ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ

Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207  

Email: posyndya@gmail.com  

                               

 

Αθήνα 30 Απρίλη 2024

Αρ. Πρωτ. 4832

Προς: Το ΔΣ της ΠΟΠΣ

Θέμα: Αποστολή Σχεδίου Καταστατικού Συλλόγων

Σχετ.: ΠΟΠΣ 147/10-4-2024

 

Σας ενημερώνουμε ότι το θέμα συζητήθηκε στο ΔΣ του Συλλόγου μας και ομόφωνα διαφωνήσαμε με την πρωτοβουλία αυτή της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου σας.

Τη θεωρούμε ωμή παρέμβαση στην αυτονομία και αυτοτελή λειτουργία του Συλλόγου μας. Παρέμβαση υπερκείμενου οργάνου στους Συνδέσμους μέλη της ΠΟΠΣ, που σαφώς απαγορεύεται από τον θεμελιακό νόμο 281/1914 αλλά και τη συνδικαλιστική πρακτική.

Ο κάθε Σύλλογος διαμορφώνει το Καταστατικό του σύμφωνα με την ισχύουσα σωματειακή νομοθεσία, τις ιδιαιτερότητές του και τις αποφάσεις των μελών του.

Κάθε άλλη έξωθεν ή άνωθεν προσπάθεια μπορεί να θεωρηθεί ότι υποκρύπτει σκοπιμότητες.

Δεν θα ασχοληθούμε με το περιεχόμενο και τις κατ’ άρθρο προτεινόμενες διατάξεις, διότι διαφωνούμε επί της Αρχής. Δεν παραχωρούμε την αυτοτέλεια της λειτουργίας του Συλλόγου μας και δεν δεχόμαστε παρέμβασή σας στη τροποποίηση του Καταστατικού μας. Αυτό αφορά τη Γενική και Καταστατική Συνέλευσή μας.

Επί πλέον θεωρούμε ότι με την πρότασή σας αυτή γίνεται προσπάθεια, σε συνέχεια άλλων ανεπιτυχών προσπαθειών, να συμπεριληφθούν διατάξεις, που δεν μπόρεσε η πλειοψηφία να επιβάλει δι’ άλλου τρόπου στα Καταστατικά των πρωτοβάθμιων Συλλόγων και να τις νομιμοποιήσει.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας διαθέτει εμπειρία αλλά και νομικούς συμβούλους, ώστε το Καταστατικό μας να κατοχυρώνεται νομικά και να έχει ταξικό προσανατολισμό, απαραίτητο για τα συμφέροντα των συνταξιούχων.

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος 

Σούλα Ακζώτη

Ο Γ. Γραμματέας 

Γιώργος Ζεβόλης

 

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+