ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ,


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4–10677 ΑΘΗΝΑ Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207
                                                                                                             1-10-2018
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μετά τη μεγάλη Παναττική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 25 Απρίλη 2018, αντιπροσωπεία της ΣΕΑ συναντήθηκε με τον Υφυπουργό κ. Πετρόπουλο ο οποίος είπε:


  1. Για την επικουρική σύνταξη από το ΕΤΕΑΕΠ τ. ΤΕΑΔΥ, που λαθεμένα υπολογίστηκε η κράτηση κατά τον επανυπολογισμό των επικουρικών συντάξεων με το Ν.4387/2016, διακόπτεται για τους συνταξιούχους που έπαιρναν ακαθάριστη επικουρική σύνταξη άνω των τριακοσίων και ένα λεπτό του ευρώ (300,01), από τη σύνταξη που θα καταβληθεί το μήνα Μάιο. Τα αναδρομικά που οφείλονται, θα δοθούν στους συνταξιούχους εντός των επόμενων μηνών. Επομένως δε χρειάζεται η υποβολή αιτήσεων για το θέμα αυτό.
Σημείωση Έχει αποκατασταθεί η παράνομη παρακράτηση και αποδόθηκαν τα αναδρομικά
Τα χαράτσια όμως των πολλαπλών εισφορών αλληλεγγύης συνεχίζονται …….


  1. Για την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων Ν.3865/2010 που επιβάλλεται στις κύριες συντάξεις άνω των 1.400€ (1.400,01), εξετάζεται το ζήτημα. Προφανώς λόγω του υψηλού δημοσιονομικού κόστους. Δεν δεσμεύτηκε να δώσει απάντηση.


  1. Για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς με τον επανυπολογισμό των συντάξεων από 1/1/2019 είναι ζήτημα που δεν μπορεί να εξεταστεί τώρα, λόγω των συνθηκών που υπάρχουν, ίσως γίνει αργότερα. Το ίδιο και για την μείωση του αφορολόγητου που μπορεί να εφαρμοστεί από 1/1/2019. Προφανές είναι ότι δεν θέλησε να δώσει απαντήσεις.
Η κοροϊδία συνεχίζεται ……
Θα κοπούν, δεν θα κοπούν, οι συντάξεις. Απαντάμε:


Πιο δυναμικά σήμερα απαιτούμε κατάργηση την όλων των αντιλαικών-αντεργατικών νόμων και του νόμου Κατρούγκαλου (νόμου λαιμητόμου) και αποκατάσταση όλων των απωλειών


  1. Για την απόδοση της προαιρετικής εισφοράς στις Ομοσπονδίες των 0,20 λεπτών, η αρμόδια διευθύντρια του Υπουργείου, μας ενημέρωσε ότι θα έχει υπογραφεί μέχρι 30 Απριλίου 2018. Mέχρι σήμερα δεν έχει λυθεί το ζήτημα. Άποψή μας είναι ότι το Υπουργείο χρονοτριβεί για δυο λόγους:
  • Για να διαχειρίζεται το πολύ μεγάλο κονδύλι περίπου 2 χρόνια, από τις εισφορές του 2017 & 2018.
  • Το σημαντικότερο, για να βάλει εμπόδια στην λειτουργία των συλλόγων από την έλλειψη οικονομικών πόρων.
Η ανασύνταξη του κινήματος, η συσπείρωση των συνταξιούχων στα σωματεία τους, η ενεργοποίησή τους, το δυνάμωμα του αγώνα είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να κάνει πράξη τις όποιες υποσχέσεις που μένουν στις καλένδες.


Μονόδρομος η κλιμάκωση του αγώνα για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.



Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+