ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ


                      





ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
                                                                                  27 – 03 – 2018

Μετά τις εκλογές στις 12/12/16 του Συνδέσμου μας για ανάδειξη ΔΣ και Αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία ξεκίνησε η δράση μας ως συνέχεια των προηγούμενων δραστηριοτήτων μας.

Πολλαπλές και ποικίλες οι δραστηριότητές μας, όλες προσανατολισμένες στην ανασύνταξη του συνταξιουχικού κινήματος με ποιοτικούς και αριθμητικούς δείκτες, για ένα κίνημα που μπορεί να αντιστοιχηθεί στην αντισυνταξιουχική επέλαση, να ανατρέψει τις πολιτικές που εξαθλιώνουν τις ζωές μας και των οικογενειών μας. Ένα κίνημα που να προβάλει αιτήματα για αποκατάσταση όλων των απωλειών , όλων των κεκτημένων μας, την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών – αντισυνταξιουχικών νόμων, αλλά και αιτήματα για κάλυψη των πραγματικών αναγκών μας, που η επιστήμη και η τεχνολογία σήμερα μπορεί να μας εξασφαλίσει. Εξ άλλου , ενώ είμαστε εμείς και τα εργαζόμενα παιδιά μας οι μοναδικοί παραγωγοί του πλούτου που παράγεται, τον νέμονται οι κεφαλαιοκράτες. Είναι δικός μας πλούτος, δεν τον χαρίζουμε, τον διεκδικούμε.

Οι δραστηριότητες που αναπτύξαμε ήταν πρωτοβουλίες που πήραμε αυτοτελώς ως Σύνδεσμος, για την οργάνωση και ενημέρωση  συνταξιούχων Δημοσίου, με συσκέψεις , συγκεντρώσεις ,παραστάσεις διαμαρτυρίας, εξορμήσεις σε χώρους που συγκεντρώνονται οι συνταξιούχοι ( ΓΛΚ, ΕΤΕΑΕΠ, ΜΤΠΥ, Τράπεζες, ΚΑΠΗ ), ενημέρωση  ( με ανακοινώσεις, μηνύματα, προσωπική επαφή, με άρθρα στην εφημερίδα «Βήμα των Συνταξιούχων», κλπ ), με πολιτιστικά δρώμενα ( επισκέψεις σε Μουσεία, εκδρομές, καλοκαιρινές διακοπές, θέατρο, σινεμά, συνεστιάσεις, γλέντια ).

Οργανώσαμε Ημερίδες για επίκαιρα ζητήματα (πολιτικές εξελίξεις, μέτρα, ΕΦΚΑ, για θέματα Υγείας, του πολέμου, για το προσφυγικό και άλλα ) .

 Ιδιαίτερη ευαισθησία δείξαμε για το ζήτημα της εργατικής αλληλεγγύης σε εργαζόμενους, άνεργους, αλλοδαπούς, συνδικαλιστές που διώκονται και άλλα.

Συντονίσαμε την δράση μας με τις δραστηριότητες των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, εκπροσωπώντας επάξια τους συνταξιούχους Δημοσίου, αφού η παρουσία της Ομοσπονδίας μας στη ΣΕΑ ήταν τυπική, συμμετέχοντας σε όλες τις κινητοποιήσεις.

 Το ίδιο κάναμε και με το ΠΑΜΕ, ιδιαίτερα με τις ταξικές δυνάμεις Δημοσίου και ΟΤΑ.

 Γενικά αναπτύξαμε δραστηριότητες και πρωτοβουλίες με θετικά αποτελέσματα, καλύπτοντας το κενό που η Ομοσπονδία και οι άλλοι σύνδεσμοι του Δημοσίου άφηναν με την αδράνειά τους. Έτσι, προσπαθήσαμε να συνεργαστούμε με άλλους Συνδέσμους της Αττικής και Πανελλαδικά , να μπολιάσουμε τους συνταξιούχους με την δική μας αντίληψη και προσανατολισμό. Αυτό έφερε αποτελέσματα θετικά, στην οργάνωση και την συμμετοχή όλο και περισσότερων συνταξιούχων στην δράση. Έφερε αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων, όχι μόνο στην Ομοσπονδία, αλλά και στην Αττική και Πανελλαδικά.

