O ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ



Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την αποτροπή των νέων συνταξιοκτόνων μέτρων

ΑΓΩΝΑΣ ΡΗΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Μαζική ήταν η συμμετοχή των μελών του Συνδέσμου μας στο αγωνιστικό διήμερο, 17 και 18 Μάη του ταξικού κινήματος εργαζομένων και συνταξιούχων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, όλων των λαϊκών στρωμάτων, που χτυπιούνται από την πολιτική  των μονοπωλίων.
Τα μέλη μας έδωσαν δυναμικό το παρόν στις συγκεντρώσεις, που οργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, η ΣΕΑ αλλά και το μαχητικό κίνημα των εργαζομένων.

Το συνταξιουχικό από κοινού με το εργατικό κίνημα, τις μέρες που στη Βουλή, «στο ναό της δημοκρατίας», η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ επικύρωνε «δημοκρατικά» το 4ο μνημόνιο, με τα θανατηφόρα εις βάρος μας μέτρα, έδωσε απάντηση με ενότητα και αγώνα και δήλωσε την αντίθεσή του στα παλιά και νέα μέτρα, σε όλα τα μνημόνια που ψήφισαν όλες οι Κυβερνήσεις, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για λογαριασμό της πλουτοκρατίας.

Οι συνταξιούχοι δεν είχαν αυταπάτες ότι στη Βουλή θα εξασφαλίζονταν οι απαιτούμενες πλειοψηφίες, για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, προς ικανοποίηση των εντολών του κεφαλαίου.

Διαμηνύουμε όμως σε όσους ψήφισαν το 4ο μνημόνιο, με τα θανατηφόρα μέτρα και σ’ αυτούς που δεν το ψήφισαν- πίνουν όμως νερό στο όνομα της ανάκαμψης της οικονομίας- ότι η ιστορία δεν γράφεται μέσα στη Βουλή, αλλά στους δρόμους, με πάλη ταξική.
Η μαζική συμμετοχή εργαζομένων και συνταξιούχων το αγωνιστικό διήμερο, έδωσε απάντηση στη μοιρολατρία, τον συμβιβασμό, στη λογική του τίποτα δε γίνεται.
Η διαδήλωσή μας στις 18 Μάη, που ξεκίνησε από την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης  και έφτασε μέχρι τη Βουλή, κάτω από δυνατή βροχή, καταδικάζοντας τα νέα μέτρα, η παραμονή μας μέχρι αργά το βράδυ στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια, παρόλα τα χρόνια που έχουμε στην πλάτη μας, σηματοδότησε την αντίθεσή μας στο νέο νόμο και την αποφασιστικότητά μας να μην κάνουμε πίσω από τα αιτήματα για
-αποκατάσταση των απωλειών
-την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών
-την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών- αντισυνταξιουχικών νόμων

Να συνεχίσουμε την πάλη μας για να μείνουν ανενεργοί οι νόμοι.

Σημειώνουμε ότι στην κινητοποίηση που διοργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΔΗΜΟΣΙΟΥ- ΙΚΑ- ΕΛΤΑ- ΟΣΕ- ΟΑΕΕ- ΝΑΤ- ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ- ΠΣΣ ΝΟΜΙΚΩΝ παραβρέθηκε αρωγός των αιτημάτων μας αντιπροσωπεία από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Επίσης την ώρα που στη Βουλή μοιρολογούσαν οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων για την περικοπή των συντάξεών μας, τη βάρβαρη φορολογική επίθεση, την κατάργηση ΟΛΩΝ των δικαιωμάτων μας, εν μέσω κοκορομαχιών για ποια από τις κυβερνήσεις μας επέβαλε τα πιο σκληρά μέτρα, έξω από τη Βουλή την πορεία υποδέχτηκε βουλευτής του ΚΚΕ, συμφωνώντας με τα αιτήματά μας.

