ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ- Μαζικό και μαχητικό το παναττικό συλλαλητήριο


Μαζικό και μαχητικό ήταν το παναττικό πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 4 Απρίλη οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.
Στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στο Δημαρχείο Αθήνας και μετά πορεία στο υπουργείο Εργασίας, όπου αντιπροσωπεία της ΣΕΑ συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλο.  
Κρατώντας πανό που ανέγραφε «Κάθε "αξιολόγηση" = Λεηλασία του λαού» και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μια, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία», «Με φιλοδωρήματα δεν μας ξεγελάτε, ντροπή σε εσάς που τώρα κυβερνάτε», «Με ψίχουλα και ψέματα δεν θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα εμείς τα διεκδικούμε» έδωσαν καθ' όλη τη διάρκεια του συλλαλητηρίου το αγωνιστικό στίγμα των διαθέσεών τους για κλιμάκωση και οργάνωση της πάλης για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.
Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας, ενημερώνοντας τους συνταξιούχους, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, σημείωσε ότι οι συνταξιούχοι δεν κάνουν πίσω. Όχι μόνο δεν αποδέχονται καμία νέα μείωση στις συντάξεις, αλλά διεκδικούν να δοθούν πίσω τα χρήματα από τις συντάξεις που τους έχουν μέχρι τώρα περικοπεί. Συνεχίζοντας, ο Δήμος Κουμπούρης πρόσθεσε ότι ο Τάσος Πετρόπουλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση επαναδιαπραγματεύεται με τους θεσμούς το θέμα με τη λεγόμενη προσωπική διαφορά στις συντάξεις με βάση το νόμο Κατρούγκαλο, που σηματοδοτεί νέες μειώσεις στις συντάξεις, όταν στις 20 Δεκέμβρη ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε τους συνταξιούχους ότι δεν θα γίνει καμία νέα περικοπή. (Δείτε εδώ βίντεο)
Με την ολοκλήρωση της κινητοποίησης οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις κάλεσαν τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, την Παρασκευή 7 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ.

Η συγκέντρωση

Νωρίτερα το πρωί οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στο Δημαρχείο Αθήνας. Εκεί χαιρετισμούς απηύθυναν οι εκπρόσωποι της ΣΕΑ. Συγκεκριμένα χαιρέτισαν ο Παναγιώτης Βαβουγιός, απερχόμενος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων Δημοσίου, ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος του ΟΑΕΕ, ο Γιάννης Γουσέτης, που χαιρέτισε για πρώτη φορά σε συγκέντρωση της ΣΕΑ, εκ μέρους του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Νομικών, ο Χρήστος Μπουρδούκος, νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων Δημοσίου και ο Τάσος Γεωργιάδης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ. (Δείτε εδώ βίντεο από τους χαιρετισμούς)
Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ.
Σε ανακοίνωσή της η ΣΕΑ, των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, «χαιρετίζει τους χιλιάδες συνταξιούχους της Αττικής, που πήραν μέρος στη μαζική, μαχητική, συγκέντρωση της Αθήνας και την πορεία προς το υπουργείο εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων. Που για μια ακόμα φορά διατράνωσαν την αντίθεση τους στην επερχόμενη θανατηφόρα συμφωνία που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».
Όπως αναφέρει η ΣΕΑ, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο, εκείνο που για μια ακόμη φορά έγινε καθαρό είναι, ότι «έρχονται νέα θανατηφόρα αντισυνταξιουχικά και όχι μόνο μέτρα που θα σφαγιάσουν για μια ακόμη φορά τις συντάξεις, την υγεία, και ότι με σκληρούς αγώνες πληρώσαμε με τον κόπο μιας ζωής».
Η ΣΕΑ, αφού επισημαίνει ότι από την πλευρά της «έγινε καθαρό ότι είμαστε σε πλήρη αντίθεση με τις πολιτικές που υπηρετούν τα κέρδη του κεφαλαίου και θυσιάζουν τα δικαιώματα μας στο βωμό της καπιταλιστικής τους ανάπτυξης», υπογραμμίζει:
«Καλούμε όλους τους συνταξιούχους σε αγωνιστική επαγρύπνηση και δράση, για την συνέχιση των αγώνων μας και την μαζική συμμετοχή τους στους αγώνες του ταξικού κινήματος των εργαζομένων και τις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την χώρα και την Αθήνα την Παρασκευή 7 Απρίλη. Στην βαρβαρότητα των μέτρων απαντάμε με οργάνωση, αγώνα, μαζική δράση». 

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+