«Θα κοπούν ή δεν θα κοπούν οι συντάξεις, από 1/1/2019»;


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Θα κοπούν ή δεν θα κοπούν οι συντάξεις, από 1/1/2019»;

  Συνάδελφοι
  Καμιά εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις της κυβέρνησης και όσων την στηρίζουν. Οι αντιλαϊκές δεσμεύσεις της πρόσφατης συμφωνίας ξεσκεπάζουν την ψευτιά της, όπως και την αυταπάτη από τους διαπληκτισμούς των κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομα της «ανάπτυξης».

  Η κυβέρνηση «αγωνίζεται»  για να μην κοπούν οι συντάξεις από 1/1/2019 αφού τα μνημόνια αποτελούν παρελθόν, όπως ισχυρίζεται. Οι Ευρωπαίοι πιέζουν να εφαρμοστούν όλα τα προαπαιτούμενα και οι μεταρρυθμίσεις για να πιαστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που συμφωνήθηκαν με την κυβέρνηση για να μην υπάρξει άλλο πρόγραμμα «στήριξης» της Ελληνικής(;) οικονομίας. Λόγια του «αέρα» και τα μεν και τα δε καθ’ όσον η ζωή με αυτή τη πολιτική λογική αποδεικνύει χρόνια τώρα πως μόνο μισθωτοί και  συνταξιούχοι δημιουργούν τα «πλεονάσματα» που εξυπηρετούν όμως τους μονοπωλιακούς ομίλους, τους εφοπλιστές, τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες στη βάση των επιλογών κυβέρνησης – Ε.Ε – ΔΝΤ & ΣΕΒ και γι αυτό τα χαρακτηρίζουμε «ματωμένα πλεονάσματα».

  Καμιά αυταπάτη  για τους συνταξιούχους δεν πρέπει να υπάρξει για την κοινωνική τάχα ευαισθησία υπέρ των «αδυνάτων», της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Άλλη μία φορά μας εμπαίζει, παίζει με την ζωή των παιδιών και των οικογενειών μας. Μόνο ο αγώνας μας σε συντονισμό με το εργατικό κίνημα μπορεί να φέρει μικρές και μεγάλες νίκες.

  Ακόμα και τα «ελάχιστα» που κερδίσαμε όπως από τις παράνομες παρακρατήσεις στην εισφορά αλληλεγγύης και στην υγειονομική περίθαλψη που μας αποδόθηκαν, ήταν προϊόν πίεσης και αγώνα. Μόνο η κλιμάκωση του αγώνα μπορεί να κάνει πράξη τις «υποσχέσεις» της κυβέρνησης και ο νόμος του Κατρούγκαλου όχι μόνο να μείνει στα χαρτιά αλλά και να καταργηθεί. Δεν πρέπει να περικοπή η προσωπική διαφορά.

  Άμεσα να αποδοθεί η 13η & 14η σύνταξη, να επανέλθουν οι κατώτερες συντάξεις στο 80% του μισθού των 751 €, να ανοίξει συνολικότερα «ο δρόμος» για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών μας κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας.

  Σας καλούμε για:
·        Συσπείρωση στα σωματεία
·        Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΣΕΑ
·        Συντονισμό με το εργατικό ταξικό κίνημα

Συμπορευόμαστε  με την ΣΕΑ και το ΠΑΜΕ για τα δικαιώματα στη ζωή μας
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+