ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

 ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

 

Αθήνα, 10/3/2021

Προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη της προσωρινής διοίκησης της ΠΟΠΣ

 

 

Στον Συνάδελφο Γιάννη Λουπάκη, ευχόμαστε περαστικά και αίσιο τέλος με την περιπέτεια της υγείας του.

Εκατοντάδες είναι οι συνταξιούχοι και μέλη των οικογενειών τους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις τεράστιες δαπάνες που απαιτούνται.

Το αίτημα του συναδέλφου για βοήθεια, αναδεικνύει την ανάγκη ενδυνάμωσης του κινήματος για διεκδίκηση δημόσιας και δωρεάν υγεία για όλον τον λαό, με κατάργηση οποιασδήποτε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας και κατάργηση επίσης της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Συνάδελφοι, η άποψη μας είναι ότι:

-          Η υγεία δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα για πλουτισμό. Πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό.

-          Η Ομοσπονδία δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, είναι όργανο εξασφάλισης των δικαιωμάτων των μελών της, κυριότερο των οποίων είναι η εξασφάλιση της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που έτσι και αλλιώς πληρώνουν οι συνταξιούχοι, με την καθιέρωση εισφοράς 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ.

-          Τα όποια αποθεματικά έχουν απομείνει στην Ομοσπονδία, προέρχονται από συνδρομές όλων των μελών και θα λέγαμε πως δεν είναι ηθικό και δίκαιο να «ευλογούμε τα γένια μας» επειδή είμαστε μέλη του Δ.Σ. Οι συνδρομές πρέπει να διατίθενται για τη λειτουργία των Συνδέσμων και την ενδυνάμωση του κινήματος.

-          Την ευαισθησία μας προς τον συνάδελφο, προτείνουμε να την δείξουμε βάζοντας το χέρι στη δική μας τσέπη και όχι στο ταμείο της Ομοσπονδίας.

Παρόλα αυτά, για την περίπτωση του Γιάννη, θα μπορούσαμε να διαθέσουμε κατ’ εξαίρεση το ποσό των 1000 ευρώ που αιτείται με mail που έχει στείλει στον Ταμία μας, χωρίς αυτό να γίνει καθεστώς.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας καλείται να οργανώσει τους αγώνες μαζί με όλους τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους, για να διεκδικήσουν δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό. Το δικαιούνται όλοι οι ασφαλισμένοι, αφού ως εργαζόμενοι είναι οι μοναδικοί παραγωγοί του πλούτου. Δικαιούνται αυτοί και τα παιδιά τους να περιθάλπονται με αξιοπρέπεια.

Για την ΕΚΣΔΗ

Σ. Ακζιώτη - Γ. Νάκης - Χ. Λαμπούδη - Λ. Κουτσιλέου

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+