ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ

Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207  

Email: posyndya@gmail.com  

                               

 

Πρωτομαγιά 2024! 

Τιμάμε τους αγώνες της τάξης μας!

Διεκδικούμε ικανοποίηση των αναγκών μας!

 

«Αν σας περνάει η ιδέα στα σοβαρά, πως με τις κρεμάλες σας μπορείτε να σταματήσετε το κίνημα που εξωθεί εκατομμύρια  γονατισμένων από την καταπίεση εργατών στην εξέγερση, πλανάσθε μα την Αλήθεια…

Γύρω σας, κάτω σας, δίπλα σας, πάνω σας, από όλες τις μεριές, ξαπλώνεται μια τεράστια φωτιά. Θέλετε να μη τη βλέπετε; Δικαίωμά σας. Μα δε θα την αποφύγετε»...

Αυτά έλεγε ο Αύγουστος Σπάις τον Ιούνη του 1886 στους δικαστές κατά τη δίκη των 8 της Πρωτομαγιάς του Σικάγου. Έτσι περιέγραψε την ασίγαστη ταξική πάλη, 15 χρόνια μετά την Κομμούνα του Παρισιού και 30 χρόνια πριν τη μεγάλη έφοδο της παγκόσμιας εργατικής τάξης με επικεφαλής το ρωσικό προλεταριάτο, που έδωσε στο «φάντασμα» σχήμα, σάρκα και οστά και έγινε έκτοτε εφιάλτης των καπιταλιστών και ελπίδα της εργατικής τάξης και των λαών.

Τιμάμε τους εργατικούς αγώνες, τους νεκρούς της ταξικής πάλης τους «δοξασμένους, κατά τον Μαρξ, προάγγελους μιας νέας κοινωνίας, που τους έχει κλείσει στην καρδιά της η παγκόσμια εργατική τάξη».

Τιμάμε το Μάη του ΄36, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή…

Πρωτομαγιά 2024. Η ταξική εκμετάλλευση βαθαίνει με την ιδιοποίηση από την αστική τάξη της επιστήμης, της τεχνολογίας και της τεχνικής, που αντί να βελτιώνουν τη ζωή των εργαζόμενων εκτοξεύουν τα κέρδη του κεφαλαίου.

Οι κοινωνικές ανάγκες λογαριάζονται σαν πεδία κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων με την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, της υγείας, του φάρμακου, της παιδείας, ενώ η εργατική τάξη μετρά καθημερινά νεκρούς από την έλλειψη ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους στις υποδομές και στις μετακινήσεις.

Τεράστια ποσά κατευθύνονται σε εξοπλισμούς για τους πολέμους του ΝΑΤΟ, πόροι που λείπουν από την υγεία, την πρόνοια, τις συντάξεις μας, τις κοινωνικές ανάγκες.

Βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας στις πολεμικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών, εξέλιξη επικίνδυνη για το λαό.

Αυτή η βάρβαρη κανονικότητα του καπιταλισμού μπορεί και πρέπει να ανατραπεί.

Έχουμε μπόλικη πείρα γι’ αυτό. Γνωρίζουμε ότι με την οργανωμένη πάλη είχαμε κατακτήσεις, με οργάνωση και δράση, με ταξικό προσανατολισμό θα φέρουμε τα κάτω πάνω, θα χτίσουμε με τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας μια δίκαιη κοινωνία, για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Συμμετέχουμε στη φετινή Πρωτομαγιά διεκδικώντας μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα:

·         Καλύτερους όρους δουλειάς για τους εργαζόμενους με ΣΣΕ και πλήρη δικαιώματα

·         Κατάργηση των αντεργατικών νόμων

·         Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα

·         Μέτρα για την υγεία με προσλήψεις στο ΕΣΥ, χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, κόντρα στην εμπορευματοποίηση και τις πληρωμές που προωθεί η κυβέρνηση

·         Κατάργηση όλων των νόμων που κατακρεούργησαν τις συντάξεις μας, επιστροφή των κλεμμένων και της 13ης-14ης σύνταξης, πραγματικές αυξήσεις

·         Απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

·         Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, σε όλους τους αγωνιζόμενους λαούς του κόσμου!       

Όλοι την 1η Μάη στη συγκέντρωση των ταξικών συνδικάτων στο Σύνταγμα στις 10.30 πμ.

Προσυγκέντρωση συνταξιούχων στην Ομόνοια στις 9.30 πμ.

 

Το ΔΣ

 

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+