Τιμάμε με αγώνες την 8η Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.


  


 Τιμάμε τους αγώνες των εργατριών του Σικάγο, που πριν από 100 χρόνια σήκωσαν τη σημαία του αγώνα απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της διεκδικώντας ίση αμοιβή με τους άνδρες συναδέλφους τους για ίση εργασία , μείωση των ωρών εργασίας και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

   Σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της γυναίκας των λαϊκών οικογενειών.

Της εργάτριας, της αυτοαπασχολούμενης ,της αγρότισσας, της νέας μητέρας της φοιτήτριας, της μετανάστριας.

 Με την πρόοδο της επιστήμης και τεχνολογίας υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για ολόπλευρη προστασία της μητρότητας ,της τρίτης ηλικίας, για μόνιμη σταθερή δουλειά όλων των γυναικών.

Για να υπάρχει ελεύθερος χρόνος που να αξιοποιείται δημιουργικά.

   Όλα αυτά , σκοντάφτουν στην ανάγκη του κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη μέσα από τη στυγνή εκμετάλλευση της γυναικείας και ανδρικής δουλειάς. Έφτασαν στο σημείο ,η εργοδοσία να επιβάλλει το πότε η γυναίκα θα μείνει έγγυος.

Σκοντάφτουν στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Των αστικών κυβερνήσεων, των περιφερειών και των τοπικών διοικήσεων, που υλοποιούν αυτή την πολιτική για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΙΒΑΣΘΟΥΜΕ

-Με τη βαρβαρότητα της γυναικείας ανεργίας, της μερικής απασχόλησης και της εργασίας χωρίς δικαιώματα.
-Με τα ψίχουλα που μας πετάνε κάθε φορά
-Με τη βαρβαρότητα της εργοδοσίας (κατάψυξη ωαρίων κ.λ.π.)
-Με τη μισή ζωή που μας τάζουν
Η διέξοδος για τη γυναίκα του καθημερινού μόχθου βρίσκεται στη συλλογική δράση και διεκδίκηση. Στην αγωνιστική στάση ζωής.

Να δυναμώσουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα ,τα εργατικά σωματεία, τα συνταξιουχικά σωματεία, τις ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, τους φοιτητικούς και τους αγροτικούς συλλόγους.

Να εντείνουμε την πάλη μας για να κατακτήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.

Η απελευθέρωση των γυναικών από την εκμετάλλευση εντάσσεται στην πάλη για την απελευθέρωση όλης της εργατικής τάξης από την εκμετάλλευση. Όταν η ίδια η εργατική τάξη γίνει αφεντικό του πλούτου που παράγει.

Ο κοινός αγώνας ανδρών και γυναικών, η ενίσχυση του ταξικού κινήματος και το δυνάμωμα της  συμμαχίας όσων χτυπιούνται από την πολική των μονοπωλίων, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την εξουσία, όπου το επίκεντρο θα είναι ο άνθρωπος  και η γυναίκα θα πάρει τη θέση που της αρμόζει.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ) ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6μ.μ.ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+