Αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Συνταξιούχων Πειραιά.



Ιανουάριος 2018
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ(Ε.Κ.Σ.ΔΗ)

Απο τις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Συνταξιούχων Πειραιά που πραγματοποιήθηκαν στις 21/1/2018 ενισχυμένη βγήκε η ΕΚΣΔΗ. Ενισχυμένοι βγήκαν οι συνταξιούχοι , ενισχυμένο βγήκε και το κίνημα.                                                                   
  Ως ταξική δύναμη η ΕΚΣΔΗ,   κύριο μέλημά της  έχει το δυνάμωμα των συνταξιούχων και στον Πειραιά, σε συντονισμό με τη Σ.Ε.Α, το εργατικό κίνημα, το Π.Α.ΜΕ, την ενίσχυση της συμμαχίας όλων όσων χτυπιούνται από την αντιλαϊκή μονοπωλιακή πολιτική.
            Πρέπει να σημειώσουμε ότι ως σήμερα με ευθύνη των προηγούμενων Δ.Σ του Συνδέσμου Πειραιά αλλά και των προηγούμενων Διοικήσεων της Ομοσπονδίας και ο Σύνδεσμος Πειραιά, όπως και πολλοί άλλοι Σύνδεσμοι , ήταν Σύνδεσμοι σφραγίδα με κλειστά γραφεία χωρίς καμία αγωνιστική δραστηριότητα όπου χωρίς συμμετοχή σε Γ.Σ, με κλειστές διαδικασίες και ‘’διορισμούς’’ είχαμε ‘’ανάδειξη’’  Δ.Σ και αντιπροσώπων για την ΠΟΠΣ, με κύριο την διατήρηση των αρνητικών, αντιδημοκρατικών συσχετισμών στα όργανα, που στην ουσία έβαζαν και βάζουν νερό στο μύλο της αντίδρασης, για την διατήρηση αντισυνταξιουχικής πολιτικής.
Μέχρι και τις προηγούμενες αρχαιρεσίες, κατά δήλωση ψήφιζαν 20 -  25 άτομα. Στην Γ.Σ της φετινής χρονιάς,  μέσα από τη δράση της παράταξης μας, συμμετείχαν  104. Οι εργασίες της Γ.Σ δεν ήταν μία τυπική διαδικασία ψήφισης ή όχι του απολογισμού αλλά μία ζωντανή συνέλευση οπού τέθηκαν επί τάπητος  όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους και τις οικογένειές  τους, ως συνέπεια της βάρβαρης πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και της σημερινής ‘’αριστερής’’  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  που αποφασίζουν και δρουν για λογαριασμό του Κεφαλαίου.
Στη Γεν. Συνέλευση τέθηκαν:
-          Τα ζητήματα των επικίνδυνων σχεδιασμών εντός και εκτός της χώρας των δυτικών Βαλκανίων, ο ρόλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή, των ανταγωνισμών των μονοπωλίων και για το τι αυτό συνεπάγεται για τους λαούς.
-          Το θέμα της κατάργησης των απεργιών και κυρίως το θέμα της ανασύνταξης του κινήματος των συνταξιούχων, με την οργάνωσή τους και τη λειτουργία του Συνδέσμου.
-          Το θέμα του επανυπολογισμού των συντάξεων και της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς από 1/1/2018.
-          Πάρθηκε απόφαση και για την αλλαγή του αντιδραστικού, αντιδημοκρατικού καταστατικού.
         Στις εκλογές πρώτη φορά εφαρμόστηκε η απλή αναλογική και τέθηκαν υποψηφιότητες απο δύο συνδυασμούς.
α) Η Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Δημοσίου (Ε.Κ.Σ.ΔΗ) Πειραιά, ταξικές δυνάμεις
β) Η ΑΣΣΔΗ, ενιαίο ψηφοδέλτιο όλων των συντηρητικών δυνάμεων
ψήφισαν 104 οικονομικά τακτοποιημένα μέλη.
Για το Δ.Σ  έλαβε
α) ΕΚΣΔΗ 81 ψήφους και 4 έδρες στο 5μελές Δ.Σ
β) ΑΣΣΔΗ 23 ψήφους και 1 έδρα στο Δ.Σ
Αντιπροσώπους για την ΠΟΠΣ
α) ΕΚΣΔΗ 83 ψήφους και 2 αντιπροσώπους
β) ΑΣΣΔΗ 20 και κανένα αντιπρόσωπο για την ομοσπονδία


Η ΕΚΣΔΗ απευθυνόμενη στους συνταξιούχους Πειραιά, που δεν έκαναν ακόμα το πρώτο βήμα, τους καλεί  να ενεργοποιηθούν. Να γραφτούν στο Σύνδεσμο, και να πάρουν μέρος στη ζωή του Συνδέσμου, ώστε να γίνει ένας Σύλλογος  ζωντανός, μαχητικός, όπως αρμόζει σε συνταξιούχους που προέρχονται από εργαζόμενους του Πειραιά που έχει παράδοση σε ταξικούς αγώνες.

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+