ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 

          ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

              ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207 

Email: posyndya@gmail.com                                      Ιστότοποςposyndya.blogspot.com

 

           

Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών και των λαών το αίμα.

Αθήνα 23/9/2024

          Το μεγάλο "ατύχημα" στα διϋλιστήρια της Μοtor Oil στους Αγίους Θεοδώρους, πριν λίγες ημέρες, προστίθεται στη μακριά αλυσίδα εργοδοτικών εγκλημάτων, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι οι ζωές των εργαζομένων είναι κόστος για τους επιχειρηματικούς ομίλους και γι’ αυτό κάνουν εκπτώσεις στην ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

 Την ίδια στιγμή η επιχείρηση καθησύχασε τους επενδυτές, ενημερώνοντάς τους ότι τα κέρδη είναι εξασφαλισμένα, παρά το ότι οι εργαζόμενοι κινδύνεψαν σοβαρά. Χαρακτηριστικό είναι ότι, μόνο το α΄ εξάμηνο του 2024, η επιχείρηση είχε καθαρά κέρδη ύψους 362 εκατομμυρίων ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 31,44 % σε σχέση με πέρυσι.

Μεγάλο τμήμα αυτών των κερδών προέρχεται από τον ανεφοδιασμό των αμερικανικών δεξαμενοπλοίων που κάνει η συγκεκριμένη εταιρία για λογαριασμό του κράτους-δολοφόνου, του Ισραήλ, για να συνεχίζει με τις ευλογίες και της κυβέρνησης της ΝΔ τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.

Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών και των λαών το αίμα.

Το γεγονός αυτό βαθαίνει ακόμα περισσότερο την εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ εγκυμονεί και κινδύνους για πιθανά αντίποινα σε βάρος του λαού μας.

Έχουν σοβαρές ευθύνες η κυβέρνηση της ΝΔ και τα αστικά κόμματα που, στηρίζοντας τα συμφέροντα ισχυρών μερίδων της αστικής τάξης, έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε απέραντο νατοϊκό στρατόπεδο και πολεμικό ορμητήριο.

Αυτή η πολιτική είναι σε βάρος του λαού, της νεολαίας, των εργαζόμενων και συνταξιούχων.

 

 Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν μαζικοί φορείς της Πελοποννήσου στους…

Αγ. Θεοδώρους Κορινθίας, το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη, ώρα 6 μμ.

 

Απαιτούμε:

ü να σταματήσει η χρήση του λιμανιού και όλης της περιοχής για ανεφοδιασμό των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και του ΙΣΡΑΗΛ.

ü ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς σύμφωνα με τις σημερινές δυνατότητες της τεχνολογίας και της επιστήμης.

Το ΔΣ

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+
Latest