Θέματα απονομής συντάξεων

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207 

Email: posyndya@gmail.com                                      Ιστότοποςposyndya.blogspot.com

 

 

Αθήνα

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ

 

 

    Ο Υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης επαίρεται για τις ψηφιακές επιδόσεις του e-ΕΦΚΑ και για τις άμεσες διαδικασίες απονομής συντάξεων χωρίς βέβαια να μιλάει για τις χιλιάδες ενστάσεις που έχουν γίνει από την λεγόμενη αυτοματοποιημένη διαδικασία, τα σοβαρά λάθη για τα οποία  θα κληθούν συνταξιούχοι ακόμα και να επιστρέψουν μεγάλα ποσά.

    Ανάμεσα σε όλα αυτά υπάρχουν εκατοντάδες συνταξιούχοι του δημοσίου που ταλαιπωρούνται από το 2016  με τον περίφημο επανυπολογισμό των συντάξεων τους  με αποτέλεσμα να μην έχουν λάβει καμία αύξηση , ούτε ακόμα και το επίδομα προσωπικής διαφοράς.

    Το πιο σοβαρό από όλα είναι ότι απειλούνται συνταξιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη γήρατος και χηρείας από το πρώην Γενικό Λογιστήριο να τους ζητηθούν να επιστρέψουν χιλιάδες ευρώ λόγω ασυμβατότητας των πληροφοριακών συστημάτων των φορέων του εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα μετά την ενοποίηση όλων των φορέων σύνταξης στον ΕΦΚΑ το 2017 εκατοντάδες συνταξιούχοι ήταν «άφαντοι» αν και πληρώνονταν από τους πρώην φορείς τους. Αυτοί είναι οι υπάλληλοι-συνταξιούχοι του ΝΙΜΙΤΣ, οι υπάλληλοι του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, οι υπάλληλοι των Ολύμπιων κληροδοτημάτων-Ζάππειο κα.

    Η πληρωμή των συντάξεων τους γίνονταν από τους ανωτέρω φορείς χωρίς να έχουν εισαχθεί τα στοιχεία τους στον ΕΦΚΑ. Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να καταχωρηθούν ένα-ένα από τους φυσικούς φακέλους συνταξιοδότησης. Η όλη διαδικασία προσκρούει στην τεράστια έλλειψη προσωπικού και στην αναζήτηση των φακέλων.

 

    Ρωτάμε τον κ. Χατζηδάκη και την Διοίκηση του ΕΦΚΑ τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια για την επίλυση αυτών των προβλημάτων, που ταλαιπωρούν αυτούς τους συνταξιούχους και αν θα προβούν σε καταβολισμούς επιστροφής τεράστιων ποσών συντάξεων από χήρες και χήρες , που δεν έχουν απολύτως καμία ευθύνη , για τις παραλείψεις των διοικούντων τον ΕΦΚΑ όπως και για τις άλλες εκκρεμότητες στο ΝΙΜΤΣ και αλλou.

 

Ρητορικό το ερώτημα .Δεν περιμέναμε απάντηση. Η πράξη διαψεύδει τις δηλώσεις.Οι συνταξιούχοι δεν εχουν να περιμένουν τίποτα από τις δοκιμασμένες κυβερνήσεις ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ που πίνουν νερό στο μύλο της ανάπτυξης.Ολα αυτά τα χρόνια ανταγωνίζονται για ποια πολιτική δύναμη θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους επιχειρηματικούς ομίλους με ταυτόχρονη επίθεση ενάντια σε όλα τα δικαιώματα των συνταξιούχων και των οικογενειών τουw.

 

Στις 25 Ιούνη οι συνταξιούχοι θα φερθούν ανάλογα.Δεν πρόκειται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε οσους ευθύνονται για τη περικοπή των κεκτημένων τους όπως και στα μκρά κόμματα που στη συνέχεια θα γίνουν μεγάλα αντιλαικά στηρίγματα .Γνωρίζουν πολύ καλά ποιος στάθηκε δίπλα τους μέσα και εξω από τη Βουλή.

 

 

                                     ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+