ΣΧΟΛΙΑ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2018



Ιανουάριος 2018


Από τις 15 Γενάρη του 2018, Πολυνομοσχέδιο φωτιά για τα λαϊκά στρώματα, κομμένο και ραμμένο στις αξιώσεις του μεγάλου Κεφαλαίου ψηφίστηκε από τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου και αποτελεί πλέον νόμο του κράτους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το λαό.

Ο νόμος  αυτός επιβάλει νέα βάρβαρα μέτρα ‘’δημοσιονομικής προσαρμογής’’, καταστολή των εργατικών –λαϊκών αγώνων με το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, το χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, αύξηση των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών, μείωση έως και κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων ακόμα και για τις πολύτεκνες οικογένειες και των επιδομάτων ακόμα και των ΑΜΕΑ. Επικυρώνει όλα τα προηγούμενα μέτρα όλων των μνημονίων εσαεί.  
                                                                                                                           Συνεργοί της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκτός από την Ε.Ε και όλους τους μονοπωλιακούς οργανισμούς, είναι οι κοινωνικοί εταίροι (Σ.Ε.Β, Εφοπλιστές, ΜΜΕ και η πλειοψηφία των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και όχι μόνο).
Πλάτη βάζουν και όλοι όσοι απαξιώνουν την αγωνιστική διεκδίκηση, τα συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις. Με ιδεολογήματα του τύπου, δε γίνεται τίποτα , οι αγώνες είναι αναποτελεσματικοί οι συγκεντρώσεις ΄΄χαβαλέ΄΄, δεν συμμετέχουν, στην περίπτωσή μας οι συνταξιούχοι, για να καταλήξουν σ’ αυτό που επιδιώκουν και πιστεύουν ότι οι κινητοποιήσεις δεν είναι αναγκαίες.
Τους γνωρίζουμε καλά κι από τη ΄΄δράση΄΄ τους στο εργατικό κίνημα.
Είναι αυτοί που ευθύνονται για την αδράνεια των συνταξιούχων ,είναι οι ίδιοι που καλλιεργούν τη μοιρολατρία και τον εφησυχασμό, που με την συμπεριφορά τους συγκαλύπτουν πολιτικές που χτυπούν τη λαϊκή οικογένεια, εργαζόμενους και συνταξιούχους, δίνοντας  ΄΄αβάντα΄΄ στους επιχειρηματικούς ομίλους  για να αυξήσουν την κερδοφορία τους και να διατηρήσουν την καπιταλιστική ιδιοκτησία.
Μπροστά στην κατάσταση αυτή, το ΠΑΜΕ, οργάνωσε την πάλη με ένα πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων καλώντας εργαζόμενους , συνταξιούχους άνεργους , αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, το λαό να συμμετέχει.
Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις (Σ.Ε.Α) ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα.
Το Δ.Σ του Συνδέσμου μας ανταποκρινόμενο    στην πρόσκληση απευθύνθηκε με την παρακάτω ανακοίνωση προς όλους τους συνταξιούχους Δημοσίου Αττικής. Τα μέλη μας συμμετείχαν μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Α) Με την πρόσκληση 3449/9/1/2018 απευθύνθηκε προς :
 Τους Συνταξιούχους Δημοσίου Αττικής

            Συνάδελφοι,
                        Συμμετέχουμε μαζικά, δυναμικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται από το ταξικό εργατικό κίνημα, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, ΠΑΜΕ, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης «Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής», που κατατίθεται στη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος. Και αυτό το πολυνομοσχέδιο, κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, κλιμακώνει την επίθεση στα λαϊκά στρώματα εργαζομένους και συνταξιούχους ενώ στηρίζει τραπεζικούς και επιχειρηματικούς ομίλους.
            Με το κτύπημα του δικαιώματος στην απεργία επιχειρεί Η Κυβέρνηση, με το μαστίγιο να επιβάλει μέτρα φωτιά, με αξιολογήσεις και μνημόνια χωρίς ημερομηνία λήξης, όλα για την ανάπτυξη της οικονομίας και την εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων. 

