ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

 

                 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207

Email: posyndyaHYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com"@HYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com"gmailHYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com".HYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com"com                                      Ιστότοπος : posyndya.blogspot.com

 

 

Αθήνα 2/4/2021

Προς τους Συνταξιούχους Δημοσίου Αττικής

Συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία κατεβαίνουν σε 48ώρη προειδοποιητική απεργία στις 6 και 7 Απρίλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης που με γοργούς ρυθμούς προχωράει η Κυβέρνηση ολοκληρώνοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Την απεργία προκήρυξαν από κοινού, οι διοικήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ).

Και οι δύο Ομοσπονδίες καλούν όλες τις συναξιουχικές οργανώσεις να σταθούν δίπλα τους σε κοινό αγώνα, ενάντια στην επίθεση που δέχεται άλλη μια φορά η Κοινωνική Ασφάλιση, ξεκινώντας με την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής,  με την κεφαλαιοποίηση των εισφορών και των συντάξεων αλλά και τις συνθήκες που επικρατούν στον ΕΦΚΑ (έλλειψη σε προσωπικό και σύγχρονη ηλεκτροτεχνική υποδομή).

Ο Υπουργός Εργασίας, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, υλοποιεί τις αποφάσεις της Κυβέρνησης και δεν διστάζει να στοχοποιήσει τους εργαζόμενους για τις καθυστερήσεις στην απόδοση συντάξεων, ενώ βάζει και την δική του σφραγίδα στο γαΐτανάκι της Ιδιωτικοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε το Υπουργείο, έμπρακτα έδειξε την αποφασιστικότητά του. Το πάτημα ενός κουμπιού του προκατόχου του για την επιτάχυνση απονομής της οριστικής σύνταξης, έγινε  διορισμός project manager και ανάθεση σε ιδιωτικά γραφεία για την έκδοση  συντάξεων, ψίχουλα (380 Ευρώ) στην καλύτερη περίπτωση.

Τώρα, μετά το νέο θανατηφόρο έγκλημα στο Γυμνό Ερέτριας, με τους τρείς εργάτες που έχασαν την ζωή τους στις  κολώνες του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ με την εργολαβοποίηση, ας εξακολουθήσει ο Υπουργός να διατυμπανίζει ότι η Κοινωνική Ασφάλιση είναι η νέα πρόκληση για αυτόν, ότι είναι η νέα ΔΕΗ, αναθέτοντας σε εργολάβους και στον ΕΦΚΑ την έκδοση συντάξεων.

Οι Ασφαλιζόμενοι, Εργαζόμενοι και Συνταξιούχοι δεν θα επιτρέψουν στον νέο Υπουργό να γίνει ο νεκροθάφτης της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, σ’ αυτόν τον αγώνα είμαστε δίπλα σας με όλες μας τις δυνάμεις. Ζούμε εμείς και οι οικογένειές μας τις ίδιες οδυνηρές συνέπειες της αντιλαΐκής, αντιασφαλιστικής πολιτικής.

Δυναμώνουμε την φωνή μας και Απαιτούμε:

-        Δημόσιο Καθολικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης σε Υγεία – Πρόνοια – Συντάξεις.

-    Ενίσχυση του ΕΦΚΑ με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και υλικοτεχνικό σύγχρονο εξοπλισμό.

-       Αμεση έκδοση όλων των εκκρεμών οριστικών συντάξεων.

-       Αποκατάσταση ΟΛΩΝ των απωλειών  χωρίς αγωγές και δικαστήρια.

 

-       ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

 

-       ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ

 

-       ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΌΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ


Συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

-        Την Τρίτη 6 Απρίλη, ώρα 11 π.μ. στο Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29

-        Την Τετάρτη 7 Απρίλη, ώρα 11 π.μ. Ακαδημίας 22.

 

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος     Η Γ.Γραμματέας

Σ. Ακζώτη        Λ. Κουτσιλέου

 

 

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+