ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207

Email: posyndya@gmail.com                                      Ιστότοποςposyndya.blogspot.com

                                                                         

                                                                                          Αθήνα  22/8/2024

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Όπως είναι γνωστό οι αρχαιρεσίες για την εκλογή οργάνων και στους συνταξιουχικούς συλλόγους, υποχρεωτικά γίνονται  με απλή αναλογική, σύμφωνα με τη σωματειακή νομοθεσία και το ν. 1264/82.

Παρόλα αυτά στους περισσότερους Συλλόγους της ΠΟΠΣ έχουμε εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο, ο πρόεδρος εκλέγεται από το Συνέδριο κλπ. με διακαή πόθο την κατάργηση της απλής αναλογικής.

Γνωστό είναι επίσης ότι έως τώρα έχουμε δύο συνδυασμούς, το ψηφοδέλτιο της ΕΚΣΔΗ και το ψηφοδέλτιο της ΕΠΟΣ.

Ο Σύλλογος της Αθήνας, ο μεγαλύτερος αριθμητικά μετά της Θεσσαλονίκης, με 3.500 μέλη, είναι ο πρώτος ιδρυθείς σύλλογος συνταξιούχων Δημοσίου, το 1925, με πρωτοβουλία του οποίου ιδρύθηκε η Ομοσπονδία το 1947. Ο πλέον ενεργός Σύλλογος, που εκπροσωπεί την Ομοσπονδία στους αγώνες,  έχει γίνει αντικείμενο κακόβουλων σχολιασμών και μάλιστα συγχρονισμένα από την ΕΠΟΣ και των ελεγχόμενων από’ αυτήν Συλλόγων της ΠΟΠΣ αλλά και την πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΟΠΣ.

Προφανώς ενοχλεί η δραστηριότητα, η μαζικοποίηση, το περιεχόμενο των διεκδικήσεων και η ταξική ταυτότητα του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος της Αθήνας δεν περιορίζεται στην καταγραφή των προβλημάτων αλλά αποκαλύπτει τις αιτίες, τους υπεύθυνους και αναδεικνύει το δρόμο για την επίλυσή τους, που δεν είναι άλλος από το δρόμο του διεκδικητικού αγώνα, η οργάνωση των συνταξιούχων και των συνταξιουχικών αγώνων σε συντονισμό με το εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Αυτός είναι ο λόγος της επίθεσης και της λασπολογίας που δέχεται ο Σύλλογός μας και δεν θα το ανεχτούμε.

Η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου στις 19/1/2023 ήταν μαζικότερη όλων των προηγούμενων, αποτέλεσμα της συλλογικής δράσης μας, της άμεσης επαφής με τους συνταξιούχους όλης της Ελλάδας και του Εξωτερικού, των κινητοποιήσεών μας, αυτοτελώς αλλά και σε συντονισμό με τις άλλες συνταξιουχικές Οργανώσεις (ΣΕΑ) αλλά και το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Είμαστε παντός καιρού. Ακόμα και τον Αύγουστο ο Σύλλογος είναι εδώ για τους συνταξιούχους.

Στις εκλογές έλαβαν μέρος:

Α) Ο Συνδυασμός «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΕΚΣΔΗ)

Β) Ο μεμονωμένος υποψήφιος, ως «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» (ΑΜΦ) με ψηφοδέλτιο που κατέθεσε στο «παρά πέντε». Τον υποψήφιο δεν τον είχαμε δει ποτέ. Μετά τις εκλογές, αφού έπαιξε τον ρόλο που του ανατέθηκε εξαφανίστηκε.

Στις εκλογές ψήφισαν 879 μέλη. Η ΕΚΣΔΗ έλαβε 858 ψήφους και 9 αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία ενώ η «ΑΜΦ» έλαβε 6 ψήφους και 0 αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία.