Το γεγονός ότι όλα τα αστικά κόμματα δεν ψήφισαν τα μέτρα, δεν πρέπει να ξεγελάσει κανέναν , γιατί από κοινού πριν λίγους μήνες ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, επικαλούμενοι την ανάγκη να διασφαλιστεί η Ευρωπαϊκή πορεία της Χώρας, η καπιταλιστική ανάπτυξη και η στήριξη της ανάκαμψης και κερδοφορίας του κεφαλαίου. Με το 4ο μνημόνιο η Κυβέρνηση για μια ακόμη φορά φορτώνει στις πλάτες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων νέα ασήκωτα βάρη στα πλαίσια διαχείρισης της κρίσης του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος όπως:
-συμπληρωματικές  περικοπές 500 εκατομμυρίων ευρώ αναδρομικά για το 2016 στα οικογενειακά επιδόματα τω ν συνταξιούχων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ανήλικα τέκνα και επίδομα συζύγου), στα επιδόματα ανεργίας και στη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, ο επανυπολογισμός των παλαιών συντάξεων δήθεν για ισότητα νέων και παλαιών συνταξιούχων επιφέρει την προσωπική διαφορά, που κι αυτή καταργείται άμεσα σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, μετατρέποντάς τις σε προνοιακά επιδόματα.
-νέα σφαγή στο αφορολόγητο με μέτρα 1,8 δις που θα επιφέρει και νέα μείωση στα εισοδήματα 650 ευρώ το χρόνο.
-μνημείο αντεργατικότητας οι διατάξεις για τα εργασιακά, με κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, ομαδικές απολύσεις
-νέος συνδικαλιστικός νόμος, με κατάργηση στην ουσία του δικαιώματος στην απεργία, έμμεση νομιμοποίηση της ανταπεργίας (« λοκ άουτ»)
-κατάργηση της κυριακάτικης αργίας
-εκχώρηση σε ιδιώτες κρατικών επιχειρήσεων
-συζήτηση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους που δεν δημιούργησε και δεν πρέπει να αναγνωρίσει στη συνείδησή του ο λαός. Είναι χρέη της πλουτοκρατίας.
-τα αντίμετρα, άλλη μορφή μέτρων, που δεν πρόκειται να ανακουφίσουν τον λαό, αλλά, αν και όταν δοθούν , θα είναι και πάλι για την ανάκαμψη της κερδοφορίας. Η κοινωνική πολιτική που υπόσχονται, θα είναι από την αιμορραγία των εργαζομένων και συνταξιούχων.

Όλα αυτά τα μέτρα εξυπηρετούν τις βασικές επιλογές του κεφαλαίου που είναι:
-η κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης
-αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις
-φοροαπαλλαγή για τους επιχειρηματικούς ομίλους
-φοροληστεία για τα λαϊκά στρώματα
-ιδιωτικοποιήσεις και ζεστό χρήμα για τους βιομήχανους

Κατά συνέπεια οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι πρέπει να συγκρουστούν με τη μοιρολατρία που υπάρχει, τη μιζέρια και τις μειωμένες απαιτήσεις. Η αγανάκτηση και η δικαιολογημένη οργή και δυσαρέσκεια να γίνουν ορμητικό ποτάμι αντίστασης , αντεπίθεσης και καθημερινού αγώνα, για την απαλλαγή του λαού μας από τα μνημόνια και την επιτροπεία διαρκείας.

Να αποφασίσει για την απαλλαγή του από όλα τα δεσμά της εξουσίας του κεφαλαίου, εγχώριου και ευρωενωσιακού και να βαδίσει τον δικό του δρόμο.

Δίνουμε τη μάχη για την ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος για τη μεγάλη αναμέτρηση απέναντι στους ταξικούς του αντιπάλους και σε όλους τους προσκυνημένους.
Καλούμε τους συνταξιούχους να οργανωθούν ομαδικά στα Σωματεία και να συμμετέχουν μαζικά στα πανελλαδικά συλλαλητήρια της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα
-στις 13 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα του Βενιζέλου, στις 11 π.μ.
-στις 15 Ιούνη στην Αθήνα, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης , στις 10 π.μ.
-στις 21 Ιούνη στην Κρήτη, στο Ρέθυμνο, στις 10.30 π.μ.

Για την επιτυχία αυτών των συγκεντρώσεων η ΣΕΑ αποφάσισε ομόφωνα την καλή προετοιμασία τους.
Συγκεκριμένα αποφάσισε να πραγματοποιήσει συσκέψεις, αγωνιστικές συγκεντρώσεις και άλλες πρωτοβουλίες, από 22-5-2017 έως και 8-6-2017.
Τα μέλη του Δ.Σ. Της Ομοσπονδίας μας, που είναι  βασικός πυλώνας και παράγοντας της ΣΕΑ, έχουν μπει μπροστά και συμμετέχουν σ’ αυτή την προετοιμασία, με την παρουσία τους στις περιφερειακές συσκέψεις- συγκεντρώσεις της  ΣΕΑ.
Στέλνουν το μήνυμα της ενότητας και της σημασίας της κοινής δράσης έναντι του αντιπάλου μας.
Τα μέλη των Δ.Σ. των Συνδέσμων θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους. Να πρωτοστατήσουν, να πάρουν μέρος στην προετοιμασία αυτή ενεργοποιώντας τα μέλη τους, ώστε οι συγκεντρώσεις να είναι μαζικές- μαχητικές, να αντιστοιχηθούν στην σε βάρος μας επίθεση.

Οι συνταξιούχοι από το δημόσιο δηλώνουμε ότι δεν θα κάνουμε πίσω.

Μαζί με τους συνταξιούχους των άλλων κλάδων θα σταθούμε απέναντι σε όσους μας στερούν το δικαίωμα στη σύνταξη, στο φάρμακο, στην πρόνοια.


Μαζί με τα εγγόνια μας θα αγωνιστούμε για μία ζωή που δικαιούμαστε και μας αξίζει, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+