Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, ώρα 10.30, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΕΤΕΑΕΠ, Φιλελλήνων 13-15. Να σταματήσει η κοροϊδία του νέου μαθηματικού τύπου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                                                  Αθήνα    24.1.2018
  Τετάρτη, 31  Ιανουαρίου,  ώρα  10.30,  παράσταση διαμαρτυρίας  έξω από το ΕΤΕΑΕΠ,   Φιλελλήνων   13-15. Να σταματήσει  η κοροϊδία του  νέου  μαθηματικού τύπου
·        Το Υπουργείο   Εργασίας  και κοινωνικής ασφάλισης  με  δύο  εγκυκλίους 20 ΝΟΕ 2017)  καθορίζει  τον τρόπο υπολογισμού  των επικουρικών συντάξεων για όσους αποχώρησαν από την υπηρεσία  από 1.1.2015.
·        Πιστεύουμε ότι πρόθεση  του Υπουργείου  δεν είναι να διευκολύνει τις υπηρεσίες  να υπολογίσουν  τις επικουρικές συντάξεις,  αλλά να καθυστερήσουν όσο γίνεται περισσότερο την έκδοσή τους,  γα να αυξηθούν τα ματωμένα πλεονάσματα  και να υπερηφανεύεται  η  κυβέρνηση  απέναντι στην τρόικα  ότι  οι στόχοι  «επιτυγχάνονται».  Έτσι δικαιολογείται  ο περίφημος μαθηματικός  τύπος που   για τον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων «λαμβάνονται  υπόψη το ύψος των συσσωρευμένων εισφορών   στην ατομική μερίδα του ασφαλισμένου  και το προσδόκιμο ζωής(!)  κατά τη συνταξιοδότηση»
·        Δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι είναι στην αναμονή  με ευθύνη  της κυβέρνησης και του   Επικουρικού ταμείου. Και όσοι  ανήκουν στους «τυχερούς»  και έχουν πάρει τη επικουρική, η  Κυβέρνηση ήδη  ετοιμάζεται  να εφαρμόσει  το τρίτο  ψηφισμένο μνημόνιο  που προβλέπει  επανυπολογισμό όλων των επικουρικών   και  νέα μείωση   κατά 18%  . Εκτός από αυτά  με το πολυνομοσχέδιο  που ψηφίστηκε πρόσφατα καταργούνται τα οικογενειακά επιδόματα και το Μάιο   θα εξεταστεί  και η μείωση του αφορολόγητου  κατά ένα  χρόνο νωρίτερα, αν χρειαστεί, όπως  προτείνει   το ΔΝΤ.
·        Η πολιτική αυτή της   Ε.Ε  που  εφαρμόζεται πιστά από την κυβέρνηση πρέπει  να ανατραπεί. Οι συνταξιούχοι  μόνο   ενωμένοι  έχουν τη δύναμη να διεκδικήσουν τους κόπους μιας ζωής.
·        Την επόμενη  Τετάρτη, 31/1,και ώρα 10.30  Η Π.Ε.Σ.ΕΚ  καλεί  όλους τους συνταξιούχους έξω  από το ΕΤΕΑΕΠ.  Για να  διαμαρτυρηθούμε  όχι  μόνο για  τη   σκόπιμη καθυστέρηση της έκδοσης των επικουρικών  συντάξεων,  αλλά και να απαιτήσουμε την  επιστροφή των κλεμμένων  και  την  επαναφορά του προηγούμενου τρόπου πληρωμής   με τη χορήγηση  12   επικουρικών  συντάξεων σε μόνιμη βάση.
·        Όσο  η  κυβέρνηση  δεν αισθάνεται την ανάσα των εργαζομένων και συνταξιούχων, όσο οι συνδικαλιστικές ηγεσίες υπονομεύουν την κοινή αγωνιστική στάση,  τόσο  θα προχωράει  σε επιθέσεις  εναντίον των εργαζομένων και συνταξιούχων. Το επαναλαμβανόμενο  μήνυμα της Λαγκάρντ   από το  Νταβός (  24.1.2018)  ότι  οι συντάξεις  στην Ελλάδα  ήταν πολύ μεγάλες, θα το βρίσκουμε συνέχεια μπροστά μας.
       

                                              Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

                                   Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

                          Τάσος   Σταυρόπουλος           Σταύρος  Κωστόπουλο

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+