Η μαζικότητα, η ζωντάνια, η αποφασιστικότητα, η ανάδειξη της γραμμής ρήξης και ανατροπής με το σύστημα της εκμετάλλευσης αλλά και τα αποτελέσματα των εκλογών πυροδότησαν την  επιθετικότητα, τις επικίνδυνες μεθοδεύσεις της ΕΠΟΣ με εργαλείο τον «ανεξάρτητο» της «ΑΜΦ». Η επιθετικότητα συνεχίζεται  μέχρι και σήμερα και κλιμακώνεται.

Το θέμα των εκλογών του Συνδέσμου μας έχει γίνει «σίριαλ», θέμα εκτός προγράμματος στο 71ο και 72ο Συνέδριο, την ώρα που θα έπρεπε να κουβεντιάζουμε για την επιθετικότητα της Κυβέρνησης, ΕΕ και όλων των αστικών κομμάτων.

Φαίνεται πως οι εννέα, καθόλα νόμιμοι αντιπρόσωποι της ΕΚΣΔΗ, κάθονται βαριά στο στομάχι της ΕΠΟΣ με αποτέλεσμα να μετέρχεται κάθε αθέμιτου μέσου για την «ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ» του Συλλόγου μας.

Θέλουν να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης, που πλήττει και τους συνταξιούχους του Δημοσίου.

Την ώρα που θα έπρεπε όλοι να πασχίζουμε για την ενότητα της ΠΟΠΣ, την οργάνωση των συνταξιουχικών αγώνων και των συνταξιούχων, τη συσπείρωση στα σωματεία μας, τη διεκδίκηση για την αποκατάσταση όλων των απωλειών, την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων, την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας…

Η ΕΠΟΣ έχει αναγάγει σε εχθρό της την ΕΚΣΔΗ και τον 1ο ταξικό Σύλλογο της χώρας, τον Σύλλογο της Αθήνας και ό,τι αυτός εκπροσωπεί.

Η «ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ» του Συλλόγου ενοχλεί σοβαρά τα μέλη μας πλέον και προειδοποιούν: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ. Δεν θα ανεχθούμε ούτε το καρότο ούτε το μαστίγιο που έχει αναγάγει η ΕΠΟΣ σε επιστήμη.

Η κατάσταση ξεπέρασε κάθε όριο στο 71ο και 72ο Συνέδριο με απειλές, υβρεολόγιο, ακόμα και προπηλακισμούς.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι αποτέλεσαν αντικείμενο εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτησης οι αντιπρόσωποί μας, με απίστευτη επιθετικότητα και δυσφήμηση, στοχεύοντας ιδιαίτερα την Πρόεδρό μας.

Τη σκυτάλη του αποπροσανατολισμού και της λασπολογίας πήρε ο Πρόεδρος του Ηρακλείου χρησιμοποιώντας το καρότο αρχικά. Σπέρνοντας την αμφιβολία στο σώμα με την δήθεν αθώα ερώτησή του, απευθυνόμενος ονομαστικά στην Πρόεδρό μας: «Μα 100%; Όλοι οι αντιπρόσωποι από την ΕΚΣΔΗ; 100%;»

Απαντάμε στον Πρόεδρο του Συλλόγου Ηρακλείου με τους τέσσερις αντιπροσώπους, όλους της ΕΠΟΣ … «Μα 100%; Όλοι από την ΕΠΟΣ; 100%;».

Σημείωση: Για να βγουν μόνο 4  αντιπρόσωποι, σίγουρα ψήφισαν κάτω από 450 μέλη, στην Αθήνα ψήφισαν 879 μέλη. Πού είναι το περίεργο, λοιπόν;

Εμάς δεν μας εκπλήσσει, που στο Ηράκλειο η ΕΚΣΔΗ δεν έβγαλε αντιπρόσωπο παρ’ όλο που πήρε πάνω από 6 ψήφους, που πήρε στην Αθήνα ο «ανεξάρτητος».