            Συνάδελφοι,
                        Από πείρα γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στις οικογένειές μας από τη μονοπωλιακή πολιτική.
            Το δυνάμωμα του εργατικού κινήματος είναι καθήκον και εγγύηση για να ανοίξει ο δρόμος για καλύτερες μέρες για μας και τα παιδιά μας.
            Όλοι στο δρόμο όλοι στον αγώνα. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις. 

Τρίτη 9/1 16.00 στη συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Τετάρτη 10/1 στα ειρηνοδικεία, για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας.

Παρασκευή 12/1 Στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12.00 στην Ομόνοια.

Δευτέρα 15/1 18.00 στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια ενάντια στο πολυνομοσχέδιο.
            Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην απεργία. Δυναμώνουμε την πάλη μας για να βάλουμε τέλος στα μνημόνια – προγράμματα, αξιολογήσεις, στα αντιλαϊκά μέτρα, τους αντιλαϊκούς νόμους.
            Αγωνιζόμαστε για μια ζωή που μας αξίζει

 το ΔΣ

        

-----------------------------------------------------------------------------------------

Β) Πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΕΤΕΑΕΠ στις 31/1/2018 σε συντονισμό με τους συνταξιούχους της ΠΕΣΕΚ.
Ο διοικητής του Ταμείου παρόλο που είχε ενημερωθεί για το αίτημά μας να συναντηθεί αντιπροσωπεία των δύο συλλόγων μαζί του, απουσίαζε.
Οι διοικητικοί παράγοντες με τους οποίους συναντηθήκαμε δήλωσαν αναρμόδιοι να απαντήσουν στα αιτήματά μας και περιορίστηκαν να μας ενημερώσουν μόνο για τα παρανόμως παρακρατηθέντα επί των εισφορών αλληλεγγύης.
Είμαστε σε αναμονή της απαίτησής μας να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον διοικητή του ταμείου.

Η συνάντηση με τον διοικητή του ταμείου (ΕΤΕΑΕΠ) πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Γ) Γενική Συνέλευση Συνταξιούχων ΝΙΜΙΤΣ
Όπως είναι γνωστό, οι οργανωμένοι στα σωματεία τους συνταξιούχοι δεν ξεπερνάνε σε ποσοστό το 12%.
Ο Σύνδεσμός μας έχει ανοίξει «καμπάνια» προς κάθε κατεύθυνση για την οργάνωση των συναδέλφων που δεν έκαναν ακόμη το πρώτο βήμα ή είναι μέλη σωματείων που δεν εντάσσονται στην δύναμη της ΠΟΠΣ για την εγγραφή τους στους Συνδέσμους της Ομοσπονδίας και τη συμμετοχή στην δράση.
Το ΔΣ του συνδέσμου μας έχει καλλιεργήσει καλή συνεργασία με επί μέρους κλαδικά, συνταξιουχικά σωματεία όπως και αυτό του νοσοκομείου ΝΙΜΙΤΣ.
Οι δύο σύλλογοι συνδιοργανώνουν πολιτιστικές, ενημερωτικές και άλλες εκδηλώσεις.
Στις 25/1/2018, στη Γενική Απολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου ΝΙΜΙΤΣ, παραβρέθηκε μετά από πρόσκληση η Πρόεδρος του Συνδέσμου μας Σούλα Ακζώτη. Απηύθυνε χαιρετισμό και ενημέρωσε το σώμα για τις ακόμα πιο βάρβαρες εξελίξεις που περιμένουν όλους τους συνταξιούχους αλλά και τους εργαζόμενους ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ.
Η Σούλα Ακζώτη τόνισε:  «Η Κυβέρνηση και όσοι την στηρίζουν πρέπει να πάρει ενιαία απάντηση, όπως ενιαία είναι και η επίθεση. Για τον σκοπό αυτό απαιτείται κοινή δράση και του δικού σας συλλόγου με την δράση της Ομοσπονδίας Δημοσίου, των Συνδέσμων της , των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, του Εργατικού κινήματος……..
……για να έχετε λόγο και αντιπροσώπευση στην Διοίκηση της ΠΟΠΣ απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή και η συμμετοχή σας στη ζωή των οργανώσεών της.
Για να έχουν αποτέλεσμα οι αγώνες μας προϋπόθεση αποτελεί η αριθμητική και ποιοτική αλλαγή της ομοσπονδίας με αγωνιστικά χαρακτηριστικά.
Ο Σύλλογος σας μπορεί να παίξει ρόλο για την ανασύνταξη του κινήματος. Πρέπει και μπορούμε να βάλουμε «φρένο» στην εις βάρος μας επίθεση και να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές που επιθυμούμε για μας και τα παιδιά μας  : Να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική που δρα για λογαριασμό των επιχειρηματικών Ομίλων και μας εξαθλιώνει.»

