ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΦΚΑ

 

                 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207

Email: posyndya@gmail.com                                      Ιστότοποςposyndya.blogspot.com

 

                                                                                             Αθήνα   18/02/2022 

 

Συνάδελφοι,

Παρά τις αντιδράσεις των εργαζομένων και των σωματείων τους, η Κυβέρνηση με σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προχωρά στην παραπέρα Ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης με τον «εκσυγχρονισμό» του ΕΦΚΑ. 

Ο «εκσυγχρονισμός» για την αναδιοργάνωση που επικαλείται η Κυβέρνηση είναι για να ανταποκριθεί ο ΕΦΚΑ στις σημερινές συνθήκες Ιδιωτικοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης, πιο αποτελεσματικά για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος όλων των ασφαλισμένων.

Ο σύλλογός μας από την αρχή απαίτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου ξέροντας ότι θα οδηγήσει στη διάλυση της ασφάλισης του οποιαδήποτε κοινωνικού χαρακτήρα της έχει απομείνει. Το νομοσχέδιο αφορά την Ιδιωτικοποίηση αυτή τη φορά του ΕΦΚΑ. 

Προβλέπει την πρόσληψη μάναντζερ για γενικούς διευθυντές με παχυλούς μισθούς (8.000-9.000 ευρώ αποδοχές το μήνα) ως ειδικούς στην προώθηση της Ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού. Δημιουργεί ανώνυμη εταιρεία όπου θα μεταφερθεί η ακίνητη περιουσία των ταμείων που υπολογίζεται πάνω από 1 δις ευρώ, δήθεν για αξιοποίηση».

Δημιουργεί μονάδα εσωτερικών υποθέσεων και προβλέπει την λειτουργία πειθαρχικών συμβουλίων για να στοχοποιήσει τους εργαζόμενους ως υπεύθυνους για την καθυστέρηση των συντάξεων, για την ταλαιπωρία που βιώνουν οι ασφαλισμένοι αλλά και για εκφοβισμό, προκειμένου να ολοκληρώσει πιο εύκολα το αντεργατικό της έργο.

Aποκρύπτει  την αλήθεια,  δηλαδή την τεράστια μείωση του προσωπικού και την έλλειψη σύγχρονης υλικοτεχνικής υποδομής και ότι οι εργαζόμενοι προσπαθούν με απαρχιωμένα μηχανογραφικά εργαλεία να βγάλουν τον τεράστιο όγκο δουλειάς. 

 Η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή δεν θα είναι στην υπηρεσία του λαού. Στρέφεται εναντίoν του όπως γίνεται με την άμεση είσπραξη επαχθών φόρων, με πανοτόκια, πρόστιμα, αναδρομική φορολόγηση και έλεγχο της συνδικαλιστικής δράσης με βία και καταστολή.

 

Συνάδελφοι, ο Σύλλογός έχει επανειλλημένα καταγγείλει τις εκάστοτε κυβερνήσεις για την απαράδεκτη κατάσταση στην ασφάλισή μας. Οι εξελίξεις στην ασφάλιση που αφορούν την δημιουργία του ΕΦΚΑ, την διάλυση του Γ.Λ.Κ, την αποδυνάμωση των ασφαλιστικών ταμείων από προσωπικό, τους αναρίθμητους αντιασφαλιστικούς νόμους και εγκυκλίους, την προσφυγή των εργαζομένων στα δικαστήρια και στα δικηγορικά γραφεία, είναι ευθύνη των κυβερνήσεων και όσων τις στηρίζουν, υλοποιόντας τις εντολές των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Συνάδελφοι,

Η κοινωνική μεταρρύθμιση συνεχίζεται όχι μόνο με τις συντάξεις κύριες και επικουρικές,  τον ΕΦΚΑ αλλά και με την Υγεία (νέο ΕΣΥ) όπως και την Πρόνοια.

Απαλλάσεται το κράτος και η εργοδοσία από την Κοινωνική Ασφάλιση και παροχές και μετατρέπεται σε ατομική υπόθεση.

Αποτελεί στρατηγικό στόχο όλων των Κρατών Μελών της Ε.Ε. Επιδίωξη όλων των αστικών δυνάμεων.

Οι Εργαζόμενοι και οι Συνταξιούχοι σε κοινό αγώνα, θα παλέψουν μαζικά, δυναμικά ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα.

Απαιτούμε :

- την απόσυρση τον νομοσχεδίου καθώς οι αλλαγές που προτείνει βρίσκονται στον πυρήνα όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που είναι η πλήρης απαλλαγή του κράτους από την κοινωνική ασφάλιση.

- Την άμεση αποκατάσταση όλων των απωλειών από τις περικοπές των συνταξιουχικών μας κατακτήσεων.

- Την επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης.

- την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

- Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΌΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος  Η Γ. Γραμματέας

Σ. Ακζώτη Λ. Κουτσιλέου

 

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+