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά. Με πίστη στην δύναμή  μας προχωράμε στον δρόμο που έχουμε χαράξει για να έχουμε μικρές και μεγάλες νίκες, αμετακίνητα προσανατολισμένοι στο στόχο μας, να αλλάξουμε τον κόσμο.

Ο  Σύνδεσμός με  αυτόν  τον προσανατολισμό στις:

  15/12/16       
Έλαβε μέρος στο Πανελλαδικό Πανσυνταξιουχικό Συλλαλητήριο που έγινε στις στα Προπύλαια με πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

16/12/2016
Συμμετείχε στην Παράσταση Διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στην Πλατεία Κλαυθμώνος, έξω από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εκφράζοντας έμπρακτα την διεθνιστική αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και μετανάστες, προσφέροντας χοντρά ρούχα, κουβέρτες, τρόφιμα, φάρμακα, παιχνίδια κλπ.

5/2/2017
Οργάνωσε την καθιερωμένη χρονιάτικη εκδήλωση της κοπής της πίτας. Επίσκεψη  και ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο και ιδιαίτερα στην έκθεση «Οδύσσεια» όπου γνωρίσαμε  και τον περίφημο για την εποχή του, μηχανισμό των Αντικυθήρων. Ακολούθησε στην αίθουσα «Μανταμαδιωτών» η κοπή της πίτας μας με φαγητό, χορό και γλέντι.

7-8/3/2017
Πραγματοποιήθηκε το 70ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας.
  Μετά από πολύχρονη προσπάθεια και δράση οι ταξικές δυνάμεις ( ΕΚΣΔΗ ) για πρώτη φορά , μετά από 70 Συνέδρια , συμμετέχουν στην Διοίκηση της Ομοσπονδίας , λαμβάνοντας τις 3  από τις 11 έδρες στο ΔΣ , και 1 έδρα από τις  3  στην Εξελεγκτική Επιτροπή.
Ο Σύνδεσμος αντιπροσωπεύτηκε με 19 αντιπροσώπους και πήρε τις 3 έδρες στο ΔΣ και την  1  στην ΕΕ.
Οι εκλογές για πρώτη φορά έγιναν με το σύστημα της απλής αναλογικής, πράγμα για το οποίο πάλεψε χρόνια το ΔΣ του Συνδέσμου και τα μέλη του. 

4/4/2017
Συμμετείχε με την πλειοψηφία των μελών του στην Παναττική, Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση ενάντια στην αντιλαϊκή αντισυνταξιουχική  πολιτική στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

7/4/2017
Μέρα συνεδρίασης του Eurogroup, όπου αποφασίζονται τα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Ο Σύνδεσμός μας με τα μέλη του συμμετέχει στη διαδήλωση  διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 6.30 το απόγευμα, στέλνοντας το μήνυμα για συνέχιση του αγώνα με ΡΗΞΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

28/4/2017
Στα πλαίσια του εορτασμού της Πρωτομαγιάς διοργανώσαμε στον Κινηματογράφο «ΑΛΚΥΟΝΙΣ» εκδήλωση με ομιλία τις επιπτώσεις που έχουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στη ζωή μας (μισθούς-συντάξεις-υγεία κλπ). Στη συνέχεια έγινε προβολή της ταινίας «Συντροφικότητα», ταινία ύμνος στην ταξική αλληλεγγύη των εργατών σε καιρό πολέμου.

