ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ


Για να «αντιμετωπισθούν οι μεγάλες προκλήσεις τον 21ο αιώνα στην οικονομία………..» προς όφελος των μονοπωλίων με θύμα όπως πάντα τους λαούς.
Γνωστές οι «λύσεις» εντός ευρωΝΑΤΟϊκού πλαισίου όπως η «λύση» του κυπριακού και των σχέσεων με την Τουρκία.

Το πρόβλημα της ονοματολογίας της Π.Γ.Δ.Μ. διαιωνίζεται για πάνω από 25 χρόνια και συγκεκριμένα από το 1991. Τότε που οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και οι χώρες της Ε.Ε μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αιματοκύλησαν και τελικά διέλυσαν την πρώην Ενιαία Γιουγκοσλαβία και επαναχάραξαν τα σύνορα στην περιοχή.
Από το 1995 η ΠΓΔΜ εντάχθηκε στην «εταιρική σχέση για την ειρήνη», τον προθάλαμο της «λυκοσυμμαχίας» του ΝΑΤΟ και έκτοτε ακολουθεί πορεία σύσφιγξης των σχέσεων, συμμετέχοντας σε αποστολές στο εξωτερικό και προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες σε Νατοϊκές δυνάμεις που βρίσκονται σταθμευμένες στο Κόσσοβο.
Οι εξελίξεις που δρομολογούνται ως προς την ονομασία, στόχο έχουν την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ με ορόσημο τη Σύνοδο Κορυφής του ερχόμενου Ιούλη και με δεδομένο ότι η Ευρωατλαντική ολοκλήρωση των Βαλκανίων αποτελεί στρατηγική επιδίωξη των ΗΠΑ και της Ε.Ε., ανταγωνιστική προς τα σχέδια και τα συμφέροντα της Ρωσίας στην περιοχή. Η παραπάνω επιδίωξη και η διευθέτηση του θέματος της ονοματοδοσίας από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ υπηρετεί και τα στρατηγικά συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης , την αναβάθμιση του ρόλου της στην περιοχή, την ανάκαμψη της οικονομίας και την ανάδειξη της χώρας σε ενεργειακό και διακομιστικό κόμβο. Στην κατεύθυνση αυτή δηλώνει αποφασισμένη να πετύχει άμεσα συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Από την άλλη πλευρά μία μερίδα της αστικής τάξης εκφράζει αμφιβολίες κατά πόσο η Ελλάδα θα διατηρήσει και θα αναβαθμίσει το ρόλο της στα Βαλκάνια ή θα χάσει την αξία που έχει σήμερα για το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, αν η ΠΓΔΜ και η Αλβανία γίνουν πλήρη μέλη στη μία και την άλλη ιμπεριαλιστική συμμαχία αντίστοιχα. Δηλαδή και ο δικός τους καημός είναι τα κέρδη και οι απώλειες που θα μετρήσει η αστική τάξη στη μία και την άλλη εκδοχή των εξελίξεων.
Με αυτές τις επιδιώξεις συντάσσεται η Κυβέρνηση και όλα τα αστικά κόμματα, που πέραν από τις υπαρκτές διαφορές, επικεντρώνονται κυρίως στη στείρα ονοματολογία αποσυνδεδεμένη όμως από όλες τις υπόλοιπες προϋποθέσεις.
Διαφορετική άποψη εκφράζει μόνο το ΚΚΕ. Άποψη σταθερή και συνεπή με τις αρχές που διέπουν τις διεθνείς σχέσεις και κυρίως απόψεις που εξασφαλίζουν τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού και των λαών της περιοχής. Οι απόψεις αυτές δεν περιορίζονται μόνο στο όνομα με σύνθετη ονομασία με αυστηρά γεωγραφικό προσδιορισμό με τη γειτονική δημοκρατία, αλλά και σε προβλήματα που προκαλούν ο αλυτρωτισμός, ο εθνικισμός, ο σωβινισμός, η παρέμβαση του ΝΑΤΟ στην περιοχή και το επικίνδυνο της αλλαγής συνόρων.
Λύση για το ΚΚΕ σημαίνει εγγυήσεις για:
1.     Εξάλειψη του αλυτρωτισμού, του εθνικισμού, εξασφάλιση του απαραβίαστου των συνόρων με αλλαγές τώρα του Συντάγματος της γείτονος χώρας. 
2.     Εγγύηση σημαίνει να μην ενταχθεί η ΓΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή  Ένωση, γιατί αυτό όχι μόνο ασφάλεια δεν εγγυάται αλλά ανοίγει τις πόρτες πολεμικών εμπλοκών και προβλημάτων. Η όποια σύνθετη ονομασία να ορίζεται με αυστηρά γεωγραφικό προσδιορισμό και να γίνει ξεκάθαρο ότι: δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος, μακεδονική εθνότητα, μακεδονική γλώσσα, μακεδονικός λαός.
 Σε αυτή τη βάση, άσχετα με τις όποιες διαπραγματεύσεις, και τις σχέσεις καλής γειτονίας, που θα πρέπει να υπάρχουν τόσο με τα Σκόπια, όσο και με την Αλβανία που επίσης θέτει ζητήματα εδαφικών διεκδικήσεων ή και με άλλες χώρες, να μην εφησυχάζει ο ελληνικός λαός, εφόσον δεν προβλέπεται άμεσα η αλλαγή του Συντάγματος και όλων αυτών ή όσων με τη θέση τους  οδηγούν σε εθνικιστικές και αλυτρωτικές επιδιώξεις και δημιουργούν προβλήματα απαράδεκτων διεκδικήσεων ενάντια στη χώρα μας, αλλά και ενάντια στους άλλους λαούς.
Χρειάζεται λοιπόν επαγρύπνηση και αγωνιστική πάλη του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της περιοχής, για την απεμπλοκή τους απ΄ όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς  (ΝΑΤΟ, ΕΕ κλπ), που με το πρόσχημα της ασφάλειας και ειρηνικής επίλυσης των όποιων διαφορών τους, θα τους οδηγήσουν, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μονοπωλίων, σε αιματοκύλισμα, σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια και  εξαθλίωση εργαζόμενων και συνταξιούχων.
            Συνάδελφοι,

            Όπλο των λαών είναι η εργατική διεθνιστική αλληλεγγύη ενάντια στα σχέδια των μονοπωλίων, ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης που εξοντώνει εμάς και τα παιδιά μας. 

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+