Τη Τρίτη 20 Νοέμβρη 2018 , η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων , πραγματοποιεί την μεγάλη πανσυνταξιουχική Περιφερειακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαθμώνος στις 11 η ώρα το πρωί.


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925
28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4–10677 ΑΘΗΝΑ Τηλ. 2103815177- Fax 2103801207 Email: posyndya@gmail.com                                                     Ιστότοπος : posyndya.blogspot.com



ΚΑΛΕΣΜΑ

Προς  όλους        τους συνταξιούχους του Δημοσίου

Τη Τρίτη 20 Νοέμβρη 2018 , η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων , πραγματοποιεί την μεγάλη πανσυνταξιουχική Περιφερειακή συγκέντρωση στην Πλατεία  Κλαθμώνος στις 11 η ώρα το πρωί.
Αυτή τη περίοδο , η μαζική συμμετοχή κάτω από τη σημαία της ΣΕΑ , έχει ιδιαίτερη σημασία . Πρέπει Κυβέρνηση- ΕΕ – Κεφάλαιο να πάρουν ηχηρό μήνυμα , πως οι συνταξιούχοι δεν είναι διατεθειμένοι να υποστούν άλλες απώλειες . Αντίθετα , διεκδικούν δυναμικά ΟΛΑ όσα δικαιούνται οι ίδιοι , τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους .

Το ΔΣ του Συνδέσμου μας καλεί όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο .

Μπορούμε αν ενεργοποιηθούμε δραστικά να τους σταματήσουμε , σε ενιαίο μέτωπο με το εργατικό κίνημα , με το λαϊκό κίνημα που πλήττεται από την ίδια μονοπωλιακή ευρωενωσιακή πολιτική.
Πρόσφατα επιχειρείται ο αποπροσανατολισμός και η διάσπαση του συνταξιουχικού κινήματος, με την προτροπή των συνταξιούχων σε προσφυγές στη δικαιοσύνη , για την αποκατάσταση τάχα των συντάξεων και μάλιστα αναδρομικά .
Κανένας συνταξιούχος δεν έχει πάρει το ελάχιστο από δικαστικές αποφάσεις και ούτε θα πάρει . Ό,τι δόθηκε πίσω (τα ψίχουλα υπέρ του ΕΟΠΥΥ και η εισφορά αλληλεγγύης) , δόθηκε με πολιτική απόφαση, που αναγκάστηκε να πάρει η κυβέρνηση κάτω από τη πίεση των συνταξιουχικών απανωτών αγώνων. Χαμένοι είναι όσοι έκαναν προσφυγές μέσω των μεγαλοδικηγορικών εισπρακτικών γραφείων.
Μόνο η  δική μας  πάλη , η  αγωνιστική δράση , η  ανασύνταξη του συνταξιουχικού κινήματος , η κοινωνική συμμαχία , μπορεί να ανατρέψει τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές , για να μπουν οι δικές μας ανάγκες μπροστά !
Είναι μεγάλη πρόκληση η συνεχιζόμενη κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ προς τους απόμαχους της δουλειάς για τη « μη περικοπή των συντάξεων» και το « τέλος των μνημονίων».
Πρόσφατα , επιχείρησε απροκάλυπτο ‘’ ξέπλυμα ’’ όλων των περικοπών στις συντάξεις που επέβαλαν στο παρελθόν οι προκάτοχοί της , ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τις οποίες περικοπές διατήρησε και πολλαπλασίασε.
Συγκεκριμένα, με το σκεπτικό της έφεσης, που άσκησε η διορισμένη από τη κυβέρνηση διοίκηση του ΕΦΚΑ, στην απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης , που δικαίωνε συνταξιούχο ο οποίος είχε προσφύγει για τις περικοπές που του επιβλήθηκαν , ‘’ ξεπλένει ‘’ όλες τις μνημονιακές περικοπές συντάξεων, από το 2010 έως 2012, ισχυριζόμενη ότι έγιναν «…για το «Δημόσιο Συμφέρον, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση ταυτίζεται με το συμφέρον των πολιτών, αφού η ενδεχόμενη πλήρης κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας εξαιτίας της Διεθνούς Οικονομικής Κρίσης θα συμπαρέσυρε και σε πλήρη κατάρρευση και τα νοικοκυριά όλων των Ελλήνων πολιτών » .
Επιπλέον ισχυρίζεται ότι οι περικοπές και μειώσεις που εφαρμόστηκαν είναι «συμβατές με το Σύνταγμα», όπως και ότι δεν προσβάλουν «τον πυρήνα του δικαιώματος στην Κοινωνική Ασφάλιση», αλλά και δεν αντίκεινται στην «Ευρωπαϊκή Συνθήκη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» , καθώς « δεν κλονίζεται η δίκαιη ισορροπία μεταξύ του γενικού συμφέροντος που τις υπαγόρευσε , και των περιοριζόμενων με αυτές περιουσιακών δικαιωμάτων».
Σχεδόν συγχρόνως, το Υπουργείο Εργασίας ανακοινώνει ότι: «οι νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που επέβαλαν οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις κρίθηκαν αντισυνταγματικοί»! , ενώ ισχυρίζεται ταυτόχρονα ότι : η κυβέρνηση ήταν «υποχρεωτικό» να ασκήσει την προκλητική έφεση ‘’ξέπλυμα’’ του πετσοκόμματος των συντάξεων.
Παρόμοια επιχειρήματα είχε αναπτύξει η κυβέρνηση και κατά τη ψήφιση του νόμου λαιμητόμου του Κατρούγκαλου το Μάη του 2018, προκειμένου να δικαιολογήσει τις μειώσεις στις συντάξεις , οι οποίες επιβλήθηκαν στο παρελθόν, και τις νέες που προκύπτανε από τον εν λόγω νόμο ,υποστήριζε πως : «στο επίπεδο προστασίας της ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν κατοχυρώνεται , με βάση τη νομολογία του ΕΔΔΑ, δικαίωμα σε μισθό ή σύνταξη ορισμένου   ύψους».
Οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα θετικό ούτε από τη σημερινή κυβέρνηση , ούτε από τους προκατόχους, γιατί όλοι αυτοί χρησιμοποιώντας επιχειρήματα περί τάχα «δημοσίου συμφέροντος» , τσακίζουν διαρκώς τη κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις.
Η μόνη ελπίδα για τους συνταξιούχους είναι ο δικός τους αγώνας , για κατάργηση όλων των περικοπών και για αυξήσεις στις συντάξεις , όχι στη ‘’ φάμπρικα’’ των δικαστικών προσφυγών , των δικηγορικών γραφείων και του αποπροσανατολισμού του κινήματος.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.
ΜΕ ΤΑΞΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
-          Αποκατάσταση όλων των απωλειών.
-          Κατάργηση όλων των μνημονιακών-αντισυνταξιουχικών νόμων.
-          Όσα οι σύγχρονες ανάγκες απαιτούν.

Για το ΔΣ

Η  Πρόεδρος                 Η Γραμματέας


Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+