1/5/2017
Πρωτομαγιά, ημέρα ταξικής πάλης, προσκύνημα στους 200 της Καισαριανής με κατάθεση στεφάνου από αντιπροσωπεία του ΔΣ και μελών του συνδέσμου μας στο Σκοπευτήριο και στο Πολυτεχνείο. Η πλειοψηφία των μελών μας συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10 το πρωί ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της ΕΕ.

17/5/2017
Συμμετείχαμε στην απεργιακή συγκέντρωση με το σύνολο των μελών μας, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10 π.μ ενάντια στη νέα ληστεία που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Σταθήκαμε αλληλέγγυοι, εργαζόμενοι , άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, αγρότες, νέοι και νέες για να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών μας και να απαιτήσουμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

18/5/2017
Ο Σύνδεσμός μας μπροστάρης όπως πάντα, συμμετείχε στην Παναττική Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση την Πέμπτη 18 Μάη στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

15/6/2017
Συμμετείχαμε στην Πανελλαδική – Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης διεκδικώντας στο ακέραιο την απόδοση στις κύριες, επικουρικές συντάξεις, το ΕΚΑΣ, μερίσματα, Εφαπαξ Την επαναφορά των δώρων 13ης και 14ης σύνταξης, τις παροχές στη δημόσια υγεία, στην πρόνοια και σ’ ότι άλλο μας έχει αφαιρεθεί. Άμεση έκδοση και καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών, φορομπηχτικών νόμων, άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων.

24/6/2017
Ο σύνδεσμός μας με μεγάλη συμμετοχή (ένα πούλμαν), έλαβε μέρος στο αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό συλλαλητήριο που οργανώθηκε από τα εργατικά συνδικάτα στην Θεσσαλονίκη. Με τα πανό μας, τα ομπρελίνα μας με το σήμα του συνδέσμου μας, έγινε διακριτή η παρουσία μας σ’ αυτή τη μεγαλειώδη συγκέντρωση. Διαδηλώσαμε μαχητικά κάτω από συνθήκες καύσωνα, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, μαζί με τους εργαζόμενους για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά.     

29/6/2017
Στα πλαίσια της ταξικής αλληλεγγύης, συμμετείχαμε στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στους ΟΤΑ στην Ομόνοια, καταθέτοντας ψήφισμα  συμπαράστασης για τον αγώνα τους για δουλειά με δικαιώματα, ενάντια στην ίδια μονοπωλιακή πολιτική που χτυπά εργαζόμενους και συνταξιούχους, που κόβει συντάξεις, μισθούς, γιατρούς και φάρμακα.

Ιούλιος 2017
Όπως είναι γνωστό οι συνταξιούχοι όλων των κλάδων εθελοντικά ενισχύουν τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις με 0,20ε τον μήνα για την καλή λειτουργία και δράση τους.
Η κυβέρνηση, όταν ήταν να αποδώσει τα χρήματα των 0,20 λεπτών για το α΄ εξάμηνο του 2016, παρακράτησε μέρος των χρημάτων για να πληρώσει τους παράγοντες του φεστιβάλ της Επιδαύρου. Στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής και των ‘’ισοδύναμων μέτρων’’ παραχώρησε έναν αριθμό εισιτηρίων στις συνταξιουχικές οργανώσεις για τα μέλη τους που παρακολούθησαν παραστάσεις αρχαίου δράματος, συναυλίες κλπ. Να ο τρόπος που ασκεί η «αριστερή κυβέρνηση» κοινωνική πολιτική. Οι συνταξιούχοι σπόνσορες !                              
Παλεύουμε για να γίνει και ο πολιτισμός και κοινωνικό αγαθό.

20/7/2017   
Ο σύνδεσμός μας με τα μέλη του συμπαραστάθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ΑΜΕΑ στο Υπουργείο Υγείας ενάντια στην βάρβαρη αντιλαϊκή, αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης που κόβει θεραπείες από τα παιδιά με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, αφήνει χωρίς επιδόματα σακατεμένους εργάτες και χωρίς συντάξεις.

