ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207 

Email: posyndya@gmail.com                                      Ιστότοποςposyndya.blogspot.com

 

 

Αθήνα 01/06/2023

 

Συνάδελφοι

Με το καθημερινό θυμό και πόνο ,οι ζωές μας ή τα κέρδη τους, βαδίζουμε  στις δεύτερες εκλογές με τον άδικο εκλογικό νόμο, που θα κλέψει το πρώτο κόμμα έδρες, δηλαδή θα κλέψει ψήφους του λαού, ενώ μπορούσε να σχηματισθεί κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές με το σύστημα της απλής αναλογικής και με τα κόμματα που έχουν κοινές συμπλεύσεις με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και είχαν άλλωστε  συγκυβερνήσει στο παρελθόν, το ΠΑΣΟΚ δυο φορές με τη ΝΔ,ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Με το ψευτοδίλημμα της σταθερότητας και το «μπροστά  η πίσω» του Μητσοτάκη το 2023 ,το αντίστοιχο «εξυγίανση η χρεοκοπία» του Σαμαρά ,η ΝΔ επιδιώκει την ενισχυμένη πλειοψηφία για να συνεχίσει με μεγαλύτερη δύναμη την αντιλαική πολιτική που ασκούσε  μέχρι σήμερα με τη συνεπικουρία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.Ειναι νωπές οι συνυπογραφές τους στη προηγούμενη τετραετία σε πάνω από 200 νομοσχέδια της ΝΔ ,αφου είναι χρεωμένοι με τις ίδιες δεσμεύσεις στα αιματοβαμμένα σχέδια του ΝΑΤΟ,της ΕΕ, του κεφαλαίου.

Δεν θα μας ξεγελάσουν ούτε για το ρόλο των κομμάτων μιας χρήσης αυτοαποκαλούμενα «αντισυστημικά» που με το πρόσχημα της ικανώτερης αντιπολίτευσης στη ΝΔ,είναι οι χρήσιμοι αποσυμπιεστές της αγανάκτησης του λαού με σκοπό να σκορπιστεί η ψήφος ,να υπονομευθεί το λαικό κίνημα και αφού παίξουν  το ρόλο τους να προσχωρήσουν στη μήτρα του συστήματος.

Συνάδελφοι ,οδηγούμαστε στη δεύτερη κάλπη με τα τεράστια προβλήματα επιβίωσης με φιλοδωρήματα εμπαιγμού και εξαγοράς από τους νέους μέχρι τους συνταξιούχους. Τα 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχων έχουμε απώλεια 120 δισεκατομμύρια  σε  13 χρόνια και η  σύνταξη μας εξανεμίζεται στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα από την αισχοκέρδεια στα βασικά είδη διατροφής, της ενέργειας, φαρμάκων, φορολογίας. Οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις συμφώνησαν ότι η ασφάλιση είναι κόστος για το κράτος και μετακυλούν τη Σύνταξη, την Υγεία, τη Πρόνοια, στην ιδιωτικοποίηση τους.

Συνάδελφοι

Η αποκάλυψη λίγες μέρες πριν τις εκλογές  της συνυπογραφής  στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο από ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ ,των νέων τρόπων λεηλασίας του λαικού εισοδήματος για την αποπληρωμή του υπερμνημονίου – δανείου  του Ταμείου Ανάκαμψης μέχρι το 2058  , προδιαγράφει τα αντιλαικά εκτρώματα μετά τις εκλογές με όποια   κυβέρνηση προκύψει.

Συνάδελφοι

Για να γίνει η φωνή του λαού πιο δυνατή, για να μπεί φρένο στην ακόμη πιο άγρια επέλαση που αναμένεται ενάντια σε όλα μας τα δικαιώματα, πρέπει να αποδυναμωθεί η αντιλαική πολιτική που δοκιμασμένα εκφράζεται από όλα τα κόμματα που μας κυβέρνησαν ως σήμερα όπως ,και απο τα εκκολαπτόμενα στηρίγματα τους (μικρά κόμματα δήθεν αντισυστημικά).

Οι εργαζόμενοι και οι  συνταξιούχοι γνωρίζουν πολύ καλά ποιοί στάθηκαν στο πλάι τους .Να αλλάξουν τον αρνητικό συσχετισμό ,να δώσουν δύναμη στη δύναμη τους ψηφίζοντας μια πραγματικά λαική μαχητική αντιπολίτευση.

 

ΔΣ

 

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+