Δ.Σ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2021

 

               ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

                            ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

 

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207 

Email: posyndya@gmail.com                                       Ιστότοπος : posyndya.blogspot.com

                                                                             

                                                                                                   05/02/2021 

 

Συνάδελφοι

 

Στις 26 Γενάρη 2021, συνεδρίασε το ΔΣ του Συνδέσμου. Εκτίμησε την κατάσταση που βιώνουν οι συνταξιούχοι από την αντιλαΐκή, αντισυνταξιουχική πολιτική και τον κορονοΐό και προγραμμάτισε την δράση του, προσαρμοσμένη στις σημερινές, ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Ομόφωνα το ΔΣ κατέληξε ότι παρά τις δυσκολίες, κόντρα στην κυβέρνηση που θέλει αποδυναμωμένα σωματεία, να συνεχίσει με κάθε τρόπο την λειτουργία του και την επαφή με τα μέλη του. Πρέπει ο σύλλογος να είναι σε ετοιμότητα διατηρώντας την αγωνιστική ταυτότητά του.

 

Η Πανδημία και τα συνεχή απαγορευτικά μέτρα, μας υποχρέωσε να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας, το πρόγραμμα δράσης και τις κινητοποιήσεις μας.

Ως ευάλωτη κοινωνική ομάδα έχουμε χρέος να προστατέψουμε την υγεία μας αφού τίποτε δεν περιμένουμε από το ανεπαρκές σύστημα υγείας που θυσιάζει την ζωή μας στο βωμό του κέρδους.

Ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα δεν μείναμε βουβοί και άπραγοι.

Από τον περασμένο Μάρτη δεν σταματήσαμε την δράση μας. Συνεχίσαμε την επίμονη προσπάθεια της επικοινωνίας και της ενημέρωσης των μελών μας με ανακοινώσεις τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά, με προσωπικές συναντήσεις και συνεργασίες προσπαθώντας να βοηθήσουμε τα μέλη μας να βρούν λύση στα προβλήματα που πολλαπλασιάστηκαν με αφορμή τον κορονοΐό και την πολιτική μιας κυβέρνησης εχθρικής προς τους συνταξιούχους.

 

Παρά τις απαγορεύσεις, αντιπροσωπεία του ΔΣ και μελών μας, συμμετείχε στις κινητοποιήσεις και απεργιακές συγκεντρώσεις που οργάνωσε το Ταξικό Εργατικό Κίνημα στην Αθήνα αλλά και σε παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν από Επιτροπές Αγώνα, συντονιστικούς φορείς, από τις γυναίκες, το ΠΑΜΕ και την ΣΕΑ για τα θέματα υγείας, της παιδείας, της καταστολής των συνδικαλιστικών ελευθεριών, του Πολυτεχνείου και της καταδίκης της φασιστικής Χ.Α.

 

Στείλαμε επιστολές προς τους αρμόδιους υπουργούς και κυβερνητικούς παράγοντες για θέματα που μας αφορούν (εκκρεμείς συντάξεις, συντάξεις χηρείας, αναδρομικά κλπ).

 

Ήρθαμε σε αντιπαράθεση με συντηρητικές δυνάμεις στο συνταξιουχικό κίνημα που απροκάλυπτα στηρίζουν τις κυβερνητικές επιλογές.

Αυτές οι δυνάμεις προσπαθούν να παρέμβουν στην συνείδηση των συνταξιούχων ώστε να δεχθούν αδιαμαρτύρητα τις αντισυνταξιουχικές πολιτικές, το παραπέρα χτύπημα της ασφάλισης, την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης, την προώθηση των Επαγγελματικών Ταμείων, την επιστολική ψήφο, την διεκδίκηση των αναδρομικών και της αποκατάστασης των περικοπών όλων των συντάξεων με αγωγές και δικαστήρια. Είναι οι ίδιοι που απαξιώνουν τους αγώνες, που κρύβουν την αλήθεια πως ότι έχουν κερδίσει εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, το έχουν κερδίσει με σκληρούς διεκδικητικούς αγώνες.

 

Με απόφαση του ΔΣ δημιουργείται φάκελος στο SITE του Συνδέσμου (posyndya.blogspot.gr) όπου θα έχουν την δυνατότητα τα μέλη μας να δημοσιοποιούν άρθρα, κείμενα, με επίβλεψη της Συντακτικής Επιτροπής. Επίσης θα επαναδημοσιεύονται επίκαιρα άρθρα που αφορούν στους συνταξιούχους.

 

Συνάδελφοι,

Μέρα με την μέρα η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη με την πανδημία να χειροτερεύει και την κυβέρνηση να συνεχίζει ακάθεκτη την αντιλαΐκή αντισυνταξιουχική πολιτική που χτυπά χειρότερα και από τον φονικό ιό. Τίποτα δεν αφήνει όρθιο. Χρησιμοποιεί την πανδημία για να περάσει  όλα τα προαποφασισμένα αντιλαΐκά μέτρα.