Αύγουστος 2017
Ο σύνδεσμός μας πραγματοποίησε 7ήμερες ποιοτικές και οικονομικές καλοκαιρινές διακοπές στην Αιδηψό με θάλασσα και ιαματικά νερά. Η συμμετοχή των μελών μας μεγάλη. Ανάσα για τους αγώνες που υποχρεωτικά πρέπει να κλιμακωθούν. 

3/10/2017
Παναττική Πανσυνταξιουχική Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο σύνολο της μονοπωλιακής πολιτικής. Ο σύνδεσμος με τα μέλη του συμμετείχε σ’ αυτή τη μεγαλειώδη κινητοποίηση. Όλοι μαζί οι συνταξιούχοι, όλων των κλάδων στον δρόμο. Καμιά ανοχή στα θανατηφόρα μέτρα της κυβέρνησης. Ανοίγουμε πόλεμο με την αδιαφορία, τον εφησυχασμό, την απάθεια, την απογοήτευση, τον φόβο, την λογική του «τίποτα δεν γίνεται», του «όλοι ίδιοι είναι». Με πίστη στο δίκαιο του αγώνα δυναμώνουμε μαχητικά την πάλη.

11/10/2017
Έντονο πρόβλημα, σε καθημερινή βάση, αποτελούν πλέον οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί σπιτιών φτωχών εργατικών και λαϊκών οικογενειών. Ο σύνδεσμος, πάντα παρών στους ταξικούς αγώνες, υπερασπίζεται το δικαίωμα της λαϊκής κατοικίας. Μέλη μας δυναμικά, μαχητικά συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνονται στα Ειρηνοδικεία, όπως η διαμαρτυρία που έγινε στην Αθήνα στις 11/10/2017. Εργαζόμενοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με βία και καταστολή. Ο αγώνας συνεχής. Όσο βαθαίνει η κρίση, τόσο ποιο αποκρουστικό γίνεται το πρόσωπο και η βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

12/10/2017
Η κυβέρνηση αιφνιδιαστικά φέρνει τροπολογία, (στο νόμο για την αλιεία), με περιεχόμενο την κατάργηση της απεργίας. Καμπάνα κινδύνου χτυπάει από τις ταξικές δυνάμεις. Πανεργατικός συναγερμός. Την ίδια μέρα πραγματοποιείται παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας. Ο σύνδεσμός μας, με σύσσωμη την ομάδα δράσης συμμετείχε. Πρόκειται για τον αφοπλισμό της Εργατικής τάξης, που τελικά έχει να κάνει με τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας

26/10/2017
Το ΔΣ και μέλη του συνδέσμου μας παραβρέθηκαν και συμπαραστάθηκαν, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, στο σύλλογο «Αξία θανόντων συζύγων» εκφράζοντας την ταξική τους αλληλεγγύη, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τον νόμο λαιμητόμο του Κατρούγκαλου, της «αριστερής» κυβέρνησης που δεν διστάζει να χτυπά χήρες και ορφανά παιδιά για λογαριασμό του κεφαλαίου. Μετά από την αντιμετώπιση αυτή τι περιμένει ο εργαζόμενος και ο συνταξιούχος για να ξεσηκωθεί;

8/11/2017
Το ΔΣ του συνδέσμου και εκπρόσωποι συνταξιούχων ΟΤΑ επισκέφτηκε τον πρόεδρο του ΕΤΕΑΕΠ κ Καποτά Αθ. όπου τέθηκαν ζητήματα:
1.   Το θέμα της διαφάνειας στην προτεραιότητα εξυπηρέτησης των αιτήσεων
2.   Το θέμα της βελτίωσης του ιστοτόπου του Ταμείου
3.   Την δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των συντάξεων
4.   Το θέμα της αναδιοργάνωσης των τμημάτων προκειμένου να ενισχυθούν με προσωπικό τα τμήματα που καθυστερούν ιδιαίτερα με την έκδοση συντάξεων
5.   Και κυρίως η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην έκδοση επικουρικών συντάξεων στους συνταξιούχους ΟΤΑ.

