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη που κινητοποίησε το μεγαλύτερο μέρος του λαού και της νεολαίας μας σε μεγάλους αγώνες, δείχνει τις τεράστιες ευθύνες, διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων που προχώρησαν σταδιακά εδώ και πολλά χρόνια στην ιδιωτικοποίηση στρατηγικών τομέων της χώρας, όπως τα ΜΜΜ και τα τρένα για τα κέρδη αδιαφορώντας για τις ζωές μας.

Συνάδελφοι, δεν τους εμπιστευόμαστε, αντιδρούμε, τους ελέγχουμε και αγωνιζόμαστε για τις ανάγκες μας και τα συμφέροντά μας.

Η επανάσταση του 1821 για την απελευθέρωση της χώρας μας από τον Τούρκικο ζυγό να αποτελέσει φάρο για την απελευθέρωση από τον ζυγό της εκμετάλλευσης που φέρνει πολέμους, φτώχια, θάνατο, προσφυγιά, για την πραγματικά ελευθερία των λαών.

 

Το Δ.Σ

 

 

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+