ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 12.30Μ.Μ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΕΚΣΔΗ)

Αθήνα 12/12/22

Προς

Ολους τους Συνταξιούχους

 

Σάββατο 17 Δεκέμβρη όλοι στο μεγάλο Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 12.20μ.μ

Συνάδελφοι,

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με την συμμετοχή μας στο Συλλαλητήριο των σωματείων και των μαζικών φορέων, που θα γίνει το Σάββατο στις 17-12-2022 στις 12.30 στο Σύνταγμα, σαν συνέχεια στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στις 9 Νοέμβρη αλλά και των Συνταξιουχικών Συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν σ΄ όλη τη χώρα.

Αγωνιζόμαστε κατά της ακρίβειας που επικυρώθηκε και με τον νέο κρατικό προΰπολογισμό-σφαγείο για το 2023.

Μπροστά στην εντεινόμενη επίθεση στο λαΐκό εισόδημα, τη φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς πρώτης και κύριας κατοικίας, την περικοπή των δαπανών για υγεία και παιδεία, την ενεργειακή φτώχια, την ανεργία, τους άθλιους μισθούς και συντάξεις, δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδρανείς.

Δεν αρκεί η δυσφορία από την ασφυκτική κατάσταση που βιώνουμε και θα συνεχιστεί κλιμακούμενη και το 2023, σύμφωνα με τον νέο προΰπολογισμό.

Πρέπει να σταματήσουμε τη σφοδρή επίθεση, να απαιτήσουμε την επιστροφή των απωλειών μας και ταυτόχρονα να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

-       Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό

-       Συλλογικές συμβάσεις εργασίας για δουλειά με δικαιώματα για τα παιδιά μας

-       Ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχιας αντί για ψίχουλα που δίνουν στους πιο εξαθλιωμένους οικονομικά.

-       Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους

-       Κάτω τα xέρια από το Μετοχικό μας Ταμείο. Απόδοση ΤΩΡΑ όλης της 13ης σύνταξης.

Συνάδελφοι,

Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη ότι η Κυβέρνηση και οι όμοιοί της θα ανταποκριθούν και ότι θα μας επιστραφούν όλα τα κλεμμένα.

Γνωρίζουμε καλά ότι τα αιτήματά μας δεν χωρούν στην πολιτική των αστικών δυνάμεων αφού είναι ταγμένη στην εξυπηρέτηση των απαιτήσεων της μεγαλοεργοδοσίας και των επιχειρηματικών ομίλων.

Ότι έχουμε κερδίσει με τους αγώνες μας το έχουμε κερδίσει.

Συνεχίζουμε ανυποχώρητοι την πάλη με τα παιδιά και τα εγγόνια μας για να βάλουμε φραγμό στις αντιλαΐκές πολιτικές, για μια ζωή με δικαιώματα.

Ολοι στο Συλλαλητήριο στο Σάββατο 17 Δεκέμβρη στις 12.30 στο Σύνταγμα.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

 

Το ΔΣ

 

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+