Φύγαμε με άδεια χέρια. Όλα υποτάσσονται στην «υγιή ανάπτυξη», στην έξοδο στις Αγορές ! 

9/11/2017
Το εργατικό κίνημα διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας είναι ουσιαστικό αίτημα διεκδίκησης και για τον σύνδεσμό μας. Αφορά τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Αφορά, όμως, και τους ίδιους τους συνταξιούχους, τα ταμεία τους, την σύνταξή τους τις παροχές για την υγεία και την πρόνοια. Ήμασταν σύσσωμοι παρόντες.

12-13-14/11/2017
Πραγματοποιήθηκε 3ήμερη εκδρομή στη Β. Ελλάδα. Μέλη μας και μέλη του συλλόγου συνταξιούχων ΝΙΜΙΤΣ, με μεγάλο ενδιαφέρον συμμετείχαν μαζικά, για μια ανάσα ξεκούρασης στις ομορφιές της κεντρικής Μακεδονίας (Νάουσα -  Βέροια - Έδεσσα). Οι τρεις νύμφες του Βορρά στους πρόποδες του Βερμίου, νερά, καταρράκτες, πράσινο σκέτη απόλαυση και εμπειρία τα ζεστά μπάνια στις υπαίθριες ή και κλειστές πηγές Πόζαρ, γλεντήσαμε στο ξενοδοχείο που μείναμε στο χωριό Λουτράκι. Στην επιστροφή επισκεφτήκαμε το μουσείο της Βεργίνας όπου είδαμε τα ανεκτίμητα κτερίσματα στους τάφους των βασιλικών τάφων και την Παναγία Σουμελά. Μία εκδρομή για όλα τα γούστα που έφερε όμως τα μέλη μας ακόμα πιο κοντά.

17/11/2017
44 χρόνια απ’ την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Οι περισσότεροι από μας είμαστε η λεγόμενη γενιά του Πολυτεχνείου. ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , αιτήματα  επίκαιρα και σήμερα όσο ποτέ. Δυναμική η πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία, μισητό έμβλημα για τον λαό μας. Έμβλημα ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, πολέμων, φτώχειας, προσφυγιάς.
Το ΔΣ του Συνδέσμου ‘’στο πόδι’ για τη προετοιμασία. Τα μέλη μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και μαζικά συμμετείχαν στην πορεία. Βούιξε η Αθήνα με τα συνθήματα επίκαιρα όσο ποτέ.

’ Φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι’’,
‘’ Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν,
με των λαών το αίμα , τα σύνορα χαράζουν ‘’

21/11/2017
Το ΔΣ του συνδέσμου οργάνωσε σύσκεψη στα γραφεία μας με μαζική συμμετοχή των μελών μας, αλλά και με συμμετοχή μελών συνταξιούχων από άλλους συνδέσμους της Αττικής και πρωτοβάθμιων σωματείων που δεν ανήκουν στην δύναμη της ΠΟΠΣ. Στη σύσκεψη αναδείχθηκε η ανάγκη να ενταχθεί η πάλη των συνταξιούχων για την υγεία στη γενικότερη πάλη του λαού για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Για το θέμα ο ομιλητής αναφέρθηκε στην εμπορευματοποίηση της υγείας, στις πληρωμές για φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις, για την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων καθώς και την ανυπαρξία υγιεινής και  ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

23/11/2017
Μέρα κινητοποίησης για την υγεία. Συμμετείχε ο σύνδεσμός μας με τα μέλη του στο μεγάλο Παναττικό Πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο που οργάνωσε η ΣΕΑ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης διεκδικώντας δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό. Ακολούθησε πορεία προς το Υπουργείο Υγείας όπου αντιπροσωπεία  της ΣΕΑ συναντήθηκε με τον Υπουργό και κατέθεσε υπόμνημα με τα αιτήματα των συνταξιούχων. Απαίτησε πρόσληψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και κατάργηση της εμπορευματοποίησης της Υγείας. Αναμενόμενη η απάντηση του υπουργού «τα χρήματα δεν επαρκούν», η ανάκαμψη της οικονομίας , η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων έχει προτεραιότητα. Η υγεία του λαού θυσία στο βωμό του κέρδους

