ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΣΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ 26Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΠΣ

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΕΚΣΔΗ)

 

Αθήνα 8/8/2024

------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 26 ΒΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ - ΙΟΥΛΙΟΣ 1024

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η ΕΚΣΔΗ δεν θα μπορούσε να έχει αντίρρηση για την ένταξη αυτή.

Στις σημερινές συνθήκες γενικευμένης αντιλαΐκής επίθεσης απ’ όλες τις ως τώρα Κυβερνήσεις κρίνεται απαραίτητη η ίδρυση συλλόγων όπου υπάρχει έλλειψη. Απαραίτητη κρίνεται η διευκόλυνση των συνταξιούχων για την οργάνωση τους και την συμμετοχή τους στη ζωή και τη δράση των συλλόγων. Πολύ περισσότερο όταν μόνο το 7% αυτών είναι οργανωμένοι . Οι σύλλογοι βέβαια δεν πρέπει να είναι σφραγίδες αλλά ζωντανοί οργανισμοί για  διεκδίκηση των αιτημάτων μας.

Αυτό είναι το ζητούμενο γι’ αυτό και παραβλέπουμε το γεγονός ότι ο Σύλλογος «Δημοσθένης» δεν πληροί ακόμα τις προΰποθέσεις ένταξης του σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 3 του καταστατικού της ΠΟΠΣ το οποίο και επισυνάπτεται στο παρόν κείμενο.

Ο Σύλλογος αυτός δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη εκλογές, λειτουργεί με Προσωρινή Διοίκηση και ως εκ τούτου εκρεμμεί  το απαραίτητο επικυρωμένο αντίγραφο Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου.

Επί πλέον ο Σύλλογος «Δημοσθένης» ιδρύθηκε σε περιοχή που ήδη είχε ιδρυθεί και αναγνωρισθεί από το 2019 Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίου «Γρηγόρης Λαμπράκης».

Οι παράγοντες αυτοί που θα μπορούσαν να είναι αρνητικοί από κάποιους με διαφορετική αντίληψη, ελέγχου π.χ. του συσχετικού δύναμης, δεν επηρεάζουν την ΕΚΣΔΗ που πρώτο και κύριο μέλημά της έχει την οργάνωση των συνταξιούχων και των ενωτικών συνταξιουχικών αγώνων με οργανωτή τη ΣΕΑ, που σε συντονισμό με το εργατικό και λαΐκό κίνημα θα παλεύει ενάντια στην αντιλαΐκή, αντεργατική, αντισυνταξιουχική πολιτική διεκδικώντας την ικανοποίηση των αναγκών μας.

Καλώς ορίζουμε τους δύο νέους συλλόγους και τους αναμένουμε στη δράση.

ΕΚΣΔΗ

 

-       ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

 

 

ΑΡΘΡΟ 3

ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Παράγραφος 1…..

Παράγραφος 2….

Παράγραφος 3

Για να εγγραφεί νέο μέλος υποβάλλεται στην Ομοσπονδία αίτηση εγγραφής με δύο αντίγραφα του καταστατικού και επικυρωμένο αντίγραφο Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου

Παράγραφος 4…..

Παράγραφος 5….

 

 

 

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+