ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207

Email: posyndyaHYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com"@HYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com"gmailHYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com".HYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com"com                                      Ιστότοπος : posyndya.blogspot.com

 

ΑΘΗΝΑ 29/1/2021

ΠΡΟΣ

·        Υπουργό Εργασίας και Κοιν. Ασφάλισης κ. Κ. Χατζηδάκη

                             ·           Υφυπουργό Εργασίας, Αρμόδιο Κοινωνικής Ασφ.  κ. Π. Τσάκλογλου                                      

·        Κοινοποίηση : Πρόεδρο eΕΦΚΑ

Θέμα: Αναδρομικά 11μηνου 2015-2016

 

κ. Υπουργέ, κ. Υφυπουργέ, κ. Πρόεδρε του e ΕΦΚΑ,

Καθημερινά γινόμαστε δέκτες διαμαρτυριών παραπόνων και αγανάκτησης πολλών μελών μας που περίμεναν τα αναδρομικά του 11μηνου 2015-2016,

Οι περισσότεροι απ’ αυτούς, το επίμαχο ενδεκάμηνο έπαιρναν προσωρινή σύνταξη. Κάποιοι δεν έλαβαν καθόλου αναδρομικά και άλλοι, πολύ λιγότερα απ’ ό,τι περίμεναν, σύμφωνα με το Μηνιαίο Ενημερωτικό Σημείωμα Πληρωμής Σύνταξης, όπου φαίνεται να τους γίνεται κράτηση στην κύρια σύνταξη του Ν.4093/12.

Έχουμε επίσης και αρκετές περιπτώσεις, παλαιών συνταξιούχων πριν από τον Ν.4387/2016 που επίσης αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν ότι υπέβαλαν στον e ΕΦΚΑ Αίτηση Θεραπείας, με την οποίο αιτούντο να ενημερωθούν σχετικά. Μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν έχουν δει στον λογαριασμό τους κατάθεση από τα αναμενόμενα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, αλλά δεν πήραν και κάποια απάντηση ώστε να γνωρίζουν τον λόγο που δεν έλαβαν αναδρομικά ή τα έλαβαν μειωμένα.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας σχετικά, για να ενημερώσουμε και μεις στην συνέχεια τα μέλη μας,

Με αυτό τον τρόπο θα αποφεύγεται η γραφειοκρατία και η υποβολή εκ νέου Αιτήσεων Θεραπείας προς τον eΕΦΚΑ.

Πολλοί από τους διαμαρτυρόμενους, με την προτροπή Δικηγορικών Γραφείων, όχι με το αζημίωτο βέβαια, στρέφονται σε αγωγές και δικαστήρια, ατελέσφορη διαδικασία και οικονομικά επιζήμια για τους συνταξιούχους, που όπως και σεις γνωρίζετε, έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα την τελευταία δεκαετία, με μεγάλες περικοπές κυρίων και επικουρικών συντάξεων, περικοπή 13ης και 14ης σύνταξης αλλά και κοινωνικών παροχών.

Δεν πρέπει να αγνοούμε το ακόμα πιο βαρύ τίμημα που πληρώνουν, ως ευπαθής ομάδα στις παρούσες συνθήκες της πανδημίας, από το ανεπαρκές σύστημα υγείας.

Το γνωρίζετε πολύ καλά, πληρώνουν με την ίδια τη ζωή τους.

Περιμένοντας την απάντησή σας, ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

 

Η Πρόεδρος     Η. Γ. Γραμματέας

Σ. Ακζώτη         Λ. Κουτσιλέου

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+