Η ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

 

                    ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207

Email: posyndyaHYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com"@HYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com"gmailHYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com".HYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com"com                                      Ιστότοπος : posyndya.blogspot.com

 

 

Αθήνα 26/3/2021

 

Η ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…..

 

Ο νέος Υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης, επικαλούμενος την μεγάλη καθυστέρηση έκδοσης συντάξεων, σε πολλές περιπτώσεις πάνω και από τρία χρόνια, προχωράει στην ιδιωτικοποίηση του ΕΦΚΑ, για επιτάχυνση δήθεν της απόδοσής τους.

Σημειώνουμε, ότι με την σύσταση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), πραγματοποιήθηκε συγχώνευση-κατάργηση υπηρεσιών και οργανικών μονάδων, μείωση προσωπικού, με τραγικές συνέπειες για ασφαλισμένους, εργαζόμενους και συνταξιούχους,

Τις συνέπειες αυτές, που είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, επικαλείται ο νέος υπουργός, για να προχωρήσει παρά  πέρα την ιδιωτικοποίηση, στοχοποιώντας τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ ως υπεύθυνους για την καθυστέρηση της έκδοσης των συντάξεων, ως εχθρούς των συνταξιούχων και μη συνεργάσιμους για την προώθηση των «φιλοσυνταξιουχικών» του αποφάσεων.

Ο ΕΦΚΑ, χρησιμοποιείται ως εργαλείο άσκησης αντιασφαλιστικής πολιτικής και προώθησης της κατάργησης της κοινωνικής ασφάλισης.

Η συγχώνευση-ενοποίηση των ταμείων, που πραγματοποιήθηκε δήθεν για «νοικοκύρεμα» και εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, έγινε για την  απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη για την κοινωνική ασφάλιση.

Δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού για  ανάθεση σε εργολάβους «πιστοποιημένους δικηγόρους και λογιστές» την έκδοση συντάξεων για την επιτάχυνσή τους. Πολιτικές αποφάσεις υλοποιεί και ο ΕΦΚΑ ιδιωτικοποιείται.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το βάρος της αμοιβής των ιδιωτών που θα βγάζουν τις συντάξεις, φορτώνεται στους ίδιους τους συνταξιούχους, ενώ «σερβίρεται» ως λύση της πολύχρονης αναμονής.

Αντί να ικανοποιηθεί το αίτημα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, για άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για ενίσχυση του ΕΦΚΑ με κάλυψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού,  ανατίθεται το έργο σε ιδιωτικά γραφεία όχι με το αζημίωτο.

Η πληρωμή των λογιστών και δικηγόρων που θα συμμετέχουν στην διαδικασία ακόμα και αν καλύπτεται εξ ολοκλήρου «από την πολιτεία» είναι χρήματα των ασφαλισμένων που για άλλη μια φορά κατευθύνονται στις τσέπες των ιδιωτών.

Τα μεγάλα λόγια για λύση του προβλήματος, ότι δηλαδή θα βγαίνουν οι οριστικές συντάξεις με το πάτημα ενός κουμπιού, αντικαταστάθηκαν από μάνατζερ και ιδιωτικά γραφεία. Η έκδοση της οριστικής αντικαταστάθηκε με την προκαταβολή της Εθνικής. Η οριστική σύνταξη μπαίνει επ’ αόριστον στην αναμονή.

Οι συνταξιούχοι, που περιμένουν χρόνια, την έκδοση των κουτσουρεμένων τους συντάξεων, δεν ξεγελιούνται με τέτοιου είδους λύσεις.

Δεν ικανοποιούνται με τα ψίχουλα, στην καλύτερη περίπτωση των 380Ευρώ, όσο επιτακτικές και αν είναι οι ανάγκες τους.

Δεν δέχονται οι συντάξεις, η πρόνοια και η υγεία να γίνουν ατομική υπόθεση ενώ θα αυγατένουν τα ταμεία των ασφαλιστικών εταιρειών, των εμπόρων της υγείας και των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι αποφασισμένοι να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και αγωνιστικά να διεκδικήσουν όσα οι σύγχρονες ανάγκες απαιτούν.

Οι ασφαλισμένοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα υπερασπιστούν την κοινωνική ασφάλιση.

Θα αγωνιστούν για το σήμερα αλλά και για ένα καλύτερο αύριο. Για μια ζωή που τους αξίζει.

 

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος   Η Γ. Γραμματέας

Σ. Ακζώτη         Λ. Κουτσιλέου

 

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+