-----------------------------------------------------------------------------------------
Δ) Πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας, την 1/02/2016 στο Υπ.Εργασίας σε ένδειξη αλληλεγγύης στο σύλλογο ΄΄ΑΞΙΑ΄΄ . Τα μέλη μας ανταποκρίθηκαν μαζικά στην πρόσκληση συμμετοχής όπως και μέλη άλλων ταξικών συνταξιουχικών ομοσπονδιών και συλλόγων.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ μας
Την 1η Φεβρουαρίου 2018 ο Σύλλογος «ΑΞΙΑ Θανόντων Συζύγων» πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας στις 10 π.μ..
            Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων δημοσίου Αθήνας συνεχίζει να εκφράζει στα μέλη του συλλόγου «ΑΞΙΑ», την ταξική του αλληλεγγύη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που πλήττει εργαζόμενους και συνταξιούχους.
Καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και να δυναμώσουν τον δίκαιο αγώνα τους ενάντια στις πολιτικές που μας εξοντώνουν.
            Μονόδρομο αποτελεί η αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων μας, η αποκατάσταση των απωλειών, η κατάργηση των αντισυνταξιουχικών νόμων και η  ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Μπορούμε και πρέπει να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή, αντισυνταξιουχική πολιτική.
Όλοι την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018 στις 10π.μ. έξω από το Υπουργείο Εργασίας.
 το ΔΣ
-----------------------------------------------------------------------------------------

Ε) Επιστολή(αρ.3492/2/2/2018) του Συνδέσμου προς τον πρόεδρο του ΕΤΕΑΕΠ για συνάντηση μαζί του.

Κύριε Διοικητά

    Στις 31/1/2018 Τα μέλη του Συνδέσμου μας, σε συντονισμό με τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (Π.Ε.Σ.ΕΚ), πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο ταμείο για τις καθυστερήσεις απονομής των επικουρικών συντάξεων, για τις μειώσεις, για τον νέο επανυπολογισμό, που θα τις εξαφανίσει, όπως και για τις παράνομες παρακρατήσεις.
   Αντιπροσωπεία των δυο συνταξιουχικών οργανώσεων συναντήθηκε, λόγω της απουσίας σας, με διοικητικούς παράγοντες του ταμείου οι οποίοι δήλωσαν αναρμόδιοι να απαντήσουν στα αιτήματα και η όποια ενημέρωση περιορίσθηκε στο θέμα των παρανόμως παρακρατηθέντων.
    Με την ευθύνη που έχουμε απέναντι στα μέλη μας που ζητούν άμεση λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και έχουν σχέση με το ταμείο του οποίου την ευθύνη έχετε, υποσχεθήκαμε έγκυρη ενημέρωση που μόνο εσείς μπορείτε να μας εξασφαλίσετε.
    Προτείνουμε η συνάντηση των αντιπροσωπιών των Δ.Σ. των δυο οργανώσεων μαζί σας, να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7/2/2018 στις 13.00 το μεσημέρι.

                                             Για το Δ.Σ

            Η Πρόεδρος                                          Η Γεν. Γραμματέας
           Σούλα Ακζώτη                                      Λουκία Κουτσιλέου
Τηλ. επικοινωνίας Συνδέσμου 2103815177 / 6942088980 / 6944530697


Συνάδελφοι συνταξιούχοι, οι προηγούμενες κινητοποιήσεις του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος αποτελούν παρακαταθήκη.
Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα.


Είμαστε πολλοί, μπορούμε να νικήσουμε!

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+