ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΔΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΤΩΝ ΒΕΒΑΙΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΣΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ

 

                      ΑΙΤΗΣΗ                                                                                ΠΡΟΣ

ΤΟΥ: ...............................................................

 

 

ΑΦΜ: .............................................................

 

 

ΚΑΤΟΙΚΟΣ:.....................................................

 

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ....................................................

 

 

Τ.Κ. ................................................................

 

 

Email:……………………………...............................

 

 

Τηλέφωνο:.....................................................

 

 

Ημερομηνία: ................................................

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Α.

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ Δ.Ο.Υ.    ……………........................

 

Κύριε Προϊστάμενε,


Mετά από απόφαση της ΑΑΔΕ και με την υπ. Αριθμ. ΔΕΑΦ Α 1174594 ΕΞ/17-12-2019 έχετε προβεί σε παράνομη συγκεντρωτική εκκαθάριση παραγεγραμμένων ετών φορολογικών υποθέσεων, τις οποίες και ολοκληρώσατε στις 31/12/2019 και στη συνέχεια γνωστοποιήσατε στους ενδιαφερόμενους φορολογούμενους συνταξιούχους στις αρχές του 2020.   

 

Οι ανωτέρω εκκαθαρίσεις των συνταξιούχων είναι παράνομες διότι όπως κρίθηκε με τις 616, 617, 618/2021 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

 Η διάταξη του άρθρου 72 παρ. 11 εδ. γ του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ν. 4174/2013), η οποία προστέθηκε με το άρθρο πρώτο υποπαρ. Δ.2 περ. 18β του ν. 4254/2014 και ορίζει ότι η προβλεπόμενη από κείμενες διατάξεις ουσιαστικού φορολογικού δικαίου, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ΚΦΔ, προθεσμία παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου να επιβάλει φόρους και πρόστιμα διακόπτεται με την έκδοση των οικείων καταλογιστικών πράξεων, είναι ανίσχυρη ως αντικείμενη στις αρχές της φανερής δράσης της Διοίκησης και της ασφάλειας του δικαίου και, ως εκ τούτου, μη εφαρμοστέα, με αποτέλεσμα να εφαρμόζονται οι προϊσχύουσες του άρθρου 36 του ΚΦΔ διατάξεις περί παραγραφής, οι οποίες παγίως προέβλεπαν ως προϋπόθεση διακοπής της προθεσμίας παραγραφής της φορολογικής αξίωσης του Δημοσίου την εντός της οικείας προθεσμίας κοινοποίηση της καταλογιστικής πράξης.

 

Σας υπενθυμίζω επίσης ότι οι υπάλληλοι των φορολογικών εκκαθαρίσεων των υπηρεσιών σας γνώριζαν ότι προχωρούν σε φορολογικές εκκαθαρίσεις με πρόστιμα και προσαυξήσεις σε παραγεγραμμένα έτη, αφού οι συνδικαλιστικές  οργανώσεις των εργαζομένων στις  Δ.Ο.Υ, καθαρά είχαν τοποθετηθεί αρνητικά για αυτήν την (παράνομη) εντολή και προφανώς είχαν ενημερώσει και τα μέλη τους.

Επίσης σας υπενθυμίζω ότι αυτή η αντίθετη γνώμη έχει κατατεθεί στο  Γενικό Διευθυντή Φορολογικής Διοίκησης, με κοινοποίηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, προς τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο και προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή.

 

        κ.  Προϊστάμενε

Ύστερα από τα παραπάνω και  τη δημοσίευση των  αμετάκλητων και οριστικών αποφάσεων 616, 617, 618/2021 της Ολομέλειας του ΣτΕ  που αφορούν την υπόθεσή μου.

 

        ΣΑΣ   ΖΗΤΩ

ΑΜΕΣΑ  να μου επιστρέψετε τα  χρήματα καθότι έχω εξοφλήσει τις οφειλές μου που παρανόμως έχετε επιβάλλει με το υπ’ αριθμ..................................................................... παραστατικό το οποίο σας υποβάλλω.

Σας  ζητώ να μου  καταθέσετε τα χρήματα που μου οφείλετε στον τραπεζικό  λογαριασμό μου .................................................................................................

της Τράπεζας ……………………..

Παρακαλώ να τακτοποιήσετε το θέμα εντός τριών ( 3 ) μηνών διαφορετικά θα ασκήσω κάθε νόμιμο μέσο για την προστασία των  δικαιωμάτων  μου.

 

 

Ο αιτών/ούσα ...........................................................................

 

 

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+