Τη Τρίτη 20 Νοέμβρη 2018 , η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων , πραγματοποιεί την μεγάλη πανσυνταξιουχική Περιφερειακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαθμώνος στις 11 η ώρα το πρωί.


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925
28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4–10677 ΑΘΗΝΑ Τηλ. 2103815177- Fax 2103801207 Email: posyndya@gmail.com                                                     Ιστότοπος : posyndya.blogspot.com



ΚΑΛΕΣΜΑ

Προς  όλους        τους συνταξιούχους του Δημοσίου

Τη Τρίτη 20 Νοέμβρη 2018 , η Συντονιστική ΕπιτροπήΑγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων , πραγματοποιεί την μεγάλη πανσυνταξιουχική Περιφερειακή συγκέντρωση στην Πλατεία  Κλαθμώνος στις11 η ώρα το πρωί.
Αυτή τη περίοδο , η μαζικήσυμμετοχή κάτω από τη σημαίατης ΣΕΑ , έχει ιδιαίτερη σημασία . Πρέπει Κυβέρνηση- ΕΕ – Κεφάλαιο να πάρουν ηχηρό μήνυμα , πως οι συνταξιούχοι δεν είναι διατεθειμένοι να υποστούν άλλεςαπώλειες . Αντίθετα , διεκδικούν δυναμικάΟΛΑ όσα δικαιούνται οι ίδιοι , τα παιδιάτους και τα εγγόνια τους .

Το ΔΣ του Συνδέσμου μας καλεί όλους τους συνταξιούχους να πάρουνμέρος στο συλλαλητήριο .

Μπορούμε αν ενεργοποιηθούμε δραστικά να τους σταματήσουμε , σεενιαίο μέτωπο με το εργατικό κίνημα , με το λαϊκόκίνημα που πλήττεται από την ίδιαμονοπωλιακή ευρωενωσιακή πολιτική.
Πρόσφατα επιχειρείται ο αποπροσανατολισμός και η διάσπασητου συνταξιουχικού κινήματος, με την προτροπήτων συνταξιούχων σε προσφυγές στη δικαιοσύνη , για την αποκατάσταση τάχα των συντάξεων και μάλιστα αναδρομικά .
Κανένας συνταξιούχος δεν έχει πάρει το ελάχιστο από δικαστικές αποφάσεις και ούτε θα πάρει . Ό,τι δόθηκε πίσω (τα ψίχουλα υπέρ του ΕΟΠΥΥ και η εισφοράαλληλεγγύης) , δόθηκε με πολιτική απόφαση, που αναγκάστηκε να πάρει η κυβέρνηση κάτω από τη πίεση των συνταξιουχικών απανωτών αγώνων. Χαμένοιείναι όσοι έκαναν προσφυγές μέσω των μεγαλοδικηγορικών εισπρακτικών γραφείων.
Μόνο η  δικήμας  πάλη, η  αγωνιστική δράση, η  ανασύνταξη του συνταξιουχικού κινήματος , η κοινωνική συμμαχία , μπορεί να ανατρέψει τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές , γιανα μπουν οι δικές μας ανάγκες μπροστά !
Είναι μεγάλη πρόκλησηη συνεχιζόμενη κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ προς τους απόμαχους της δουλειάς γιατη « μη περικοπή των συντάξεων» και το « τέλος τωνμνημονίων».
Πρόσφατα , επιχείρησε απροκάλυπτο ‘’ ξέπλυμα ’’ όλων των περικοπών στιςσυντάξεις που επέβαλαν στο παρελθόν οι προκάτοχοί της , ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τις οποίες περικοπές διατήρησε και πολλαπλασίασε.
Συγκεκριμένα, με το σκεπτικό τηςέφεσης, που άσκησεη διορισμένη από τη κυβέρνηση διοίκηση του ΕΦΚΑ, στην απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης , που δικαίωνεσυνταξιούχο ο οποίοςείχε προσφύγει για τις περικοπές που του επιβλήθηκαν , ‘’ ξεπλένει ‘’ όλεςτις μνημονιακές περικοπές συντάξεων, από το 2010 έως 2012, ισχυριζόμενη ότι έγιναν«…για το «Δημόσιο Συμφέρον, το οποίοστην προκειμένη περίπτωση ταυτίζεται με το συμφέροντων πολιτών, αφού η ενδεχόμενη πλήρης κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας εξαιτίας της Διεθνούς Οικονομικής Κρίσης θα συμπαρέσυρε και σε πλήρη κατάρρευση καιτα νοικοκυριά όλωντων Ελλήνων πολιτών» .
Επιπλέον ισχυρίζεται ότι οι περικοπές και μειώσεις που εφαρμόστηκαν είναι «συμβατές με το Σύνταγμα», όπως και ότι δενπροσβάλουν «τον πυρήνα τουδικαιώματος στην Κοινωνική Ασφάλιση», αλλά και δεν αντίκεινται στην «Ευρωπαϊκή Συνθήκη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» , καθώς «δεν κλονίζεται η δίκαιη ισορροπία μεταξύ του γενικού συμφέροντος που τις υπαγόρευσε , και των περιοριζόμενων με αυτές περιουσιακών δικαιωμάτων».
Σχεδόν συγχρόνως, το Υπουργείο Εργασίας ανακοινώνει ότι: «οι νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που επέβαλαν οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις κρίθηκαν αντισυνταγματικοί»! , ενώ ισχυρίζεται ταυτόχρονα ότι : η κυβέρνηση ήταν «υποχρεωτικό» να ασκήσει τηνπροκλητική έφεση ‘’ξέπλυμα’’ του πετσοκόμματος των συντάξεων.
Παρόμοια επιχειρήματα είχε αναπτύξει η κυβέρνηση και κατά τη ψήφιση του νόμουλαιμητόμου του Κατρούγκαλου το Μάη του 2018, προκειμένου να δικαιολογήσει τις μειώσεις στιςσυντάξεις , οι οποίες επιβλήθηκαν στο παρελθόν, και τις νέεςπου προκύπτανε από τον εν λόγω νόμο ,υποστήριζε πως : «στο επίπεδο προστασίας της ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν κατοχυρώνεται , με βάση τη νομολογίατου ΕΔΔΑ, δικαίωμα σε μισθό ή σύνταξη ορισμένου   ύψους».
Οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα θετικό ούτε από τη σημερινή κυβέρνηση , ούτε από τους προκατόχους, γιατίόλοι αυτοί χρησιμοποιώντας επιχειρήματα περί τάχα «δημοσίου συμφέροντος» , τσακίζουν διαρκώς τη κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις.
Η μόνηελπίδα για τους συνταξιούχους είναιο δικός τουςαγώνας , για κατάργηση όλων των περικοπών και για αυξήσειςστις συντάξεις , όχιστη ‘’ φάμπρικα’’ των δικαστικών προσφυγών , των δικηγορικών γραφείων και του αποπροσανατολισμού του κινήματος.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.
ΜΕ ΤΑΞΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
-          Αποκατάσταση όλων των απωλειών.
-          Κατάργηση όλων των μνημονιακών-αντισυνταξιουχικών νόμων.
-          Όσα οι σύγχρονες ανάγκες απαιτούν.

Για το ΔΣ

Η  Πρόεδρος                 Η Γραμματέας


Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+