Αρχαιρεσίες στον Σύλλογο Συνταξιούχων Δημοσίου Θεσσαλονίκης



                                                                                                6 Φεβ. 2018

Συνάδελφοι συνταξιούχοι του Νομού Θεσσαλονίκης
Στις 14 Φεβρουαρίου πραγματοποιούνται αρχαιρεσίες στον Σύλλογο Συνταξιούχων
Δημοσίου Θεσσαλονίκης για ανάδειξη νέου ΔΣ και ΕΕ.

Οι εκλογές διεξάγονται σε μια περίοδο που ξεδιπλώνεται ολόπλευρα η αντεργατική, αντισυνταξιουχική, αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης-ΕΕ- Μονοπωλίων.
Η Αριστερή Κυβέρνηση μέρα τη μέρα ξεπουλά όλα τα συνθήματα και τα οράματα των ηρωικών αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας, ακόμα και του αντιαμερικανισμού και συνεχίζει την βρώμικη δουλειά των προηγούμενων κυβερνήσεων για λογαριασμό του κεφαλαίου.
-          Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης (υγεία-πρόνοια-συντάξεις)
-          Η μετατροπή των συντάξεων σε προνοιακά επιδόματα ιδιαίτερα μετά την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς που προκύπτει από τον επανυπολογισμό των συντάξεων για τους παλιούς συνταξιούχους χάρη της «ίσης μεταχείρισης των παλιών και νέων» προς τα κάτω.
-          Μείωση μέχρι εξαφάνισης των επικουρικών συντάξεων, εφάπαξ και των μερισμάτων.
-          Η κατάργηση των κοινωνικών παροχών και κοινωνικών επιδομάτων.
-          Η άγρια φορολογία , η μείωση έως κατάργηση του αφορολόγητου.
-          Οι πλειστηριασμοί, ακόμη και της πρώτης κατοικίας του λαού, ΕΜΦΙΑ, απανωτοί φόροι και χαράτσια.
-          Η αύξηση του ποσοστού της ανεργίας
-          Οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο με μισθούς πείνας.
-          Το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, του δικαιώματος ακόμη και του συνδικαλίζεσθαι
Είναι σταχυολόγηση μόνο, όσων κατ’ επιταγή του κεφαλαίου εφαρμόζει η αριστερή κυβέρνηση, με την «ευλογία» όλων των αστικών δυνάμεων σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο.
Η ΕΚΣΔΗ, απευθυνόμενη στους συνταξιούχους δημοσίου του νομού Θεσσαλονίκης τους καλεί να ενισχύσουν με την ψήφο τους την Αγωνιστική Συσπείρωση Συνταξιούχων Δημοσίου του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης που πρόσκειται στην ΕΚΣΔΗ.
Κριτήριο της ψήφου τους πρέπει να είναι τα προβλήματα που βιώνουν από την εφαρμοζόμενη μονοπωλιακή πολιτική όλων των μέχρι τώρα Κυβερνήσεων και της σημερινής,  αλλά και ο ρόλος της πλειοψηφούσας συντηρητικής παράταξης του απερχόμενου ΔΣ του Συνδέσμου της Θεσσαλονίκης, που στηρίζει αυτή την πολιτική και ευθύνεται για την αποχή των συνταξιούχων από τις κινητοποιήσεις.
Την ώρα που οι δυνάμεις της ΕΚΣΔΗ, ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι την πλειοψηφία στα ΔΣ των σωματείων της Ομοσπονδίας, συσπειρώνουν τα μέλη τους δίνοντας δυναμικά το παρόν στο συνταξιουχικό αλλά και εργατικό κίνημα, η διοίκηση του σωματείου χαρακτήριζε άνευρες τις συγκεντρώσεις της ΣΕΑ σπέρνοντας την μοιρολατρία και τον εφησυχασμό συγκαλύπτοντας την αντισυνταξιουχική πολιτική.
Αυτή η πλειοψηφία ευθύνεται για την αδρανοποίηση των συνταξιούχων.

Συνάδελφοι συνταξιούχοι του νομού Θεσσαλονίκης, αξιοποιήστε την πείρα σας γυρίστε την πλάτης στις δυνάμεις της υπονόμευσης, που μετέτρεψε το Σωματείο σας σε μηχανισμό εξυπηρέτησης.
Πίσω από το σπάσιμο του ψηφοδελτίου στα τρία, κρύβονται οι ίδιες συντηρητικές απόψεις που στηρίζουν την έξοδο στις αγορές ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτή η έξοδος δεν θα αποκαταστήσει τις απώλειες.
Στην ουσία επικροτούν την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και υπονομεύουν την αγωνιστική κατεύθυνση του κινήματος.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ την αγωνιστική παράταξη, στηρίξτε την ΕΚΣΔΗ
ΓΙΑΤΙ
Χρειάζεστε σωματείο που θα παλεύει για την συσπείρωση των συνταξιούχων, θα συμμετέχει στους αγώνες με τις συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, που θα παλεύει για:
·         αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης , αποκατάσταση των απωλειών, κατάργηση των αντιλαϊκών αντισυνταξιουχικών νόμων.
·         Να μην ενεργοποιηθεί ποτέ ο κόφτης που καραδοκεί πάνω απ’ τα κεφάλια μας όταν το κεφάλαιο το απαιτήσει.
·         Θα παλεύει για νέες κατακτήσεις, για να καλυφτούν οι διευρυμένες μας ανάγκες, που η τεχνολογία και η επιστήμη μπορεί να εξασφαλίσει σε όλο το λαό.
Οι συνταξιούχοι και τα εργαζόμενα παιδιά και εγγόνια μας είναι οι μοναδικοί παραγωγοί του πλούτου, τα δικαιούνται όλα.
Για να αποκτήσουν όμως τα αγαθά του πλούτου που παράγουν πρέπει να αλλάξει η πολιτική που στηρίζει και ενισχύει τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Για τον πολιτικό αυτό στόχο απαιτείται η ανασύνταξη του εργατικού -συνταξιουχικού κινήματος, η αλλαγή συσχετισμών δύναμις με τη γραμμή της ρήξης και ανατροπής  και η ενδυνάμωση της  συμμαχίας όσων χτυπιούνται από την υπέρ του κεφαλαίου πολιτική.
Συνάδελφοι στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της ταξικής παράταξης.

Ψηφίζουμε:
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+