ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Ε.Θ.

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207 

Email: posyndya@gmail.com                                      Ιστότοποςposyndya.blogspot.com

 

Αθήνα 14/9/2023

Συνάδελφοι

1)Το Σάββατο 9/9/2023 την ΕΚΣΔΗ εκπροσώπησε στο συλλαλητήριο στην ΔΕΘ, ο Ζεβόλης Γιώργος γραμματέας του ΔΣ του Συνδέσμου Αθήνας και η Αθανασιάδη Αγγελική μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής της ΠΟΠΣ.

Μαζικό ήταν το συλλαλητήριο των ταξικών δυνάμεων στην πλατεία ΧΑΝΘ, των συνδικάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων ,από όλους τους νομούς της Βόρ. Ελλάδας.

Δόθηκε μήνυμα αγωνιστικής κλιμάκωσης ενάντια στην εγκληματική πολιτική που θυσιάζει ανθρώπινες ζωές στο βωμό του κέρδους , ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που οδηγεί τους εργαζόμενους σε εργασιακό μεσαίωνα , τους συνταξιούχους να δουλεύουν μέχρι τα βαθιά γεράματα , με νομοθετημένες την βία και καταστολή.

Όπως είναι γνωστό στα συλλαλητήρια της ΔΕΘ συμμετείχαν τα συνδικάτα της Βορ. Ελλάδας . Από την υπόλοιπη Ελλάδα συμμετείχαν αντιπροσωπίες. Αυτό ίσχυσε και για τις συνταξιουχικές οργανώσεις .

 Η συγκέντρωση συγκλόνισε την Θεσσαλονίκη.

2) Στην συνδιάσκεψη που κάλεσε η ΠΟΠΣ, συμμετείχαν: από το 11μελές ΔΣ της Ομοσπονδίας, 5 μέλη, οι κ. Η. Ηλιόπουλος, Ε.Λινάρδος,  Ν.Καρδαράκος, Φ.Ταπανίδης και Σ.Ξηρουδάκης.

Από τους 24 Συνδέσμους της Βορ. Ελλάδας με απόφαση  ΔΣ ,συμμετείχε το Κιλκίς, μόνο με τον πρόεδρο του, Σ. Ξηρουδάκη , που είναι και μέλος του ΔΣ της ΠΟΠΣ.

Συμμετείχαν επίσης με δική τους πρωτοβουλία, απο τον Σύνδεσμο Θεσσαλονίκης,  εκτός του μέλους του ΔΣ της ΠΟΠΣ  Φ. Ταπανίδη, οι Ανανιάδης , Δαρδαμανέλης και Κόκος. Από την Δράμα ο Μανωλόπουλος και από την Χαλκιδική ο  Ασημινάρης .

Από την ΕΚΣΔΗ, παραβρέθηκαν ο Γ. Ζεβόλης και η Α.Αθανασιάδη,  άτυπη παρουσία αφού στην συνδιάσκεψη συμμετείχαν σύλλογοι μόνο από την Βορ. Ελλάδα.

Συνολικά παραβρέθηκαν, μαζί με την άτυπη συμμετοχή των εκπροσώπων της ΕΚΣΔΗ, 12 άτομα.

Έγινε μια γενική ενημέρωση από τον πρόεδρο για τα συνταξιουχικά θέματα, όπως περιγράφονται στην από την 12/9/2023 εισήγηση -κοινοποίηση της ΠΟΠΣ που έχετε ήδη λάβει.

Επί της εισήγησης έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

1) Ο πρόεδρος αποφεύγει να σχολιάσει την απουσία  εκπροσώπων των ΔΣ των Συνδέσμων .            

2)Για το Οργανωτικό συνέδριο και  Οργανωτική επιτροπή, τόνισε την ανάγκη της πραγματοποίησης του Οργανωτικού Συνεδρίου το οποίο κατά την άποψη του θα έλυνε ένα από τα μεγάλα προβλήματα της ΠΟΠΣ που είναι η λειτουργία των Συνδέσμων και η συσπείρωση των συνταξιούχων.

Απέφυγε να αναφερθεί σε θέματα που έβαλε  η οργανωτική επιτροπή για συζήτηση στη συνδιάσκεψη,με τα οποία  ουσιαστικά  παρεμβαίνει στη λειτουργεία των Συνδέσμων, την αυτοτέλεια τους και των καταστατικών τους.

Κατά την άποψη μας αυτοί είναι οι σοβαροί λόγοι που διαφώνησαν με την συνδιάσκεψη τα ΔΣ των Συνδέσμων της Βορ. Ελλάδας και την απαξίωσαν, όπως και η ΕΚΣΔΗ που διαφώνησε στις 28/6/2023 όταν συνήλθε η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή.

3)Προσωπική Διαφορά: Ο νόμος Κατρούγκαλου είναι απαράδεκτος, συμφωνούμε. Το κίνημα τον χαρακτήρισε νόμο λαιμητόμο και τον Κατρούγκαλο  ¨Ψαλιδοχέρη¨

Πρέπει όμως να παραδεχτούμε ότι ο περιβόητος νόμος Κατρούγκαλου ενσωμάτωσε όλους τους αντιασφαλιστικούς , αντισυνταξιουχικούς νόμους , όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων .

Η Κυβέρνηση της ΝΔ και όσοι την στηρίζουν, 4 χρόνια ως κυβέρνηση και σήμερα σαν αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα μπορούσε να τον καταργήσει αφού τον καταγγέλλει .

Δεν το κάνει , όπως και ο κυβερνητικός συνδικαλισμός, γιατί όλες οι αστικές δυνάμεις συμφωνούν με τις στρατηγικές της ΕΕ για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων.

3) Απόδοση Τιμαριθμικής Προσαρμογής: Σωστή η παρατήρηση ότι ο τιμάριθμος αποδίδεται για να προστατεύσει τις υπάρχουσες συντάξεις και  δεν αποτελεί αύξηση.

Συμπληρώνουμε ότι υπολείπεται κατά πολύ του αιτήματος των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων για αποκατάσταση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ –ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ. όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ) και (ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ)

Το κίνημα απαιτεί κάλυψη των σύγχρονων αναγκών.

Οι θέσεις μας έχουν εκφραστεί με την ενημέρωση μας στις 28/8/2023 και είναι ελπιδοφόρο πραγματικά που  πολλές  από αυτές έχουν υιοθετηθεί από τον πρόεδρο της ΠΟΠΣ  και αναφέρονται  στην εισήγηση του. 

 

                               

                                                Το ΔΣ

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+