ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207 

Email: posyndya@gmail.com                                      Ιστότοποςposyndya.blogspot.com

 

 

Αθήνα 11/9/2023

 

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ-ΦΟΡΕΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ Ν/Σ

Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη ώρα 19:00

 στο  θέατρο του πολυχώρου Λιπασμάτων Δραπετσώνας (είσοδος από υδατόπυργο)

 

Συνάδελφοι/sσες,

Εκφράζουμε την οργή μας και την αγανάκτησή μας για το νέο μαζικό έγκλημα του αστικού κράτους στο θεσσαλικό κάμπο. Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τα σπίτια τους τις περιουσίες τους, τα ζώα τους και τις καλλιέργειές τους, το βiος τους. Ολόκληρα χωριά βρίσκονται βυθισμένα, πνιγμένα στα λασπόνερα, αποκλεισμένα με τους κατοίκους τους εγκλωβισμένους, χωρίς τα απαραίτητα εφόδια.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, όπως και στους πληγέντες από τις πυρκαγιές στο προηγούμενο διάστημα. Η κινητοποίηση εργαζομένων και Συνδικάτων, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή, είναι η αποτελεσματικότερη στήριξη των συνανθρώπων μας. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι «μόνο ο λαός σώζει το λαό». Η οργή και η αγανάκτηση να γίνουν οργανωμένη δράση εναντίον της πολιτικής της ΕΕ-κυβέρνησης και αστικών κομμάτων που αφήνει απροστάτευτο το λαό. Τώρα να γίνει πράξη το σύνθημα της κινητοποίησης στις 9/9/23 στο Σύνταγμα που έλεγε: «Πνίξατε τον κάμπο, θα σας πνίξει η οργή μας».

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Η κυβέρνηση εντείνει την αντιλαϊκή επίθεση. Το αστικό κράτος είναι επιλεκτικά «ανίκανο» να προστατέψει τη ζωή και τις περιουσίες των λαϊκών στρωμάτων, είναι ικανότατο όμως και πανέτοιμο να υποστηρίξει με όλους τους τρόπους, τα συμφέροντα και τα κέρδη του κεφαλαίου.

Όλα δείχνουν ότι το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους. Ο πληθωρισμός, αποτέλεσμα των κερδών  των επιχειρηματικών ομίλων, οδηγεί  τις τιμές στα τρόφιμα, στην ενέργεια, στα καύσιμα κλπ. στα ύψη και μαζί με τα απλησίαστα ενοίκια και τις  χαμηλές συντάξεις προδιαγράφουν ότι το επόμενο διάστημα  οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να μπουν στο Σούπερ Μάρκετ.

Συνέχεια της πολιτικής της φτώχειας για το λαό και  της διασφάλισης νέων υπερκερδών στους επιχειρηματίες, είναι το νέο αντεργατικό ν/σ του Υπουργείου Εργασίας.

Είναι εξοργιστικά αυτά που ετοιμάζει για τους εργαζόμενους η κυβέρνηση με το  Υπουργείο Εργασίας (εργοδοσίας). Εφαρμόζοντας οδηγίες της ΕΕ προσπαθούν να φέρουν νέες αντεργατικές ανατροπές με δουλειά 13 και 16 ώρες (!) την ημέρα,  συμβάσεις μηδενικών ωρών, κατάργηση του πενθήμερου, απλήρωτες υπερωρίες, ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και άλλα τέτοια που υπηρετούν την ασύδοτη δράση και κερδοφορία του κεφαλαίου, διαμορφώνοντας έναν εργασιακό μεσαίωνα για τους εργαζόμενους και υποχρεώνει τους συνταξιούχους να εργάζονται ως τα βαθιά γεράματα. Απ’ τη δουλειά στο θάνατο δηλαδή.

Συμμετέχουμε στη Σύσκεψη των Συνδικάτων και Μαζικών Φορέων για την οργάνωση της αντίστασης στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική.

Το ΔΣ καλεί όλους τους συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά, δυναμικά στους αγώνες που θα ακολουθήσουν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για νέες κατακτήσεις.

 

                                           ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+