Δεχθήκαμε τα αποτελέσματα όπως τα δεχτήκαμε για τις Σέρρες, Πιερία, Κοζάνη, Άργος, Αρκαδία, Μεσσηνία κ.ά. Και στην Αττική, στο Σύλλογο Ποσειδών, Αγίας Παρασκευής, Περιστερίου με 100% ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΣ!!!!

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηρακλείου θα έπρεπε να είναι πολύ προσεχτικός όταν κριτικάρει το Σύλλογό μας, την ΕΚΣΔΗ και ιδιαίτερα με τη ρήση: «100%;». «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί», κύριε Πρόεδρε. Είναι γνωστό ότι ο Πρόεδρος του Ηρακλείου διατελεί Πρόεδρος πολλών Συλλόγων εκτός του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίου και Τριτέκνων. Διετέλεσε επίσης και Δημοτικός Σύμβουλος. ΜΑ παντού μέσα κύριε Πρόεδρε; 100%;

Οι κύριοι της ΕΠΟΣ ας μη κρίνουν «εξ ιδίων τα αλλότρια».

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά τις περίφημες αυτοδυναμίες των αστικών κομμάτων που «υπηρετούν» οι δήθεν ακομμάτιστοι. Γνωστοί οι καλπονοθευτικοί νόμοι, οι πελατειακές σχέσεις και οι διαπλοκές.

Ταυτόχρονα η ΕΠΟΣ κομπάζει για την απόφαση που πήρε, πάντα η πλειοψηφία, να νομιμοποιήσει αντιπρόσωπο της Χαλκιδικής, ενώ στις εκλογές ψήφισαν συνταξιούχοι του Ιδιωτικού Τομέα (ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, ελεύθεροι επαγγελματίες), παραβιάζοντας καταστατικές διατάξεις του Συνδέσμου Χαλκιδικής και της Ομοσπονδίας, που σαφώς προσδιορίζουν, πως μέλη των Συλλόγων της ΠΟΠΣ είναι πρώην εργαζόμενοι στο Δημόσιο (Κεντρική, Τοπική, Περιφερειακή Διοίκηση, Υγεία, Παιδεία, Ασφαλιστικά Ταμεία), με όποια σχέση εργασίας και ΟΧΙ από ΔΕΚΟ-ΙΚΑ και ελεύθερους επαγγελματίες. Επίσης, με επίκληση πάντα την πλειοψηφία τους, κάνουν «στραβά μάτια» όταν ψηφίζουν και επίτιμα μέλη των Συλλόγων με το επιχείρημα ότι είναι χορηγοί (οικονομικά).

Σε ότι αφορά τους συνταξιούχους από την Τοπική Διοίκηση, καθαρά δημόσιοι υπάλληλοι, γίνονται δεκτοί κατά περίπτωση, αρκεί να εξυπηρετείται ο συσχετισμός υπέρ της ΕΠΟΣ!

Σε ότι αφορά στην απόφαση που πήρε ένα μέρος της ΕΠΟΣ στο 72ο Συνέδριο για υιοθέτηση της επιστολικής και ηλεκτρονικής ψήφου στις εκλογές των σωματείων είναι και αυτό μέρος της μεθόδευσης για αλλοίωση του συσχετισμού δύναμης ενάντια σε όσους αντιπαλεύουν την αντισυνταξιουχική πολιτική αντάμα με τις υπόλοιπες αντικαταστατικές και παράτυπες μεθοδεύσεις της ΕΠΟΣ όπως την ίδρυση Επιτροπών και Επιτροπάτων, Περιφερειακών Συμβουλίων, διορισμούς αξιωμάτων και πάει λέγοντας, που υποκαθιστούν τα μέλη του ΔΣ, με επίφαση την απόφαση της πλειοψηφίας.

Κύριοι της ΕΠΟΣ, σταματήστε. Είναι επικίνδυνη η συμπεριφορά σας  για το κύρος, την ενότητα της ΠΟΠΣ και το κίνημα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ.

 

Το ΔΣ

 

 

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+