ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Υ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΓΙΑΤΡΟ
19.7.2018

Συνάδελφοι, συνταξιούχοι
Η κατάσταση στην υγεία, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. Τα λαϊκά στρώματα, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, τα παιδιά και τα εγγόνια τους δεν έχουν πρόσβαση σε γιατρούς, φάρμακα και εξετάσεις. Ακόμη και θανάτους έχουμε από τις τραγικές ελλείψεις στα Δημόσια Νοσοκομεία.
«Εργολαβικά» έχει αναλάβει Κυβέρνηση-ΕΕ και Μονοπώλια την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης γι’ αυτό και η επίθεση στις συντάξεις, συνοδεύεται με την επίθεση στην Δημόσια Υγεία και τη πρόνοια. Συνεχώς, περικόπτονται δαπάνες, κλείνουν νοσοκομεία, κλείνουν ιατρεία του ΙΚΑ,  συρρικνώνεται το προσωπικό.
Το κόστος μεταφέρεται στους ασφαλισμένους και στα ταμεία.
Μετατρέπεται η Δημόσια Υγεία σε εμπόρευμα για πλουτισμό.
Το κόστος των εξετάσεων και της φαρμακευτική αγωγής μεταφέρεται στην τσέπη των ασφαλισμένων.
Πληρώνουν συνεχώς.
Πληρώνουν άμεσους και έμμεσους φόρους, ασφαλιστικές εισφορές (καθιερώθηκε το 6% υπέρ του ΕΟΠΠΥ σε κύριες και επικουρικές συντάξεις), κάθε μέρα έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή στην αγορά των φαρμάκων (έως και 75% της τιμής τους).
Κατάργηση φαρμάκων από τις λίστες, συμμετοχή στις εξετάσεις και πάει λέγοντας…..
Η εφευρηματικότητά της Κυβέρνησης δεν έχει όρια. Μέσω της μεταρρύθμισης και θεσμικών αλλαγών προχωράει στην ολοκλήρωση της διάλυσης της δωρεάν υγείας και στην ολοένα μεγαλύτερη αφαίμαξη της λαϊκής οικογένειας.
Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι προχωράει σε συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς (Γενικούς γιατρούς, Παθολόγους και Παιδιάτρους) τους οποίους ονομάζει οικογενειακούς γιατρούς στο πλαίσιο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Πρόκειται για μια ακόμα κοροιδία της Κυβέρνησης και ιδιαίτερα προς τους συνταξιούχους αφού ούτε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι ούτε δωρεάν είναι.
Δηλ. οι συνταξιούχοι περά από τις άγριες περικοπές στις συντάξεις θα βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και για μια εντελώς υποτυπώδη περίθαλψη, ένα φάρμακο. Ο γιατρός ούτε καν θα προλαβαίνει να τους μετρήσει ακόμα και την πίεση. Αν προσθέσουμε και την ολοένα αυξανόμενη δαπάνη για φάρμακα (που συνέχεια μεγαλώνει) και τις διαγνωστικές εξετάσεις, καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολη γίνεται η φροντίδα της υγείας μας.
Οι νέες ρυθμίσεις για τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιδιώτες γιατρούς αποτελεί μνημείο αναλγησίας και νέων επιβαρύνσεων των ασθενών ακόμα και για τις υποτυπώδεις ιατρικές εξετάσεις στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Με τις ρυθμίσεις που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας
-       Όλοι οι ασθενείς που θα καλούν τους συμβεβλημένους οικογενειακούς γιατρούς (Γενικοί Γιατροί, Παθολόγοι, Παιδίατροι) σε κατ’ οίκον επίσκεψη θα πληρώνουν οι ίδιοι εξ’ ολοκλήρου τη δαπάνη της επίσκεψης.
-       Όλοι οι ασφαλισμένοι που θα επισκέπτονται το ιατρείο εκτός του προβλεπόμενου 4ώρου ημερησίως, επίσης  θα πληρώνουν οι ίδιοι την δαπάνη. Επαναλαμβάνεται δηλαδή με άλλον, ΣΥΡΙΖΑίικο τρόπο, η προηγούμενη ρύθμιση της ΝΔ με το πλαφόν των 200 επισκέψεων που εξαντλείται τις πρώτες 5-10 μέρες και οι ασθενείς εξαναγκάζονται να πληρώνουν.
-       Οι επισκέψεις στο πλαίσιο της 4ωρης απασχόλησης των γιατρών δεν θα υπερβαίνουν τις 16 ημερησίως, δηλαδή βαφτίζουν «εξέταση» το χρόνο για τη συνταγογράφηση, που αυτή έχει καθιερωθεί να είναι επί πληρωμή.. Ρύθμιση που περισσότερο μοιάζει με χρονοχρέωση σε δημοτικό πάρκινγκ παρά με Υπηρεσία Υγείας.
Και όλα αυτά έρχονται με το «τέλος των μνημονίων» που θα φέρει τάχα την αύξηση μισθών-συντάξεων και ανακούφιση στους συνταξιούχους. Τα ψέματα και η στόχευση της κυβέρνησης δεν κρύβονται.
ΟΛΑ θυσία στο βωμό του κέρδους και η Υγεία του λαού θυσία στο βωμό των εμπόρων που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα της Υγείας με την έξοδο στις αγορές εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο και την δυστυχία.
Να η σαπίλα του συστήματος τον 21ο αιώνα.
Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε τον μεσαίωνα να επικρατήσει.
Θα κλιμακώσουμε την δράση μας .
Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους
Θα είμαστε στο δρόμο με τα παιδιά και τα εγγόνια μας απαιτώντας :
-       Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν σύστημα υγείας, σύγχρονο, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο με όλα τα επιτεύγματα της τεχνολογίας
Χωρίς πλαφόν, κόφτες και περικοπές
-       Κατάργηση κάθε είδους επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία.
-       Άνοιγμα νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, Ιατρείων ΙΚΑ που έχουν κλείσει
Η περίθαλψη του λαού δεν είναι κόστος.
Η Υγεία είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα για πλουτισμό.
Για το ΔΣ
                              Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                              Σ. ΑΚΖΩΤΗ                   Λ. ΚΟΥΤΣΙΛΕΟΥ


Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+