Με νόμους, εγκυκλίους, διατάγματα και με αρωγούς τα ΜΜΕ και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες παίρνει πίσω δικαιώματα που με αιματηρές θυσίες κατακτήθηκαν, περιορίζει συνδικαλιστικές ελευθερίες με καταστολή και βία.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει τις «ανατροπές του αιώνα» ενώ η πανδημία τρέχει.

Τα περιοριστικά μέτρα και τα πρόστιμα είναι για το λαό. Κανένα πρόστιμο στην ασυδοσία της εργοδοσίας, κανένας περιορισμός στην αχαλίνωτη δίψα των εμπόρων της υγείας. Όλα υποταγμένα στη λογική «κόστος-όφελος».

Η ζωή στον τζόγο της κερδοφορίας.

Η ατομική ευθύνη έχει γίνει καραμέλα, την ώρα που κάνει βόλτα ο κορονοΐός στους χώρους εργασίας, στα Super Market, στα ΜΜΜ και στα νοσοκομεία.

Και σήμερα που η Αττική χτυπάει «κόκκινο», ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού, της ίδιας της ζωής του δεν παίρνονται. Αντίθετα όλο το σύστημα υγείας μετατρέπεται σε σύστημα μιας νόσου αφήνοντας στο έλεος ασθενείς με χρόνια και σοβαρά προβλήματα.

Όσο για τα εμβόλια και τους εμβολιασμούς εξαρτώνται από τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς των μεγαθηρίων της φαρμακοβιομηχανίας.

 

Μπρόστα στην κατάσταση αυτή χρέος μας είναι να οργανώσουμε τον αγώνα και να πάρει η κυβέρνηση την απάντηση που της χρειάζεται.

Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις μας δεν μπορούν να μπουν σε καραντίνα.

Η υγεία, η προστασία της ζωής μας και των οικογενειών μας δεν μπορούν να περιμένουν.

Δεν δεχόμαστε η υγεία, η περίθαλψη, το φάρμακο και τα εμβόλια να είναι εμπόρευμα για πλουτισμό.

 

«Δεν αντέχει το σύστημα υγείας», «το ίδιο συμβαίνει και στις πιο ανεπτυγμένες χώρες», είναι επιχειρήματα που αναδεικνύουν το ξεπερασμένο σύστημα που έχει «φάει τα ψωμιά του». Είναι ώρα να το στείλουμε στον αγύριστο της ιστορίας για να αναπνεύσουμε εμείς και τα παιδιά μας.

 

Συνάδελφοι

Μέσα σ’αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες ενός φονικού ιού και μιας εξίσου φονικής πολιτικής που επιβάλλεται με βία και καταστολή, με χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών, όλων των ελευθεριών, μένουμε όρθιοι και δυνατοί.

Δυναμώνουμε τα αγωνιστικά αντανακλαστικά μας.

Επικοινωνούμε με το ΔΣ του Συνδέσμου.

Είμαστε σε ετοιμότητα, σε αγωνιστική ετοιμότητα, στον δρόμο που έχουμε χαράξει. Της ρίξης και ανατροπής για το σήμερα και το αύριο.

Περνάμε σε ποιο δύσκολη φάση. Είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε.

 

 

Διεκδικούμε - Απαιτούμε

-      Κοινωνική Ασφάλιση (σε υγεία, πρόνοια, συντάξεις)

-      Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης

-      Λέμε όχι στον αυταρχισμό και την καταστολή

-      Άμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων

-      Πρόσληψη προσωπικού στα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς manager και τεχνοκράτες

-      Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους με πολιτική απόφαση – χωρίς δίκες, αγωγές και δικαστήρια

-      Συντάξεις χηρείας και στους παλιούς συνταξιούχους δημοσίου, στο ίδιο ποσοστό με τους άλλους κλάδους χωρίς την αφαίρεση της προσωπικής διαφοράς (70% εθνικής ανταποδοτικής σύνταξης και προσωπικής διαφοράς)

-      Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους συνταξιούχους

-      Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλο το λαό.

-      Ενίσχυση τώρα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, ενίσχυση των υποδομών, αναβάθμιση της ΠΦΥ.

-      Να γίνουν μαζικά δωρεάν τεστ κορονοΐού.

-      Επίταξη άμεσα του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό.

-      Κατάργηση όλων των αντιλαΐκών αντισυνταξιουχικών νόμων.

-      Διεκδικούμε όσα οι σύγχρονες ανάγκες απαιτούν.

 

Συνάδελφοι, διατηρούμε επαφή, συνεχίζουμε την επικοινωνία μας, προσέχουμε την υγεία μας.

 

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος    Η Γ.Γραμματέας

Σ. Ακζώτη         Λ. Κουτσιλέου

 

 

 

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+