25/11/2017
Στα πλαίσια των σχέσεων με τους συνταξιούχους του ΝΙΜΙΤΣ πολλοί εκ των οποίων είναι πλέον μέλη μας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-ομιλία για τη νόσο Αλσχάιμερ, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου. Νέες εγγραφές – συσπείρωση – συντονισμός.

14/12/2017
Συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας, δώσαμε μαχητική-αγωνιστική απάντηση στα νέα μέτρα πτώχευσης του εργαζόμενου λαού και ηχηρή απάντηση στα αντιλαϊκά παζάρια.

15/12/2017
Σ’ αυτό το Πανελλαδικό Πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο, που έκλεισε αυτό το κύκλο του αγώνα, ο σύνδεσμος μας με καλή προετοιμασία, με συσκέψεις, ομιλίες – ειδοποιήσεις- ανακοινώσεις έδωσε τον καλύτερο εαυτό του. Τα μέλη μας ανταποκρίθηκαν μαζικά και η συγκέντρωση στο Σύνταγμα ήταν απ’  τις μαζικότερες και μαχητικότερες. Όλο και περισσότερο οι συνταξιούχοι κατανοούν την ανάγκη της αγωνιστικής διεκδίκησης. Η κινητοποίηση έκλεισε με φαγητό, τραγούδι, χορό και το σύνθημα :

  ΄΄Δώστε πίσω τα κλεμμένα – οι συντάξεις μας είναι οι κόποι μιας ζωής ‘’.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

1.   Άμεση καταβολή σε όλους τους συνταξιούχους των πληρωμένων δώρων μας
2.   Άμεση καταβολή όλων των συντάξεων κύριων και επικουρικών, των εφάπαξ και των μερισμάτων που χρονίζουν
3.   Καταβολή των συντάξεων χηρείας με κατάργηση των διατάξεων του νόμου 4387/16
4.   Ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών μας Ταμείων
5.   Κατάργηση των παρακρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις
6.   Κατάργηση όλων των αντισυνταξιουχικών – αντεργατικών νόμων και αποκατάσταση όλων των απωλειών
7.   Καταγγέλλουμε και εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις νέες θανατηφόρες περικοπές του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2018.
8.   Τέλος συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του εργατικού κινήματος. Ο αγώνας μας είναι κοινός.

Εδώ κλείνει ο απολογισμός δράσης του έτους 2017 αγωνιστικά και μαχητικά.

Μπροστά μας το 2018. Το ΔΣ και τα μέλη μας  συνεχίζουμε δυναμικά :

9/1/2018
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει το πολυνομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή. Νομοσχέδιο «ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής». Το ταξικό κίνημα στις επάλξεις πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 4 μμ.  Ο σύνδεσμος μας με τα μέλη του παρών ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που εμπεριέχει εφαρμογή προ-νομοθετημένων μέτρων αλλά και κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία. Δηλώσαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε στην πράξη τον αφοπλισμό της εργατικής τάξης. Το όπλο της απεργίας είναι ιερό είναι η ίδια η ζωή μας. Η ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.

12/1/2018
Στην απεργιακή συγκέντρωση των ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων του ΠΑΜΕ  στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια, ενάντια στην αντιλαϊκή, αντεργατική— αντισυνταξιουχική πολιτική καταγγέλλοντας τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό για τα εμπόδια που βάζει , για να αθωώνει την κυβέρνηση και να περνάνε αναίμακτα τα μέτρα .

