Ανακοίνωση για ΓΣΕΕ 20-3-2019




Συνάδελφοι συνταξιούχοι,

Τα «ρέστα» της  δίνει η ηγεσία της ΓΣΕΕ για να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των αφεντικών.
Από κοντά και τα διάφορα «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ που διαστρεβλώνουν την αλήθεια σχετικά με το συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα. Έχουν κάθε λόγο να το κάνουν αφού και αυτά υπηρετούν πιστά το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του.

Εμείς, ως ταξικό σωματείο, έχουμε την υποχρέωση να ενημερώσουμε τα μέλη μας  για το τι συμβαίνει και με αυτό τον τρόπο αφενός να διαφυλάξουμε τα συνταξιουχικά σωματεία από παρόμοιες ενέργειες και αφετέρου να ενισχύσουμε τον αγώνα όλων όσων χτυπιούνται άγρια από την μονοπωλιακή πολιτική που κόβει μισθούς, συντάξεις, υγεία, πρόνοια, από εμάς και τα παιδιά μας.

Στο 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα επιχειρήθηκε όργιο νοθείας και εργοδοτικού συνδικαλισμού με :

  • Αντιπρόσωπους, διευθυντικά στελέχη εταιρειών και  τραπεζών παχυλά αμειβόμενους, αντιπροσώπους τους ίδιους τους εργοδότες!!!
  • Σωματεία φαντάσματα, που ούτε πρακτικά αρχαιρεσιών δεν έχουν.
  • Κάρτες αντιπροσώπων που μοιράζονταν σαν φέιγ βολάν από καμαριέρες του ξενοδοχείου.
  • Αντιπροσώπους-συνέδρους περισσότερους από τον αριθμό μελών  συνδικαλιστικών οργανώσεων που υποτίθεται ότι τους εξέλεξαν.
  • Όλους αυτούς ενάντια στα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

Οι Εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, το Κεφάλαιο και το κράτος τους δεν θέλουν σωματεία εργατών. Θέλουν σωματεία εργοδοτών για να εφαρμόζεται η αντιλαϊκή πολιτική.

Θέλουν συνέδριο-παρωδία μακριά από τους εργαζόμενους, στα κλεφτά, ένα συνέδριο συναλλαγών και πάνω σε συμφωνίες κορυφών, με μεθόδους  «συνδικαλιστικής μαφίας».
Με τέτοια πρακτική η ΓΣΕΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε γίνει το δεκανίκι των εργοδοτών, όλων των αντεργατικών πολιτικών.

Όλος αυτός ο εσμός και τώρα, ξεδιάντροπα μας κουνά το δάκτυλο, όταν  μαζί με την κυβέρνηση απαγόρευσαν την απεργία, πετσόκοψαν μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, τσάκισαν τη ζωή της εργατικής τάξης.

Η ΓΣΕΕ είναι αυτή που έπαιξε πρωταρχικό ρόλο, στη διαμόρφωση του κατωτέρου μισθού, με την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης.
Αυτός είναι ο λόγος που δεν οργάνωσαν κανέναν αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, δεν κούνησαν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι ενάντια στην  κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, στην γενίκευση της εργασιακής σκλαβιάς. .

Το ΠΑΜΕ, αλλά και ο Σύνδεσμος μας , με την παρουσία μας στην Καλαμάτα, κάλεσε την διοίκηση της ΓΣΕΕ (μάλιστα και με εξώδικο), να προχωρήσει το συνέδριο αφού ελεγχθεί πρώτα η νομιμοποίηση των αντιπροσώπων από το ΔΣ και την Εκτελεστική Γραμματεία, σύμφωνα με το καταστατικό.

Αν ξεκινούσε το συνέδριο, θα έπρεπε να αρχίσει με τη νομιμοποίηση των συνέδρων - αντιπρόσωπων και εκεί θα γέλαγε και το "παρδαλό κατσίκι". Διότι, θα έβγαινε όλη η μπόχα της νοθείας, θα έβγαιναν στη φόρα οι μηχανισμοί τους. Αντιπρόσωποι  Ανωνύμων Εταιρειών και μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων, πλήθος των golden boys που έχουν μπει μέσα στα σωματεία.

Κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων η διοίκηση της ΓΣΕΕ έγινε άφαντη αφού πέρασε και ένα πολυτελές τριήμερο σε πεντάστερα ξενοδοχεία και «in» εστιατόρια με χρήματα των εργαζόμενων.

Η σαπίλα έχει φτάσει μέχρι το κόκκαλο.

Έχουμε όργιο μεθοδεύσεων, απειλών και εκβιασμών για να πραγματοποιηθεί συνέδριο μιάς μέρας στα μέτρα των εργοδοτών.
Έφτασαν σε σημείο να ισχυρίζονται πως το ΠΑΜΕ, «ορκισμένος εχθρός των εργοδοτών», τα βρίσκει με τους εργοδότες. Άλλοτε τους βλέπουμε να ζητούν αρωγό τους «το συνδικαλιστικό της Ασφάλειας» και έχουμε κορύφωση το μήνυμα προς αναπαραγωγή από όλες τις δυνάμεις τους το εξής « Εκδίδουμε άμεσα όλες οι οργανώσεις της παράταξης μας, σκληρές ανακοινώσεις και καταδικάζουμε τη στάση του ΠΑ.ΜΕ, τόσο στο συνέδριο όσο και στη σημερινή ολομέλεια του ΔΣ της ΓΣΕΕ. Χρησιμοποιούμε πλέον παντού τη φράση «Εγκληματική Οργάνωση» που ουδεμία σχέση έχει με τα συμφέροντα των εργαζομένων».

Συνάδελφοι, Δεν αφήνουμε τα συμφέροντα των εργατών στα χέρια των εργοδοτών.

Δεν μπορούν τα Συνδικάτα να λειτουργούν ως «συνδικαλιστική μαφία».

Καταγγέλλουμε την επίθεση ενάντια στον εκλεγμένο ως αντιπρόσωπο στο Συνέδριο συνταξιούχο συνδικαλιστή σύμφωνα με το Καταστατικό της ΓΣΕΕ συνάδελφό μας.

Αγωνιζόμαστε για
«Συνδικάτα ταξικά, όχι εργοδοτικά»
Συντονίζουμε τα βήματα μας ως συνταξιούχοι με το ταξικό εργατικό κίνημα. Κλιμακώνουμε την πάλη μας, το αύριο πρέπει να είναι δικό μας, ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Για το ΔΣ

   Η Πρόεδρος                                                                   Η Γ. Γραμματέας

Σούλα Ακζώτη                                                               Λουκία Κουτσιλέου

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+