Υποχρέωση της κυβέρνησης να διορθώσει τις παράνομες παρακρατήσεις στις συντάξεις



«Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες διορθωτικές με δική της απόφαση προς τις διοικήσεις των ταμείων, χωρίς να υποχρεώνονται οι συνταξιούχοι να καταφεύγουν σε δικαστικές διαδικασίες ή στα ταμεία για να διεκδικήσουν τα προς αυτούς οφειλόμενα» τονίζουν η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ηΠανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ για τις παράνομες παρακρατήσεις στις συντάξεις.
Καλούν τους συνταξιούχους «να γυρίσουν την πλάτη σε όσους μεθοδευμένα προσπαθούν να τους σύρουν στα δικηγορικά γραφεία και στις ουρές στα ταμεία».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Απανωτές είναι οι αποκαλύψεις για τις παράνομες παρακρατήσεις επί των συντάξεων, τις οποίες η κυβέρνηση (και οι διοικήσεις των ταμείων) έχει επιβάλλει, παραβιάζοντας ακόμη και τους νόμους που έχουν ψηφιστεί από αυτή και τις προηγούμενες. Παρακρατήσεις επί των κύριων και επικουρικών συντάξεων, που οφείλονται σε «λάθος» υπολογισμούς και εφαρμογή των νόμων. Κατά συνέπεια η διόρθωση των "λαθών" αυτών και η επιστροφή των παράνομων παρακρατήσεων στους συνταξιούχους είναι πολιτικό θέμα, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες διορθωτικές με δική της απόφαση προς τις διοικήσεις των ταμείων, χωρίς να υποχρεώνονται οι συνταξιούχοι να καταφεύγουν σε δικαστικές διαδικασίες ή στα ταμεία για να διεκδικήσουν τα προς αυτούς οφειλόμενα.
Επί πλέον τα ταμεία πρέπει να ενημερώνουν τους ασφαλισμένους συστηματικά και σωστά μέσα από τα ενημερωτικά σημειώματα, για τους ακριβείς υπολογισμούς και τους τρόπους υπολογισμού των καταβαλλόμενων συντάξεων.
Καλούμε τους συνταξιούχους να γυρίσουν την πλάτη σε όσους μεθοδευμένα προσπαθούν να τους σύρουν στα δικηγορικά γραφεία και στις ουρές στα ταμεία. Αντίθετα να συσπειρωθούν ακόμα πιο μαζικά στα σωματεία τους, να πυκνώσουν τις αγωνιστικές γραμμές τους, γιατί βρισκόμαστε μπροστά σε νέες αντισυνταξιουχικές ανατροπές, τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την περικοπή των προσωπικών διαφορών, καθώς και την φορολογική λαίλαπα που έρχεται στο επόμενο διάστημα.»

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+