15/1/2018
Συλλαλητήριο στις 6 μμ. στην Ομόνοια ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και στην κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας.

31/1/2018
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του συνδέσμου με μέλη του και μέλη της ΠΕΣΕΚ στο ΕΤΕΑΕΠ για την μείωση-καθυστέρηση-περικοπή των επικουρικών συντάξεων.

1/2/2018
Ο σύνδεσμος με την παρουσία των μελών μας συμμετείχε εκδηλώνοντας την ταξική του αλληλεγγύη στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του συλλόγου «ΑΞΙΑ θανόντων συζύγων» έξω απ’ το Υπουργείο Εργασίας.

20/2/2018
Κινητοποίηση του ταξικού κινήματος, για την επανάληψη της δίκης των στελεχών του ΠΑΜΕ για την παρέμβασή τους στο Υπουργείο Εργασίας (επί Βρούτση)


21/2/2018
Μαζική συμμετοχή των μελών του συνδέσμου στο συλλαλητήριο ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σε βάρος της λαϊκής οικογένειας, που έγινε στην Ομόνοια στις 6.30 τ’ απόγευμα. Ακολούθησε μαχητική πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών, απαιτώντας εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας.

4/3/2018
Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος επισκεφτήκαμε το Βυζαντινό μουσείο, την πτέρυγα με την έκθεση «Τα αγριολούλουδα του Βαρλάμου». Μετά την ξενάγηση ακολούθησε ευχάριστη εκδήλωση στα γραφεία του Συνδέσμου με φαγητό, τραγούδι και χορό , αλλά και πιοτό.

8/3/2018
Στην Παναττική Πανσυνταξιουχική Συγκέντρωση της ΣΕΑ ο Σύνδεσμός με τα μέλη του παρών.
Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις την 8η  του Μάρτη επέλεξαν και πραγματοποίησαν την Παναττική – Πανσυνταξιουχική Συγκέντρωση ενάντια στην αντιλαϊκή επέλαση ,στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, σταθμός του νέου κύκλου κινητοποιήσεων. Διάλεξαν την 8η Μάρτη για να σηματοδοτήσουν ότι η εκμετάλλευση των γυναικών είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης και ταυτόχρονα , να τιμήσουν τον ξεσηκωμό των γυναικών στην Νέα Υόρκη το 1857. Δήλωσαν ότι παλεύουν για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος, για να αλλάξουν τον κόσμο ως εργατική τάξη, ως συνταξιούχοι, ως γυναίκες.
Μετά την συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας. Αντιπροσωπεία της ΣΕΑ συναντήθηκε με τον Υφυπουργό  κ. Πετρόπουλο, υποβάλλοντας τα αιτήματα και απαιτώντας λύση άμεσα, στην ταλαιπωρία που υφίστανται οι συνταξιούχοι με τις αιτήσεις των διαφορών της εισφοράς αλληλεγγύης, διεκδικώντας πίσω όχι μόνο ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, αλλά και όλα όσα δικαιούμεθα από το πλούτο που μόνο οι εργαζόμενοι παράγουν.

18/3/2018
Στα πλαίσια του γιορτασμού της παγκόσμιας ημέρας της εργαζόμενης γυναίκας, ο σύνδεσμος μαζί με τον Πανελλήνιο σύλλογο ΠΑΣΑ ΔΕΗ και τον σύλλογο συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών, παρουσίασε την μουσικοθεατρική παράσταση «Θεσσαλικός Κύκλος» στο κινηματοθέατρο «Καλυψώ» στην Καλλιθέα.

20/3/2018
Ο σύνδεσμος με τα μέλη του συμμετείχε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια διεκδικώντας την κατοχύρωση  Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για  αυξήσεις, για επαναφορά της ΕΦΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 €, για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ.

    Ο αγώνας δεν τελείωσε.
   Συνεχίζουμε…
   Είναι μονόδρομος και λύση.



Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+